![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bence :.................
Bence; deniz ögesinin kullanildıgi cephe,mimari bir deger tasimiyor. Tamamen cephe kaygisiyla farklı birseyler olusturmak için yapılmış. Bursa'da ki deniz özlemi de kullanilmis ayrica.
Kapali carsinin cephesi daha anlasilir. Osmanliyi hatirlatan birseyler var oldugu için belkide !??? Evet bahsettigim seyler kullanilan temayla ilgili farkindayim. Zaten mozik kullanilarak yapilan seylerde resim ya da nakis gibi oluyor.Anlatmak istedigim sudur ki mozaik bir cephe tasarimi icin uygun degildir. Fonksiyonu kullanarak yapamadigimiz cephe tasarimini resimle olusturmamaliyiz. TABİKİ BENCE HERKESE SAYGIM VAR.KOLAY GELSIN. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mozaik kaldırım...
Mozaikle cephe yapı malzemelerinin örnekleri gerçekten az, cephe kaplaması uygulamalarıda pek güzel değil. Hep kilim desen yapılıyor. Bu deniz deseni farklı olduğundan hoş.
Zeugma'da döşeme kaplamalarının olduğu gibi güzel olması için; önce o zamanlarda ki gibi talep olması, bi anlamı olması gerekiyor elbette... Fotoğrafını eklediğim kaldırım tasarımı Ender Güzey'e ait, Taşkışla caddesinde duvar afişinden.. ( http://www.enderguzey.com/bio.htm ) ... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Kaldirim Cok Hos.
SELAMLAR,
Dogrusu kaldirim tasarimi cok hos. Usta cingene kizini -kimilerine gore GAIA 'yi -çok yerinde kullanmis. Gaia'nin tamamini degil , yalnizca vurgulamak istedigi kısmi almis. Cok akillica.Ayrica eski olani da; daha eski olanla guclendirmis (arnavut kaldirimi -zeugma iliskisi). Zeugma m.ö 300'lü yillara dayanan bir olusum.Bir kent. O zamanlarda mevcut olan malzemenin dolgal tas ve cam oldugu düsünülürse bunu en iyi sekilde kullanmayi ogrenmisler. Tarihi tasvirlemisler. Bana ilginc gelen bir seyi paylasmak istiyorum.Zeugmadaki Cingene kizin da gizemli bakislari var. Monaliza 'nin da.Birbirlerinden bi haber iki farkli donemin sanatcisi ayni vurguyu kullanmislar. KOLAY GELSIN. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
harika
en son attach ettiğin resimdeki figürler gerçekten çok güzel bunu komple bir binanın koskoca bir dış kaplaması olarak düşünecek olursak son derece harika bişey olurdu herlade...
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
.....
Tezimi "peyzaj mimarlığında mozaik malzemeyi kullanan sanatçılar" üzerine yapmıştım.araştırmalar sırasında fark ettim ki mozaik malzeme hem estetik açıdan hemde kullanım açısından çok fonksiyonel.
keşke imkan olsada tüm resimler buraya gönderebilsem. özellikle ünlü Mimar Antoni Gaudi'nin ve Hundertwasser'in yaptığı çalışmalara bakmanızı öneririm.gerçekten olağanüstü. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mozaik uygulamaları malesef Türkiye de oldukça başarısız ve basit uygulanıyor.İstisnaları dışarda tutuyorum.Ancak dünyadaki en iyi uygulamaların başında bence (yakın tarihi kastediyorum) Antonio Gaudi gelir.Çağının da ötesinde çalışmalar yapmıştır kabul etmek gerek....Başarılı bir örnek size............ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ziyaretçi
|
mozaik istiyen doru zeugmaya ...
kalmadı öle işler artık .. lütfen germeyin gerilmeyin |
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
?
kim gerilio kim gerio pek anlamadım ama
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
ilkekiddo'ya!
Elinizdeki fotoğrafları eklerseniz ne güzel olur!
Mozaikle iyi uygulamaları gördüğüm zaman kaydetmeye çalışıyorum. İşlevsel olarak çok kullanışlı bir malzeme. Neden unutulmuş bilmiyorum. Selamlar. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kapalıçarşı Doğu Kapısı.
Bursa Kapalıçarşı Doğu Kapısının iç ve dış cepheleri.
İlginç mozaik uygulamaların olduğu bir sayfa... http://www.bisazza.com/ |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Üye
|
keşke mozik anlayışı sizin bizlerle paylaştığınız resimler gibi orjinal olsa.ama Türkiyede malesef mozaik kullanımı böle değil cok amatörce desenler kulanılışı var...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|