![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İstanbul'a Eyfel gerekir mi?
Sayın meslektaşlarım. Lütfen okuyun. Bir iki gün önce Arkitera'da çıkmış bir haber...
İstanbul'un Eyfel'i İşadamı Mehmet Hattat, İstanbul- Maslak'ta dünyanın en büyük 100 binası arasına girecek projeye start verdi. HEMA Endüstri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, 12 dönüm arazi üzerinde İstanbul'un en yüksek binasını yapacak. Türkiye'de ilk defa yüksek katlı çelik konstrüksiyon uygulamasıyla yapılacak olan "Dünya Ticaret, Turizm, Kültür ve Kongre Merkezi" projesini İstanbul'un Eyfel'i olarak tanımlıyor. İstanbul'da 48 kat ve 190 metre ile en yüksek bina, şu anda İş Bankası'nın kuleleri. Hattat'ların projesi bittiğinde en az 50 kat ve 200 metrenin üzerinde olacak. Diamond of İstanbul adlı projenin 150 milyon dolar maliyetini şirket öz kaynaklarından karşılayacak. Üç yıl içinde tamamlanması planlanan proje bittiğinde, kule katından boğazın iki ucu da görülebilecek...vs.vs... İstanbul'un Eyfel'e neden ihtiyacı olsun ki? Paris'te kent silueti diye birşey mi var? Siz ne düşünüyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
eyfel kulesi gibi degil esas bu...gökdelen olacak, hotel, konut ve ofis olarak
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
sahiplerinin diamond of istanbul diye adlandırdıkları bahsettiğiniz gökdelenin eyfel'den önemli bir farkı bu binanın ayaklarının bastığı yerde nefes almanın mümkün olmayacak olması... temelleri bile atıldı inşa ediliyor... sercan sayesinde takip ediyoruz...
http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=2534 adresinde resimlerini ve birkaç konudışı mesajı ve onlara verilmiş konudışı cevapları da görebilirsiniz istanbul'a herşey gerekli... eyfel, us capitol, safari, golf sahası kim nereyi ziyaret ederse istanbul'a birşey getirmek istiyor... herkes fikrini söylesin tabi... ama özellikle bu tip kopya fikirler için; bugüne kadar bir işe yaramış olanı aklınıza geliyorsa/varsa onu da yazalım buraya, ben hatırlamıyorum... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|