![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#61 |
|
Arkitera Üyesi
|
mrb...
İlk olarak kanyonda buluşmam bana heyacan verıcıydı. insanların arasına karışıp etkısıne kulak misafiri olmak kulaga hoş geliyordu. Bulundugu mekanın farklılığı ve insanlar üzerinde bıraktığı etki süperdi. Herkesin begenısını yüzünde ve konuşmalarında görmek zor olmuyordu. Tasarlanmış dünyanın bir parçası tad veriyordu insana. Dünyada buna benzer bir çok proje olmasına ragmen Türkiyede alışveriş merkez kültürünü kıran tek örnekti. okul projelerimde kullandıgım sokak etkısını iyi bir örnekle görmek beni ayrıca mutlu etti. bu sokak etkısını kıran güvenlık kapıları mekanı kapalı bır kutuda göstersede kanyon dışardakı yaşamın bir parcasıydı. Tasarımdan sonra teror olayları ve yapın icindekı hava sırkılasyonu dengesini kurmak icin kontrollu geciş yapılmış olsada şuan girişlerin gecişleri daha gecirgen hale getirerek sokak etkısını daha hissetirmek istenıyor. mekanların birbirlerine yaklaşımları ve ara gecişlerini oldukca başarılı buldum. Kendi icinde dünya kuran kanyon, oluşturduğu ıkı meydanıylada toplanma alanı ve sanat etkınlıklerın yapıla bilecegi mekan kımlığını taşıyor. ________________________________________________________________________ m. salih çıkman |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
|
_________________________________________________________________________ m. salih çıkman |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#65 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Kanyon projesi uygulanmadan önce projenın sunumlarını ıncelemıştım. Sunumlarını ve cızımlerini incelerken Türkiye'de böyle bir yapının uygulanmasını düşünmek heyacan vericiydi. Daha sonra merak ettiğim şey ise kanyonun sunumunlarındakı gibi birebir uygulana bilecekmı ve ugulandığı zaman sunumlardakı yaşam etkisinin gercek hayatta var edebilecekler mi soruları ile uygulanmasının bitimini sabırsızlıkla bekledim. Bu sorularla kanyona gittiğimde hayal kırıklığına ugramamak ve ücüncü boyuttada bu yaşamın parcası olmak benim icin cok güzeldi. __________________________________________________________________________ m. salih çıkman |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın msc,
kanyonun çevresindeki yoldan geçerken,hani kanyon? nerde? demek istemezdim açıkçası çünkü benim hayalimdeki kanyonun 3. boyutu çok daha farklıydı,sıradan bir gökdelen gibi değildi en azından..
|
|
|
#68 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
. |
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Arkitera Üyesi
|
kanyonun sitesinde ve bu sayfada yeterince dış mekan ve konstrüksiyon fotoğrafları var fakat içmekan tasarımlarıyla ilgili fotoğrafları olan arkadaşlar foruma eklerlerse sevinirim...
![]() |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Forum Üyesi
|
kanyon için ilk kez yazıyorum...
kanyon, alışveriş merkezlerinin ve mimarisinin sıradanlaştığı bir dönemde yapılmış, türkiye şartlarında özgün, modern, cesur ve farklı bir komplekstir. özellikle, yaşamın her anında insanların kapalı mekanlara hapsedildiği çağımızda, bir çözüm arayışında olması taktire şayandır... başarı yüzdesini ölçebilmemiz için her mevsimi yaşaması gerekmektedir. böyle bir yatırımda deneme-yanılma yöntemi doğrumudur? diyenleri duyar gibiyim... onu kastetmiyorum, genel anlamda doğru ve başarılı olduğuna inandığınız için projeyi hayata geçirirsiniz ama 100 de 100 emin olamazsınız çoğu zaman... çok beğendiğiniz ve ödül alan bir çok projenin zaman içinde çeşitli sorunlar yarattığı görülmüştür... |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Forum Üyesi
|
Çizgileri yanlış çekmişler,oraya 2 araç rahat sığar...
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Forum Üyesi
|
benim kanyon hakkında farklı bir yorumum olacak gözüme çok batan bir yönü var öylesine modern bir mimarinin tuhaf ama bariz bir yönü hava karardığında katlarda yanan ışıkların farklı olması gibi. bazı katların beyaz ışık çoğunun sarı ışık kullandığı görülüyor. sizce böyle bir durum böylesine bi mimari için biraz tuhaf değil mi?
![]() |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Arkitera Üyesi
|
-Ben kendi projelerimden biliyorum- kanyonun formu tam bir ortogonal sistem üzerine oturmadığı için strüktür otopark için zorlayıcı olabilir.Burada iş mimarın yaklaşımına kalmış.Ben yaklaşımı doğru buldum.Otopark düzenini bozmadan;strüktür araba ceplerine denk gelince oraları boş bırakmış.Buda oraya yerleşen araca kolaylık sağlamış.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|