![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İzmir'de bir iş merkezi
Bugün maille gelen bir resmi sizinle paylaşmak istedim..
İzmirliler biliyordur böyle bir yer gerçekten var mı?! ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
orjaner iş merkezi
evet izmirde öyle bir yer var gaziemir ilçesine bağlı eskiden ilçe garajı gibi otobüs firmalarının bulunduğu bir yer zamnla iş merkezine döndü..orjaner diye geçer..haaa o kolonu soruyorsan yok....
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
fotoğraf ne söyler?
http://amv.arkitera.com/office.php?a...ice&oID=155#pr
http://www.matu.com.tr/matu/matmenu.asp?menu_id=15 Modeka Selgeçen İş Merkezi, Karabağlar, İzmir 1991 mimarı hakkında kısa bilgi... Salih Zeki Pekin... Mimarlık eğitimini ECOLE SPECIALE D'ARCITECTURE' de... 1971 yılında Sorbonne Üniversitesi III. Cycle sınavlarını kazanarak doktora çalışmalarına... Paris'te Le Maresquier, P.P. HECKLY, ROUET, CHAULIAT gibi mimarların yanında proje ve şantiye mimarı olarak... 1983-1986 yıllarında Mimarlar Odası Izmir Şubesi Yönetimlerinde... Mimarlık Yasası, Mimarlık Hizmetleri Şartnamesi üzerinde çalışmalar... 1992-1994 yıllarında Sayman Üye... Mimarlık Meslek Yasası, SMBT ve Mesleki Denetim Yönetmeliği, Mimarlık Hizmet Standartları üzerinde çalışmalar... 1994-1995 Mart ayına kadar Mimarlar Odası 34. Merkez Yönetim Kurulu'nda Genel Başkan olarak... Mimarlık Hizmet Standartları, Mimarlık Hizmetleri Şartnamesi üzerinde çalışmalar... 1996 yılında M.O. Ulusal Mimarlık Ödülleri Seçici Kurul üyeliği... 1994-1998 arasında UMAR-Union Méditerrannéenne des Architectes (Akdeniz Mimarlar Birliği) 2. Başkanlığı... 1998 Kasım 2003 Ocak arasında UMAR Genel Sekreterliği... 1998-2000 Şubat’ına kadar Ege Bölgesi Mimarlar Odası Temsilciler Meclisi Başkanlığı... 1995 yılından bu yana Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi... En son blu tarafından düzenlendi : 22-02-2005 01:42. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Imajdan kolon kesilmis gibi duruyo . ancak bilincli yapilmista olabilir. yani aciklik cok fazla degil , o yüzden döseme kolonla yukariya asilmak amaciyla bu detay düsünülmüs olabilir. belki kolon icinde celik putrelkullanimis ise böyle bir detay olabilir. kolon sadece cekmeye calisiyor demek oluyor bu durumda, kesilmissede kesilmemissede .... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
kolon
Merhaba Selçuk,
blu'nun gönderdiği linklere bakınca zaten mimarın kasıtlı olarak o kolonu kaldırdığı belli. Ben resmi görünce değil de blu'nun linkleri gönderdiği zaman asıl şok oldum ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba
Aslinda cok kötü bir bina degilmis hatta biraz özenle iyi bile olabilir... statik olarak kolonun olmadigi katin dösemesinin yukariya asilmasi mümkün bence. ki arkada dev bir kiris görülüyo. yani cok hayret edilecek bisey yok aslinda biraz sira disi bir cözüm olmus . yukardaki kolonun cekmeye calisan celik halat gibi düsününce , bu tür baska uygulamlarinda oldugu aklima geliyor ... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|