![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Yeditep Üniversitesi Kampüsü
Gidipte göreniniz var mı?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
ben gördüm.
gezdirirken anlattılar: örnek olarak selçuklu yapıları ele alınmış ve tasarımdan önce anadoludaki selçuklu yapılarının bazıları yerinde incelenmiş. iç mekanlarda bina boyunca avlular var, üstten günışığı ile aydınlanıyorlar. en üstteki fotoğrafta görünen onlardan biri. mekan olarak hoşuma gitti. her yapının girişi tac kapılardan yola çıkılarak tasarlanmış sanırım. en alttaki resim mühendislik-mimarlık fakültesine ait. yine de odtü nün bazı mekanları beni daha fazla etkilemişti diyebilirm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Mimarını biliyor musunuz?
Bedrettin Dalan diye duyduk ama ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
olabilir
![]() kampüste yurtların inşaatı devam ediyor. dolayısıyla bir inşaat birimi de var. yeditepe üniversitesinin web sitesinden kampusun tlf numarasına bakılıp, santralden şantiye binasına bağlanmak istenebilir. oradaki yetkililer mimarın kim olduğunu biliyorlardır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Hayatının büyük bir kısmı YTÜ Müh-Mim de geçen bir öğrenci olarak mekan bence oldukça rahat ve ferah ,yalnız bir mimar adayı olaraktan izlenimim özellikle bizim binanın dış kapılarında felaket bir estetik sorun olduğu
Bir türlü alışamadım o heybetli ve devasa kapılara.Bu arada mimarın Bedrettin Dalan olduğu konusunda da rivayetler dolaşmakta, ama en azından avluda gördüğünüz desenin kendi tasarımı olduğu bir gerçek ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben gitmedim ama fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile beğenmedim. selçuklu anlayışının stilize edilmiş şekli olarak pek yorumlayamıyorum. desen bazında çalışılmış selçuklu etkileri çoğunlukla sanırım. ayrıca negatiflik ve pozitiflik etkileri çok rahatsız edici geliyor bana. ama yine de mekanı yaşama duygusunu edinmek lazım. insan algısını da bu şekilde anlayabiliriz belki.
ama şahane diye nitelendirilebilecek bir dilde değiller. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Bedrettin Bey konsepti belirledi.Bildiğiniz gibi Seçuklu Mimarisi.Tüm tasarım,sistem detayları dahil Bedrettin Bey'in onayı ile uygulandı.Kendisinin ve hayallerinin projede emeği fazladır. Bizler yaş ortalaması 26 olan genç bir ekibiz.Bedrettin Dalan bir eğitim yapısı projesinde Türk kültürünü yaşatmak,bunu yaparken de gençlerle çalışmak istemiştir. Kendisi bizim için eğitimin mimarıdır.Gençlere güvendiği ve destek verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz ve daha fazla bilgi almanız için kampüse bekliyoruz. Sevgiler.... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
yönetici
|
gezi
Sayın E&M
Üniversitenizin web sitesinde 19 ve 19C nolu otobüslerin Kadıköy'den kalkarak üniversiteye gittiği yazıyor. Arkitera üyelerinden gelmek isteyenlerle bir haftasonu ziyaret etmemiz olası mı? Yoksa sadece haftaiçi mi gelebiliriz? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Forum Üyesi
|
Re: gezi
Alıntı:
En son Beliz Özgür tarafından düzenlendi : 07-07-2004 16:42. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
yeditepe kampusu kelimenin tam anlamıyla mucizedir.11 ayda tasarımı ve inşaatı aynı zamanda yapılmış 250.000 m2 nin üzeride kapalı alanı bulunan başka bir proje biliyormusunuz? eğer türkiyenin gerçeklerine vakıfsanız acımasızca eleştriler yapmak yerine bu kampus insaatının, icerdiği emeği, çabayı, azmi, çok daha iyi görebilirsiniz.evet sn. Bedrettin Dalan bir anlamda bu kampusun mimarı olarak kabul edilebilir, çünkü bizlerin inanılmazı gerçekleştirmesini sağladı. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
fotoğraflara bakınca tipik bir kitsch gibi görülüyor özellikle o iç mekan zeminindeki desen
taştan halı gibi bilmiyorum herşeyin ardında emek var ama emek herşeyin haklılık zemininde olmalı mı diye düşünmeden edemiyorum alerjik tepkiler mutlaka olacaktır bu söylediklerime benim fotoğrafları görünce tepki verdiğim gibi ama biraz da duygusallıklardan uzaklaşarak bakmaya çalışalım diyorum |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
mimar adayindan yeditepe kampusu kullanma klavuzu 1:
1.genel bakis ve ilk izlenim; devasa kutleler ve bu heybet karsisinda ezilis-ben, kucuk insan naapsam da iceri girsem hissi- 2.bilincin yerine gelmesi ve gidilmesi gereken mekani aramaya koyulma; himm danisma nerde acaba? sagdaki binaya mi,soldakine mi? yoksa duz ilerleyip yukardakilere mi baksam diye debelenirken sizi yonlendirebilecek seylerin ne yol akslari, ne binalarin ben buyum karakteristigi, ne de yerlesim bicimleri olmadigini,yolunuzu ancak oraya buraya heryere yerlestirilmis levhalara bakarak bulabileceginizi anlama ani 3.muhendislik-mimarlik-tip-dis hekimligi fakultesi binasina giris; oh be buldum sonunda! hemen giristeki bu avlu guzelmis, insanlar burda bulusuyor,toplasiyor ve kaynasiyorlar.. sagdaki kantinde oturup bi soluklanayim,aaa! o da ne??!!!! burda oturacak yer yok!e tabii bu kadar fakulteye bu boyutta kantin yetmez tabiii |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
mimar adayindan yeditepe kampusu kullanma klavuzu 2:
4.su kuyruk ve kuyruktaki asabi insanlar da ne boyle?; himm,BU KADAR FAKULTEYE TEK BİR FOTOKOPİ MAKİNASİ!!!!!! (yazar bu dertten pek bir muzdarip) 5.bazi temel yapisal ozellikler uzerine aforizmalar uretmeye koyulus; iceri girmedik mi yahu?! bu bina buz gibi! vucut sicakligim normali bulmadikca yerlerin granit oldugu kimin umrunda! (sorunun yalitim hatasi mi(ya da yalitimsizlik) yoksa kaloriferlerin yetersiz yanmasi mi oldugu bu binadaki en genel geyik) yazarin notu:sayin ilgililer(kazan dairesinde gorevli amca); daha normal vucut isimizi bile saglamazken bizlerden nasil ilimli,irfanli birer ogrenci olmamizi beklersiniz?? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
klavuz devami..
....unutmadan,yagmurlu gunlerde yemekhanenin tavan kosesinden caglayan yagmur sulari esliginde yemek yemek pek bir romantik oluyor 6. estetik ogeler: hiiimm,bazi siniflarin tavanlarindaki havalandirma borulu freskler bu mimarlik fakultesine ayri bir estetik katiyor pompidiu danilham alinmis olsa gerek devam edecek.. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
yönetici
|
Alıntı:
Ancak bu kadar genç ve tecrübesiz bir ekip ile (yaş ortalaması 26 deniyor) ve mesleği mimar olmayan malsahibinin bu kadar etkisi ile koskoca bir üniversite kampüsünün mimarlığında bence daha fazlasını beklemek de yersiz olur diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|