![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
For Sale
Architectural Record'ın nisan 2001 sayısındaki bir habere göre, Mies van der Rohe'un Fransworth Evi satılıkmış.
Bina 1951 yılında tamamlandığında yetmişüçbin dolara malolmuş. Binaya şu anda biçilen fiyet iki milyon ile dört milyon dolar arasında. Binanın şu andaki sahibi, binanın olduğu gibi korunması ve 1996da geçirdiği selden sonra tamir edilmesi için oldukça masraflı bir çaba göstermiş ve isteyenlerin binayı bir müze gibi dolaşmalarına izin veriyormuş. Binanın satılığa çıkarılmasıyla birlikte, bundan sonraki durumunun ne olacağı konusunda tartışmalar başladı. Çünkü yeni sahibine binayı olduğu gibi koruması konusunda uygulanabilecek hiçbir yaptırım yok. Bu konuda duyarlı mimarlar tarafından, 20. yüzyıl mimarlığının en önemli örneklerinden biri olan Fransworth Evinin, bir sivil kurum tarafından satın alınarak korunması konusunda kampanya başlatılmış. İlgilenenler için internet adresi, www.fransworthhousefriends.org |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
![]() |
param olsaydi ve bu evi alsaydim belki de ayni sekliyle tasitip bir deniz kenarinda yasamak isterdim.dermisim.
ama artik kisiler degil kurumlar boyle eserleri alip yatirim yapmak icin kullaniyor. eskiden keyfine gore davranan musterilerin ve isleticilerin esiri olan yapilar yok artik pek.. ciragan oteli gibi... artik herseye yatirim gozuyle bakildigi icin belki de mimari ve sanat eserleri hakettigi degeri bulur umudundayim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
![]() |
Mies'in Farnsworth Evi Kurtuldu
Eski bir haber ama bu başlıkta bir konu olduğunu görünce haberin linkini vermek istedim: http://www.arkitera.com/haberler/2003/12/20/mies.htm |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|