![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
İstanbul Zen - Han Tümertekin
Perşembe akşamı ilk tanıtımı yapılan İstanbul Zen projesi aşağıda.
İmajlar yatırımcı Yapı Kredi Koray web sitesinden ![]() ![]() ![]() ![]()
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
2+1 Düz Daire
![]() 3+1 Ara Dubleks ![]() ...
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Han TÜMERTEKİN'e cok guluyorum. Beni çok eglendiriyor. Projelerine asla ciddiyetle bakamadım, neymiş bu nasıl yapmış adam diye hiç düşünemedim. Neden?
Çünkü hep proje isimlerine takıldım, neden bu farklı olma çabası diye düşündüm. B2 Evi, Bilmemkaçıncı Apartman, Optimum, Limit Sıfıra Giderken Alış-Veriş Merkezi... Bakın şimdi de aklıma Bush'un bir parçası geldi yine projeye bakamıyorum: Everything ZEN, Everything ZEN I DON'T THINK SO! Proje ile ilgili önemli not: Bu çiçek tarlalarında yaşayacak çiftçilere mutluluklar. Kızmak yok ![]()
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bir eleman kiraladıgını tahmin ediyorum.
Ancak "optimum" projesinde örneğin, proje adının mimar ve işverenin ortak kararı ile alındığını okumuştum, Arkitera sayfalarında yanlış hatırlamıyorsam. Sonuç olarak sevgili blur, Siz de bir mimarsınız projenize başkasının isim koymasını hangi mimar kabul eder? Biraz konu dışına çıkıyoruz sanırım. Burada kesmenin faydası var, ben sadece bu proje üzerinden düşüncelerimin genelini ifade ettim o kadar. Saygılar ![]()
Gokhan Ondem En son Mourner tarafından düzenlendi : 15-06-2004 13:12. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
çiçer tarlası zen mi oluyor şimdi? neyse... renderlar fena değil. projenin abartılacak bir tarafı yok zaten. isim de olayın ticari yönü sanırım. yine de etkili olacağını düşünmüyorum.
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
biraz hollanda mimarlığı biraz da çok yüksek ihtimalle girişimcilerin öngörüsü olan renkli doğa
zenginin girişimi biz züğürtlerin çenesini yoruyor işte hasetle kıvranıyor bilinçaltlarımız ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
hep öyle
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
ama bir yandan da tukakalamasak ta mı hoşgörsek mi diye şüpheler taşıyorum bazen. zaten nitelikli ne kadar üretim var çevremize yansıyan. herşeye bilinçli ya da bilinçsiz, üret(e)meden çamur atarak nereye varabiliriz.
gelgitler içindeyim tabi, pek çoğumuz da böyledir sanırım. birşeyleri eleştirmeyi haketmek için en azından bir yapıyı inşa et(tir)meyi başarmak mı gerek? burada yaptığımız akademik bir içerik taşımasa da, alerjik tepkileri ortaya koyuyorsa da en azından zihinsel mekanizmaları çalıştırmaya yarıyor. inşaat kalitesi göreceli olarak yükseliyor, kısıtlı bir kesim girişimcinin görsel külliyatı ve imgelem dünyası göreceli olarak çeşitleniyor diye keyiflenmeli, iyimserlik şırınga ederek gelecekten ümitli mi olmalıyız yoksa bunca faaliyet, ilişki bir bilinçten yoksun, bir anlamda eski tas eski hamam, sadece biçim değiştirerek yaşama katılıyor diye karamsarlıklarla saldırganlıklar arasında gidip gelmeli miyiz...bilmiyorum..belki de hiç bilemeyeceğim...bilen var mı? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
biz eleştiriyoruz, diyelim. bu iyi birşey. yoksa herşey olduğu yerde kalır.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
gungordu' ye katiliyorum. elestiri kotulemek icin degil ileride daha iyisinin yapilmasi icin.
unlu bir mimar, turkiye' nin sayili kuruluslari, ve kacirilmis bir firsat. cagdas bir yasama on ayak olacak bir mimaridense alisilmisin altini cizmek ve 'yeni' bir imaj yaratmak daha onemli olmamali. |
|
|
|
|
|
#12 | ||||
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
"basit, basit, basit... konuşmak basit... düşünmek basit... yapmaya kalk ve gör; çok zor..." b.ortaçgil . |
||||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar,
Bence türkiyedeki mimarlik kosullarini ele alacak olursak, ve bu sekide insaa edilecegini varsayarsak, piyasa ortalamasinin oldukca üstünde bir mimari ürün gözlemliyorum. konut bloklari, farkli tiplerden olusan kompakt sayilabilecek tipolojilerden olusuyo. vaziyet planinda calisma acisindan görüldügü kadariyla bir aksaklik yok.cephelerde ayni sekilde plandan okuduklarimi teyit ediyo. yani projenin belli bir kalitesi, düzeyli. ben avusturyada bir mimarlik ofisinde calisirken ögrenimime devam ediyorum, avrupada, bu düzeyde mimarligi assagi yukari 3 kösede bir görebilirsiniz, iyi mimarlik alkislanan bisey degildir , zaten standarttir, bir yeni bir yapi yapiyosa, öngörülen standart kaliteyi tuturmak zorundadir. ancak türkiyede isler biraz daha farkli, yapi kalitesi oldukca düsük, ona göre maliyetlerde son derece düsük neredeyse (1/4 ile 1/5 i kadar olabiliyo) . malesef mimarlar arasindaki tartisma düzeyi ve kriterleride mimari kaliteyle paralel seviyede( en azindan bazilari icin) elestirirken 3 kez düsünüp yazmak lazim, kimse projenin olumlu bir yanindan bahsetmemis, arkadaslar kendilerinide bukadar sert elestirebiliyorlarmi acaba diye merka ediyorum? cuvaldizi kendimize igneyi baskasina... ben sahsen Han beyin mimarligini begeniyorum temiz, yalin , ve okunakli buluyorum. bu projesinde iyi yapilan seyler oldugu gibi , kötü yapilanlarda var bence. yesil konsept sanirim Han beye göre biraz abartili olmus, belki cepheler biraz daha dingin olabilirdi. ama genel olarak seviye iyi diye düsünüyorum. tesekkürler... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
-biraz Hollanda mimarlığı-yaratılmış gündemi kendi bilgileriyle
yorumlayarak,içselleştirme yetisine sahip bir kaç kişiden biri. Projenin,mimari gücünü –render’lardan göremeyeceğimiz- bir yerden aldığı belli.Kentsel doku alıştırmalarını görmek isterdim.Vaziyet planı mantıklı bir şekilde kullanılmış,özel olanın önüne mavi bir hat çekerek kamusal olanı tanımlama. Biraz daha kendimi geri çekince gördüğüm iki çizgi,biri oldukça kararlı(dikliği bozmadan,yol ile kurulan ilişkiyi bozmak pahasına),diğeri ise bi onun kadar kararsız.Diğer katman olan -yer- de ise üst katmanda olan ikili durum ile yüzleşerek tam tersi bir tutum alma(kırmızı hat ile törpülenmiş mavi hat),hem o hem bu olma yolunda alınmış bir karar.Cevabı kendinde saklı olmalı..Hocama en kısa zamanda soracağım.
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
projenin söylediği çok da yeni şeyler yok aslında. alan içinde düzgün bir yerleşimle yaşantıyı kademelendiren bir yapıdan bahsetmek mümkün; özel olanla kamusal olan arasına çekilen çizgiler tarafından tanımlanmış bir yaşam ve mafsallarda konumlanan aktivite alanları; oluşturulan farklı plan tiplerinin yapıya kazandırdığı dinamik yüzeyler.
ömerselçuk'un avrupa mimarlığı karşılaştırmasına katılıyorum. "zaten olması gereken"in ülke gerçekleri düşünüldüğünde sıradışı kabul ediliyor oluşundan kaynaklanan bir çekicilik; günümüz türk mimarlığında henüz ulaşamadığımız bir temizlik duygusu... "isimlendirme", "konsept giydirme" durumlarının ise; tasarlayanla pazarlayan arasında kaygıların farklılığından kaynaklanan doğal bir süreç olduğu düşüncesindeyim. eleştiride bulunurken bu tip büyük yapı gruplarıyla çalışırken, pazarlama aşamasında dizginlerin ne kadar mimarın elinde olduğunu da düşünmek gerek. standartların yükselmesiyle sürdürülen bu mimari dilin sıradan kabul edildiği gün geldiğinde; eğer hala "neden zen?" "neden çiçek tarlası" gibi sorular sorma durumunda kalırsak, bence o zaman "mimar" bu soruları cevaplamak sorumluluğunda olacak. o güne dek yapılacak tartışmalar, en saf haliyle mimarlığın kendisi üzerinden de pekala yürütülebilir. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|