![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Diamond of İstanbul
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
diamond of istanbul 3d
Ekte diomand of istanbulun modellemelerini gönderiyorum..
iyi çalışmalar
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
baska resimler varmi?!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
http://www.arkitera.com/haberler/2001/12/10/dubai.htm
ilginc... cok eski bir proje. 10 aralik 2001 tarihli bir haber... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
^
bu herhalde eski/baska bir proje/öneri ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeni resimler
selam tüm arkadaşlara
daha önceki haberde belirtilern çinli mimar bu proje müellifi değil Türk bir meslektaşımız hazırladı projeleri ekte bir kaç noktadan daha modellemelerini gönderiyorum... iyi çalışmalar
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeni resimler-2
buda başka bir açıdan...
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
sagol.
yahu abicim nereden buluyorsun su resimleri? bu ara bir Rendering varmi?! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
yeni bilgiler ve(ya) resimler,rendering maket görüntüler varmi?
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
yeni bilgilre göre kule 270m olacakmis..yani dünyanin en büyük 100 kule arasian girebilir...
wowTurkey.com'dan alinti Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aman tanrım çok cool bir proje
![]()
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
tamam ekteki resimde sağdaki gibi bir bina yapmalarını da beklemiyorum hiç kimseden... çılgın mimari proje nasıl olur görsünler diye ekledim. ayıp oluyor diamond'a çılgın demek. (avrupa merkez bankası yarışma projesi, united architects) bence yüksek bina yapmanın da artık eskisi gibi getirdiği bir prestij yok; o başka bir konu. arkadaşlara biraz daha intelligent, creative hatta aware olmalarını tavsiye ediyorum... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
bana göre Gökdelenler prestij getirir...Freedom Tower veya Burj Dubai'ya bakin..Dubai'da üstelik 1000'den fazla yeni gökdelen yapiliyor...bunlarin arasina 5 tanesi +300m ve 1 tane +400m var...aynisi Moskovoda..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
freedom tower henüz inşa edilmedi bilmiyoruz prestij getirecek mi getirmeyecek mi...
daha baştan prestiji benim gözümde yok oldu freedom tower ve etrafındaki projenin. libeskind'in projesi inşa edilmiyor bile şu anda. eğer ilk freedom tower'ı kastediyorsanız dikkat ederseniz dünyanın en yükseği olduğu gibi aynı zamanda amerikanın özgürlük tarihine atıfta bulunan bir yüksekliği vardı. dubai'deki, moskova'daki kulelerin aksine ofislerden çok "dikey bir bahçe"den söz ediliyordu... yani freedom tower adeta bir heykel gibi tasarlanmıştı libeskind tarafından, çünkü libeskind'in mimarlığa bakışı böyle. en yüksek bina olmasını çok da umursadığını sanmıyorum. neden? çünkü artık en yükseği yaptığınızda bir sene kadar en yüksek kalabiliyorsunuz, 1m bile olsa sizi başka biri geçiyor kafasına takıp bu işi. ki genellikle bunlar çok gelişmemiş ülkeler oluyor dikkat ederseniz! bir de yükseldikçe yapıyı ayakta tutma problemi ortaya çıkmaya başladı çapraz desteklerle hiperkuleler yapmayı hayal ediyoruz alışageldik gökdelen 9/11 sonrası sadece yukarı aşağı hareketin insanları ne kadar sınırlandırdığını gösterdi. artık gökyüzünde sokaklar meydanlar yapmayı düşünüyoruz. en yükseği yapmak her zaman insanın özendiği birşey olacak ama, kısa süre için geçerli olduğu için bu ünvan yeteri kadar ünlü olamayacak eskiden senelerce en yüksek binanın sahibi bir tek ülke olabilirken. o zaman bu kadar yatırım yapıp en yükseği yapacağına yatırımcı en ilginç ve oldukça yüksek bir bina yapması daha akıllıca değil mi? evet malezya bu şekilde çok etkili bir reklam yaptı. ama yüksek olduğu için değil sadece, pelli'nin güzel bir kule tasarlaması, iki kulenin birbiriyle bağlanması gökyüzünde ilginç şeylerdi hep. şimdi diamond büyüyor da büyüyor allah kolaylık versin yapanlarına da, parasını verecek insana da.maslaktaki boş binaların haddi hesabı yok, altyapı çok yetersiz bu kadar insanı maslak'a tıkmak için. akmerkez gibi olduğu alanı kontrolü altına alabilecek, enerjisini şehirle ilişkilendirebilecek bir yapı gerekiyor. maslakta bunun yapılıp yapılamayacağı konusunda ciddi şüphelerim var. binanın şekli veya çok çılgın olması önemli şeyler değil, dediğiniz gibi pek çok şehir dünyada bu şekilde genişliyor, prestij yaratmaya çalışıyor. benim savunduğum şey ise bu yüksek bina yapma işinin eskisi kadar işe yaramadığı. sadece ilgili insanlar takip ediyor en yüksek nerede diye. kaldı ki diamond için en yüsek diye birşeyden bile bahsetmiyoruz dünya çapında, türkiye'nin en yükseği diyoruz ne önemi var allah aşkına türkiye'nin en yükseği olsa. çok önemliyse yükseklik yapanları için ya dünya'nın en yükseği olsun, ya da hiç bu yükseklikle kafa bozulmasın. çünkü balkanların veya her neresiyse en yükseğini yapacağız diye caddelerdeki, sokaklardaki hayatımızı yok edecekler. maslak trafik kabusu çok daha kötüleşecek. kim takar ki bunları ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
bencede Maslakin oldugu yerde cok kalabalik olur 270-280mlik bir binalan (ki 300m'Ye dogru bile gidiyorlarms)....Taipei 101 yapildiktan sonra bütün dünya gösterdi..Diamond of Istanbul'un tasarimi bana göre cok güzel..biraz Burj Al Arab gibi..ki Burj Al Arab dünyanin 19. büyük.ama gende cogunda daha cok ünlü ve üklesien turist cekiyor...cünkü tasarimi güzel ve bir koc gökdelen gibi dörtgen degil...
DoI avrupanin en büyükleridne birisi oalcak...ama bana göre en önemlisi...su güzel yapida turistler yatacak ve +200mden Istanbulu görecekler...üstelik Istanbulun bir modern kentini'de...bir almana Levenet ve Maslak skylinei gösterdik..inanmadi...ona göre Istanbul çölün içinde bir sehir..ortasinda Aya Sofya ve onun etrafinda 12 milyon, gecekonduda yasan, fakir insan |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|