![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Forum Üyesi
|
baya hizli ilerliyor insaat
http://img119.echo.cx/img119/416/alp...mirkayadi3.jpg http://img119.echo.cx/img119/7998/al...mirkayadi2.jpg http://img119.echo.cx/img119/5659/al...mirkayadi1.jpg http://img119.echo.cx/img119/7620/al...emirkayadi.jpg esas kulenin insaat/temeli degilmis ama. o zaten çelik yapi olacak. bu ara ben 230m nin maketi resimleri gördüm ama 270m olacak...ilk resimleriden biraz farkli..üstü daha çok....katlarin arasidna gördügümüz "siyah katlar" esas baska birsey..ama proje bi açiklansin..suan resimleri gösteremiyorum..söz verdim ![]() |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Forum Üyesi
|
arazi gerçekten yola çok yakın, projenın orada gerceklesegını duydugumda sok gecırmıstım
yanında ve yakınında bulunanların yapıyı algılamarı oldukca zor olacak, gercekten devasal bir hacme sahip (civardaki gökdelenlerin ne kadar yüksek oldugunu bilenler çok daha iyi anlar) bu fotografı UİA Kongresinde fuarların birinde çektim, maketi görünce epey etkilenmiştim, gerçekten de merak uyandırıcı duruyor formuyla da Türkiye de ilklerin arasına girecek gibi duruyor zaten... ![]() |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Forum Üyesi
|
ilk önce çok tskler
baska resim varmi? yüksekligi bu ara 256m düsmüs gene |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Forum Üyesi
|
başka fotograf yok sadece bunu çekmişim ben.
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Forum Üyesi
|
![]() buda galiba 256mnin resmi |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Forum Üyesi
|
Anlasilan Mehmet Hattat Bey buyuk mali zorluk icinde.. ve proje icin finansman saglamak icin Dubai'lilerle ortaklik kurmaya calisiyormus... Finansman bulunamazsa ne olacak onu merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Forum Üyesi
|
![]() |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Forum Üyesi
|
Malsahibi & Girişimci: Hema Endüstri AŞ – Istanbul
Proje Yöneticisi: Hattat İnşaat AŞ – Istanbul Mimar: Dome Architects – Istanbul Dikey Transport Danışmanı: Arup VT – London “Diamond of Istanbul”; bina sahiplerinin ve mimarlarının dünyanın herhangi bir yerinde bulunabilecek “Sıradan Uluslararası Bina” yerine, hareketli bir yerkabuğuna sahip bu şehrin siluetine adeta bir tasarım imzası atacak modern bir kule istediği üzerine ortaya çıkmış, birden fazla kullanım amacına sahip, ultra modern bir tasarımdır. Yerel profesyonel ekip, ikinci en iyilerin kabul görmediği bu tip projelerde olduğu gibi, uluslararası tanınmış, deneyimli bir danışman ekiple çalışmak istemiştir. Tasarım geliştirme konusunda her zaman yenilikçi olmaları nedeniyle Arup VT’ ye başvurarak, esnek bir yaklaşım talebinde bulunmuştur. Ortaya konan mimari tasarım, sadece asansörler için değil, yapının tamamı açısından da üstün bir başarıdır. “Diamond of Istanbul”, en tepesinde bir panoramik restoranın ve bunun altında da 48 katın yer aldığı devasa 238 metrelik tek kuleden oluşur. “Diamond of Istanbul”da ayrıca 5 alışveriş katı ve 5 otopark katı bulunmaktadır. Bu nedenle, en alttaki otopark katından en tepeye kadar binanın toplam yüksekliği 260 metreye ulaşmaktadır ve bu da onu dinamik görünümlü çok yüksek bir bina haline getirmektedir. VT sistemleri, en son EN81 şartlarına, Türk asansör standartlarına, bekleme ve seyahat süreleri ile seyir konforu açısından Uluslararası Yolcu Performansı kıstaslarına uymak zorundadır. “Diamond of Istanbul”, benzersiz tasarımıyla, gelecekte, alışveriş merkezi ile otoparkı bulunan bir ticari bina, bir lüks otel, lüks apartman veya bunların üçünün bir karışımı olarak kullanım için tamamen esnektir. Çeşitli muhtemel senaryoların ele alındığı profesyonel ekip toplantılarının ardından, bu tip heyecan verici bina tasarımları için ideal olan ve karmaşık VT sistemlerinin birleşiminin ürünü olan VT sistemi benimsenmiştir. “Esnek fonksiyonellik” içeren ve binanın ana kullanım alanını azami düzeye çıkaran Arup VT tasarımı, bugünkü uluslararası standartlara ve kıstaslara göre ne eksik, ne de fazladır. “Diamond of Istanbul” Kulesinin asansörleri 6,0 m/s ile nispeten hızlı olmasına rağmen, bina kompleksi içindeki bütün asansörlerin hayati öneme sahip rolleri bulunmaktadır. Tüm asansörler doğru yerdedir, ideal yük ve hız özelliklerine sahiptir. Ayrıca, itfaiyecilerin çalışmalarını daha emniyetli hale getirmek ve tahliyeye yardımcı olmak için yangın uzmanlarınca kabul edilen yerlerde yangın asansörleri vardır. Proje ekibi, engelli yolcuların ihtiyaçları konusunda da oldukça bilinçli davranmıştır ve bütün yolcu asansörleri, kullanıcının binanın kullanılan her alanına serbestçe erişimine izin veren bütün özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. “Diamond of Istanbul” un , ana lobisi ile 1. ticari katı arasında bulunan 5 alışveriş katı arasında hizmet veren bir yürüyen merdiven grubu, yürüyen merdivende seyahat etmekten hoşlanmayan, alışveriş arabası taşıyan ya da engelli olabilecek kullanıcılar için klasik asansörler de bulunmaktadır. Alışveriş merkezinde ziyaretcilerin görüş alanı dışında merkezde bulunan mağazalara hizmet vermek için yükleme platformu ile bütün alışveriş katları arasında çalışan büyük yük asansörleri bulunmaktadır. Alışveriş merkezlerinde, mağazalara taşınacak yükler için sağlanacak kolaylıkları unutmak mümkün değildir. Böyle ileri görüşlü ve girişimci bir proje ekibiyle çalışırken, çevre bilinci, ICE senaryosu olarak anılan Yakın Afet durumunda yolcu tahliyesi, “Diamond of Istanbul” dahilindeki özel katlarda yüksek teknolojili yolcu erişim ve güvenlik sistemleri, asansör kuyularından gürültü ve titreşimin uyuma alanları olarak tespit edilmiş odaların bulunduğu bölgelere geçmesini önlemek için akustik ve ses izolasyon sistemleri ve nihayet İstanbul için en önemli husus olarak asansör ve yürüyen merdivenlerin sismik açıdan korunması gibi çok esnek tasarım kavramlarını da dikkate almak ve proje tasarımımıza dahil etmek durumundayız. “Diamond of Istanbul”, yakın bir gelecekte sadece İstanbul’da değil, bizim görüşümüze göre tüm dünyada yaratıcı mimari tasarım ve fonksiyonel esneklikte çıtayı belirleyecektir. Bu başarının sahibi; ikinci olmayı kabul etmeyerek ve tasarım ekibinin yaratıcı sınırlarını zorlayan, çok yakın bir gelecekte İstanbul’un siluetinde yerini alacak bu binanın diğer alanlarında da projeye uluslararası deneyimi katmaktan çekinmeyen bina sahibi ve mimarıdır. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Forum Üyesi
|
sercan sayesinde "diamond of istanbul" projesini takip edebiliyoruz.
her geçen gün ilk negatif düşüncelerim daha azalıyor bu projeye karşı. evet en sevdiğim en çok görmek istediğim mimarlık bu değil ama, bu da bir çeşit mimarlığın nispeten diğer istanbul kulelerine göre daha detaylı daha özenle uygulanışı olacak gibi gözüküyor. hala çevresiyle arasında daha fazla nefes alınacak bir alan olması gerektiğini düşünüyorum ama çevresiyle yargılamazsak bir dakikalığına, ![]() kendi başına resimdeki canary wharf kulelerinden çok daha başarılı olduğuna inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|