![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Forum Üyesi
|
taipei 101 yapıldıktan sonra bütün dünya gösterdi haklısınız. ama diamond dünya'nın en yükseği olmadığı sürece kimse göstermeyecek onu da unutmayın.
burj al arab, arap krallarının süper görgüsüzlüğünün sonucu değil mi? turistleri çekiyor çünkü burj el arab 1 şekli yelken gibi, 2 denizin içinde yanılmıyorsam, bu da onu ilginç, fantastik kılıyor 3 insanlar arap zenginliği içinde sarhoş oluyor, kalmaları prestij oluyor onlar için orada. diamond burj el arab'a da benziyor yani şeklinin yelken gibi olmasını pazarlayamaz, yeri afedersiniz ama bombok bir yer bir turist için maslakta gökdelenler arasında düz bir sokak bile yok. ayrıca da biz araplar gibi altınla filan odaları kaplayacak lükse sahip değiliz. bu yüzden turist çekeceğini hiç sanmıyorum böyle bir yapının. bir tek istanbul'u turistlerin 200m'den izlemesi konusunda size katılabilirim, ilginç bir tecrübe olacaktır, ben de bunu yapmak isteyebilirdim... istanbul skyline'ı göstermelik bir israftır. içleri bankaları boşaltmış adamlar yüzünden bomboş duruyor... göstermelik yalapşap gökdelenlerdir gecekondudan farksızdır diamond çevresinde olacaklar. (kesinlikle işbankası, sabancı, metrocity, akmerkez, şişli residence gibi binaları dışarıda bırakıyorum gecekondu tanımlamasının) gerçek şudur ki istanbul ayasofya'sıyla sultanahmet'iyle istanbul'dur, turistler de zamanlarının büyük bölümünü ÇOK haklı olarak tarihi yarımada'da geçirirler. ama biliyor musunuz ben kanadalı arkadaşımı arabayla ayasofya'ya götürürken sokakta sıçanlar fareler koçuşuyordu, orada insanlar tam anlamıyla köy hayatı yaşıyor. istanbul çok çok çok çok büyük bir şehir ve %70 yasal olmayan binalardan oluşuyor söylenenlere göre. şimdi biri gelip buraya taipei yapsa ne yazar yapmasa ne yazar... Alıntı:
aynen ortasında bir ayasofya sultanahmet var, etrafında 12 milyon gecekondu'da yaşayan fakir insan var. kelimesi kelimesine %30 dışında istanbul'un bu olduğunu kabul edip bunu değiştirmeye çalışmazsak kaliteli bir çevrede şehrin tadını ömrümüz boyunca çıkaramayacağız. fakiriyle zenginiyle. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Forum Üyesi
|
gelismere bakarsak Istanbulda yavas yavas tarihi sentler restore edildi/ediliyor (Fransiz sokagi, Talimhane, Süleymanyie, Haliç).
zaten bana göre en önemlisi bu..eski Istanbulu yeni yasatmak... DoI belki okadar turist cekmez..ama Istanbullu biraz'da olsa daha cok tanitir... 1. tasarim 200m'di (1. sayfa)..2. tasarimda 233m...2. tasarimda 216.70 m'de panoramik bir restaurant vardi...bu yeni tasarimda 250m felan olur... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
doğru tabi ki istanbul da yaşayan sürekli gelişen bir şehir...
kara bir tablo da çizmek istemedim mesajımda, yeter ki görmezden gelmeyelim, bu şehre bir bütün olarak bakalım |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Forum Üyesi
|
bende bunu biraz isatnbulda seviyorum..cok cok..amm cok kötü binalra var..ama yavas yavas yenileri yapiliyor yerlerine..böyle degisikligi görüyoruz..bana göre cok enteresan ve heycan verici...
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
kolonlarin filizlerini atmaya baslamislar bile
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar, şu anda ingilzce eğitim veren bi üniversitenin son sınıf öğrencisiyim. dolayısı ile ingilizceye ne düşman ne de yabancıyım. fakat burada kendilerini bi numara büyük göstermek isteyen arkadaşlarımızın yazılarını okuyunca çok üzülüyorum. kelime anlamı olarak türkçede, mimari her terimin karşılığı yok biliyorum, ama karşılığı olan kelimeleri türkçe cümle içerisinde ingilizce telaffuz etmek kültürlü kişilerin düşeceği bir yanlış olmaması lazım. bu forumda, yazıları şöyle bi gözden geçirin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
saygılar. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
eğer buraya takıldıysanız zaten bu forumda yazmayan orjinal mesajı gönderen arkadaşa gönderme yapmak için yazmıştım, dikkatli okursanız öbür forumda yazan, diamond of istanbul projesinde çalışan kişiye... öyle olmasa zaten yatay şekilde yazmazdım yabancı kelimeleri, bir de skyline geçmiş yukarıda, o da yatay şekilde yabancı kelime, bir terim olduğu için kullanmıştım. sercan'ın ise mesajlarında yabancı kelime göremiyorum... mourner da muhtemelen aynen benim gibi o ingilizce yazan (başka bir forumda) arkadaşa gönderme yapmıştır diye düşünüyorum "aman tanrım çok cool bir proje" derken... bir de rendering demiş sercan ama ona da takıldığınızı sanmıyorum çünkü rendering de bir terim türkçesini biliyorsanız siz bize söyleyin lütfen öğrenelim. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Forum Üyesi
|
herhalde projenin adinin DIAMOND OF ISTANBUL olmasından dolayı türkçe'nin suyu mu çıktı diyip katılıyorsunuz.
ya da BAŞKA BİR FORUMDA yarı ingilizce konuşan kişi için söylüyorsunuz? problem ARKITERA FORUM'dan kimsenin bir gömlek yukarı gözükmek için ingilizce yazmamış olması. belki bu yarım yamalak türkçe yazan kişi de türkçe bilmiyor, belki hayatında ailesi dışında türkçe konuşan biri yok ne bilim yani burada olmayan birini sürekli kınıyoruz ne işe yarayacak bu allah aşkına sonunda atacağım kendimi camdan adam ARKITERA FORUMa bile yazmamış! sercan taşımış projenin içinden biri nasıl anlatıyor diye bu projeyi. lütfen biri açık açık yazsın nedir bu "türkçenin suyu mu çıktı?" mesajlarında tam olarak ARKITERA FORUM'dan kimin yazdığı ile bir problemi olduğunu da konuyu katleden mesajlar bir son bulsun eğer istanbul'un elması hakkında da yazmayacaksanız kahve molası veya forum hakkında gibi başlıklara kınama defteri açın. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Forum Üyesi
|
Istanbul Siluetinden ilustrasyonlar
[IMG]distanbul2.jpg[/IMG]
[IMG]distanbul.jpg[/IMG] |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
Bina bence güzel ve gayet bilindik, sıradışı birşey değil.. Ama ilüstrasyonlar yanıltmıyorsa yola çok yakın oluyor, bu da bir sürü problem demek... Trafik tıkanacak, binayı yanındaki kişinin algılaması zor olacak...Daimi bir gölge, şöförleri yoracak.. Yakın çevresinin de düzenlenmesi gerekir. Elinizde vaziyet planı da var mı?? Yanındaki çakmak biçimindeki diğer binalar çok komikmiş yaa.. Aksın öbür ucu da Ali Sami Yen mi olacakmış? Sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Forum Üyesi
|
aslantepe diye isimlendirilen yeni galatasaray stadyumu bu plazalar barajının diğer yanında olacak diye anladım ben de, istanbul yeni mecidiyeköy'üne kavuşuyor diyebiliriz belki de?
güneşsiz, oluk oluk insan akan kaldırımlar, üst üste otobüsler, tıkanık trafik... akmerkezin çevresiyle olan ilişkisi güzel bir örnek bence, baya bir mesafe vardır yol ile akmerkez arasında, nefes alırsınız koca binaya girmeden önce |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 5 (0 üye ve 5 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|