![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
| Anket Sonuçlarını Görüntüle: Boğaziçi Köprüsü ile ilgili basında yer alan haberler | |||
| Basın bu konuda yeterince bilinçli ve araştırmacı olmadığı için |
|
17 | 11,81% |
| Bu konuda yetki sahibi ve uzman olmayan kişiler açıklama yaptığı için |
|
15 | 10,42% |
| Yetkililer zamanında gerekli açıklamayı yapmadığı için |
|
23 | 15,97% |
| Yetkililerin açıklamaları güven vermediği için |
|
18 | 12,50% |
| Halkla ilişkiler faaliyetlerinin ulaştığı yeni bir boyut |
|
2 | 1,39% |
| Tümü |
|
69 | 47,92% |
| Oy verenler: 144. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Boğaziçi köprüsü
23 Ocak 2004— Alınan bilgiye göre, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı ve rüzgar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nün Avrupa yakasından Anadolu’ya geçiş güzergahı üzerindeki, “güney yol” olarak adlandırılan güzergahta, köprü ayağından sonraki 2. dikey halatın plakası yarıldı. Plakanın yarılması üzerine halat yerinden çıktı.
ntvdeki bu habere göre köprünün halatının kopması bir sorun teşkil etmiyormuş. bu nasıl oluyor biri açıklama yaparsa sevinirim. sorun yaratmayacağına dair açıklamayı kim yaptı? neye dayanarakbunu söyledi bilgisi olan varsa yazsın |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Dün sabah bu haberi Power FM'de duymuştum, herhalde onlar da NTV'den almışilardır, bilemiyorum. Program akışı sırasında yolda kalanlardan canlı bağlantılar alınıyordun ve de bir inşaat mühendisi, bu yukarda bahsi geçen olayın sorun yaratmayacağını söylemiş... O kişi ile olan konuşmanın hemen üstüne açmışım radyoyu, sadece öyle söylediğini söylediler, belki bugun gazetelerde veya nette daha düzgün bir açıklama bulunabilir.
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Kırmızı kablo kopsa dahi alttaki taşıyıcı birden fazla kablo boyunca taşıyıcılık özelliğine sahip olacak şekilde tasarlandığı için (ki herhangi bir kaza anında bu kopma her zaman mümkün olabilirdi) etkilenmedi. (Tabi ki benim mantık yürütmem bu.)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Boğaziçi Köprüsü’nün askı halatlarından birinin fırtınanın etkisiyle yerinden çıkmasının, köprünün yapısal güvenliği yönünden kayda değer bir risk oluşturmadığı bildirildi.
Alınan bilgiye göre, İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı ve rüzgar nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nün Avrupa yakasından Anadolu’ya geçiş güzergahı üzerindeki, “güney yol” olarak adlandırılan güzergahta, köprü ayağından sonraki 2. dikey halatın plakası yarıldı. Plakanın yarılması üzerine halat yerinden çıktı. NTVMSNBC haberinin devamı. Konuyla ilgili Turk.net'in haberi: http://www.arkitera.com/haberler/200...4/bogazici.htm |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
"Turk"e bir sey olmaz...
Nasil olsa tamir edilince de abi bunlar artti diyerek bir kac halat daha sokulur... . Alıntı:
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Evet pek çok durumda Türklük yapıyoruz. Ama mesele mühendislik olduğunda (ki aslında burada Japonların olduğunu unutmamamız lazım) çok daha titiz ve dünya standartlarında çalıştığımızı düşünüyorum doğrusu. Basının (ya da basına) bu tip açıklamalar yap(ıl)masının sebebi de "bize bişey olmaz" dan çok paniğe engel olmak olsa gerek.
Dünyada da benzer sorunlar sürekli yaşanıyor, alttaki linkte çok daha kötü sonuçlanan pek çok haberi bulabilirsiniz. http://www.icivilengineer.com/Failure_Watch/ Aslında herhalde en büyük hayal kırıklığı Foster - Arup işbirliği ile gerçekleştirilen Millenium Köprüsü'nde yaşanmışdı. http://www.arup.com/millenniumbridge/ BBC'deki link herşeyi çok iyi anlatıyor: http://news.bbc.co.uk/hi/english/sta...ge/default.stm |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Amacin ne oldugunu anlamak durumu kabullenmeyi gerektirmiyor ne yazik ki ya da ne iyi ki. Koprunun bu halde kullanimda olmasi panige engel olmak icin ya da hic bir sorun olmadigi icin dogru bulunuyorsa ne ala. Tamir etmeye de gerek yok abartili bir bakis acisiyla. Yok eger sakincaliysa tamir edilene kadar kullanilmamali. NTV televizyonda cikan bir habere gore tamirat hava kosullari duzelmeden ve kar kalkmadan baslamayacakmis.
Mesajin altinda kinaye bu, geyikliyorum ciddi ciddi cevap yazmayin demeyi dusunmustum. Keske yazsaymisim. Altyaziya gerek yok... Turklukten, Muhendislikten cok son bir kac gundur ornekleri cokca gorulen idari bir hataya duyulan tepki bu zaten. Afet hali alarmi ver, resmi tatil ilan etme... Ozel araclari kullanmayin de otobusleri sefere koyma. (Cuma gunu disari cikip da belediye otobusu bekleyeniniz oldu mu?) Aciklama olarak da 15 dakika istanbul'un en buyuk sorunu ulasim, rayli sistem gerek, sudur da budur dedikten sonra zincirleri yok cikarmadik de. Anladim.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Köprünün taşıyıcı sisteminde bir kopma olmasıyla köprüye şu anda birşey olmayacığını, bu kopan halatın bağlantısının tamir edileceğini düşünmek istiyorum. Ancak bu köprünün İstanbul'da olabilecek en şiddetli depreme, en soğuk havaya, en kuvvetli rüzgara göre hesaplanıp yapılmış olması gerekmez mi? Bugün bir deprem olsa diğer halatlarda kopacak mı? Ya da aynı şiddette rüzgar 3 gün devam etse ne olacak? Köprüyü yapan Japon Firma'nın bu konuda bir açıklama yapması lazım.
Televizyonlarda ana haber bültenlerinde, üstgeçitten geçerken ya da kaldırımda yürürken düşen insanları, buzlu yolda zincirsiz araba kullanmaya çalışıp kayan araçları saatlerce, tekrar tekrar verirken, köprünün kopan halat haberi o kadar kısa verildiki, kopan parçayı 1 saniye bile göstemediler. Tabi bunu halkı paniğe sokmamak gibi bir düşünceyle bu kadar kısa verdilerse ne ala. Bence biraz panik olmak lazım, bir tane koptuysa hepsi kopabilir diye kendimi düşünmekten alamıyorum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
...
doğruyu söylemek gerekirse ben haberi duyunca çok panik oldum. hatta haberi şöyle bir verip geçiştirmeleri beni iyice paniğe sevketti diyebilirim. bazı konularda duyarsız olmamızın başımıza bugüne kadar ne belalar açtığını düşünecek olursak bu hepimizi paniğe sevketmeli. evet, belki de gerçekten bir halatın kopması hiçbir sorun teşkil etmiyordur. ama nolursa olsun birilerinin çıkıp bunu uzun uzun halkımıza açıklaması, insanları bu konuda iyiden iyiye bilgilendirmesi gerek. nolursa olsun en doğru şey bunu örtbas etmek mi sizce? paniğe yol açmamak için bu olayı kenara köşeye itmek mi? halkı bilinçsiz bırakmqak her konuda başvurduğumuz yegane yol. bence doğru olanbu değil. insanları paniğe sevketmemenin yolu bu değil. babalr gibi çıksınlar, bu sorun teşkil eder veya etmez desinler. sorun teşkil ediyor köprüyü trafiğe kapatalım desinler. insanların 5 saat köprünün üzerinde beklediği o gün hala köprü geçiş ücretini almaya devam edenler, gerekiyorsa köprüyü trafiğe kapamasını da bilsinler. ya da yok bu sorun teşkil etmez çünkü... diye açıklamada bulunsunlar ve hepimizin yüreğine su serpilsin!!!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yönetici
|
Alp: Köprü, fırtınada ulaşıma kapatılmalı...
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Köprüyü yapan firmanın, mühendislerin ya da daha güvenilir bir ünvanı olan kişilerin değil de neden Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Mimar-Kentbilimci (!) nin yorumları dikkate alınır bilinmez. Hangi sorumluluk ve yetki ile Alp "Şu an için bir tehlike yoktur. Ancak şiddetli bir fırtına halinde köprü geçişe kapatılmalıdır" der?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Ahmet Vefik Alp'in açıklaması TV'de haberlerde de çıktı
. Köprünün halatının koptuğu yere kaynak yapılmış olması, birkaç gün içinde de üzerinin boyanacak olacağı haberi hala inanılmaz geliyor bana, sanki kaynağın üzerine gelecek boya en önemli sorunmuş gibi. Uzman bir ekibin kopan halatın niye koptuğunu araştırması, ayrıca kaynağın gerekli koşullarda yapılıp yapılmadığını konusunda da inceleme yapması lazım. Boğaziçi köprüsü'nün büyük bir depreme dayanma olasılığı nedir? Çok merak ediyorum. Zamanında bir bakanın radyasyonlu çay içip ekranda "bakın içtim birşey olmadı" demesinden hala bir adım öteye gidemedik. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bugün bir açıklama yapıldı ! Köprüyü projelendiren mühendislerle irtibata geçtiklerini belirten Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, İngiltere'den bir yetkilinin gelerek köprüdeki halatları ve levhaları kontrol edeceğini açıklamış.
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|