Alıntı:
‘Mausoleum Projesi’ canlandırılıyor
Önemli turizm merkezlerinden Bodrum’un tanıtımında, ‘Dünyanın 7 Harikası’ndan biri olan ‘Mausoleum’, etkin olarak kullanılacak.
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) tarafından Grafis Tanıtım Şirketi’ne hazırlatılan proje, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.
Grafis Şirketi yöneticilerinden Ufuk Suçsüzer, Bodrum’un dünyaya tanıtımında ‘Mausoleum’un etkili olacağını söyledi.
“Tüm dünya Mausoleum’u biliyor. Fakat nerede olduğunu bilmiyor. Bu çalışma ile dünyaya, Bodrum’da olduğunu anlatmak istiyoruz” diyen Suçsüzer, tanıtım için ‘Mausoleum’ amblemli tişörtlerden, ‘Mausoleum Pasaportu’na kadar pek çok yöntemin kullanılmasının yanı sıra eserin bire bir halinin yeniden inşa edileceğini de kaydetti.
|
Bu haber daha önce de çıkmıştı ama ne bu forumda ne de başka bir ortamda "mimarlık" çevresinden gelen bir tepkiye rastlamadım (belki bir tepki dile geldi ben görmedim). Postmodern dünyada kitsch üretiminin nasıl bir meşruiyet alanı kazandığını biliyoruz. Büyük bir olasılıkla bu projenin içinde "mimarlar" da yer alıyordur. Ama miniatürk projesinin bile altında (hem de adı bir yerlerde geçen) bir mimarın imzasının olduğunu düşünürsek pek de şaşırmamak lazım. Ayrıca bu forumda "miniatürk" genç mimarlardan alkış da toplamıştı. Evet dünya değişiyor, her şey kolay tüketilecek imgeler yığınına dönüşüyor, bunu anlamak zor değil, ama mimarların artık bunu göremeyecek bir deformasyona uğraması (her ne kadar bu da anlaşılabilecek bir durumsa da) benim ağırıma gidiyor...