![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Olağanüstü düzeyde yüksek vasıflı bir eser
http://www.arkitera.com/haberler/200...etvefikalp.htm
linkindeki haberi kacirmayin derim... Her yonuyle dusundurucu... "Ayrıca heyet raporunda projenin bilimsel, simgesel ve sanatsal açıdan olağanüstü düzeyde yüksek vasıflı bir eser, bir yapıt olduğunu vurguladı." cok merak ettim projeyi... insallah tasarlandigi gibi insa edilir de bizler de goruruz olaganustu duzeyde yuksek vasifli bu eseri... Ayrica teessufler arkitera.. Bir tek maket fotografiyla gecistirmissiniz. Tum ayrintilariyla proje bolumunde gormek dilegiyle... Bir de aklima takilan bir soru var. Sahi nasil alinir bu belediye saraylarinin proje muellifligi isleri, yarisma acilmadigi zamanlarda...
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kayisi konsepti
Haklisin gercekten. Durum komik oldugu kadar da sinir bozucu bence. Bilir kisinin (nerden biliyorsa) bir yapi hakkinda sifatlarla nitelemelerde bulunmasi ne kadar dogru acaba? Dunyada herhangi bir yapi yuksek vasifli olabilir mi?
Kendini ordinarius profosor olarak lanse eden Ahmet Vefik Alp gibi mimarlar sahte, gercekte olmayan vasiflarin arkasina siginarak proje yapabilirler ancak, ve yarisma yoluyla proje kazanamayacaklarini bilirler. Cunku bilirler ki yarismada kendi yaptigi projelerden cok daha iyileri cikacaktir, ve mimari yetilerine guvenmezler. Tabi burda hata Ahmet Vefik Alp gibi mimiarlarda degil, bu tip projelerin elde edilmesinin yarisma yoluyla saglanmasinin zeminini hazirlamayan ilgili yetkililerde. Gecenlerde Ankara Bulteninde tema mimari yarismalardi. Dergide, yarismalarin nitelikli proje elde edilmesinin iyi bir yolu olmadigini iddia eden yazilar vardi. Iste gorsunler yarismayla elde edilmeyen projeler boyle oluyor ve yarisma projelerinden farksiz olarak burda da mimarliga saygisi olmayan bir belediye belediye baskani cikip projeyi baltaliyabiliyor. "ordinarius profosor" Ahmet Vefik Alp'in ortalikta Turkiye'nin bilge mimariymis gibi dolasmasi gercekte cok degerli mimar hocalarimiza haksizlik oluyor diye dusunuyorum. Yapiya gelince; goruyorum ki Ahmet Vefik Alp her projesinide yaptigi, kendini tekrar eden, yaraticiliktan uzak kitle oyunlarina devam ediyor. Kendi form uretme beceriksizligini acaba bu sefer hangi uydurma kavramla gizlemeye calisiyor merak ediyorum. (Hatirlarsiniz MHP genel merkezi helikopterden 3 hilal olarak gozukuyor. Ne kadar da "yaratici," ne kadar da "öztürk" olmustu.) Saygilarimla,
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|