![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İlk etapta istanbulda başlayan ve Türkiyeye yayılan cam cepheler Türkiyenin bu yüzyıldaki yansıması.Kalfa tarafından yapılan betorame üstüne cam ve alüminyumdan oluşan fanuslar geçirerek sözüm ona modern binalar yapılıyor.
Evet bu binalar mimarlık tarihi açısından eklektik bir mimarı tarzı taşımıyor ama kendi içlerinde bir akım oluşturdular bile,120*150 akslardan oluşan mavi cam modülasyonu ve gri alüminyum ile soğuk binalar,kesinlikle gizlenmiş çekme kat mümkünse ilave katlar. Bütün bunlar T.B.M.M görüntüleri,maç görüntüleri,trafik görüntüleri ile örtüşmüyor mu ? Bu Türkiyedir gerçeğini kabul etmiyorum bu yozlaşma geçecek ve insanların insanca yaşadıkları ve yaşattıkları zamanlar gelecek.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
17 Ağustos depreminden sonra İstanbul'a ilk gittiğimde gördüğüm manzara karşısında çok şaşırdım. Sanki bütün binaları depremde aldıkları yaraları saklamak için alüminyum ve cam cephe ile kaplıyorlar veya kaplamışlar diye düşündüm.. Yıllardan beri bilinen ve var olan bir malzeme aniden güncel ve moda oluvermişti. Ben sadece binaların depremden aldıkları yaraların örtüldüğünü düşünüyordum ama ilave katlar, çekme katlarda örtülenler arasında olabilir. Acaba beynimizi dolayısıyle yaratıcı gücümüzü ne zaman hinlikler dışında da kullanacağız?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
depremden sonra cam binalardaki artış benim de dikkatimi çekti ancak bunun çok öncesi var diye düşünüyorum. çünkü malsahibi ve kullanıcıların çoğunda "büro binası = plaza = cam kutu" şeklinde bir şartlanma (hadi ona imge diyelim) olduğunu farkettim.
kaba inşaatın üzerine giydirme cephe (ne kadar uygun bir isim, degil mi?) uygulamanın,yani üzerine kılıf geçirmenin neresi mimarlıktır, onu da anlayabilmiş degilim kendi adıma...cephe tasarımı yok, modül boyutlandırmak var... herkese selamlar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
itiraf
Ben bu giydirme cephe firmalarından birinde çalışıyorum.(Hemde en iyisi)Görevim konsept projesi oluşturmak.
Karşımdaki müşteri portresi o kadar iç karartıcı ki.Bir kere kesinlikle ortası bombeli cephe olacak,ucuz ve kaliteli olacak,farklı olacak!!! Aslında onlardan farklı birşey beklemiyorum adam köyünde nasıl yaşıyorsa hangi yaşam felsefesini koruyorsa onu şehirde uyguluyor.Sistem onu şehirköylü yaptı.Sanırım zaman en iyi çare,bir de bilinçli insanlar en az hırsız kadar cesur olmalı,olmalıyız,bunu bizler gerçekleştirecegiz. Aman bu anı yaşamayı unutmayın işte bitti bile ama yenisi geliyor. Sevgiler En son lumina tarafından düzenlendi : 05-05-2007 21:29. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
Bildiğim depremden öncede bu giydirme cephe furyasının var olduğu idi. Giydirme cepheyi depreme, deprem nedeniyle oluşan hasarları gizleme amacına bağlamak doğru mu acaba? Aslına bu tüm diğer konularla ilgili bir şey. Biz lüks(!) görünmeyi çok seviyoruz!!! Cep telefonuna en çabuk ayak uyduran, sadece ona mı? evde doğru düzgün mutfak banyo yok iken TV alan, gecekondu da çamaşır ve bulaşık makinasına sahip olan kim di? Şu an da İstanbul'da de yolların ve çevrenin durumunu saymazsak şöyle bir trafiğe bakınca kendi mi çok zengin bir ülkede diye düşünebiliyorum. Her ülke yapımı ve en son model otomobiller. Bu kültürün bizim meslek alanımıza yansımış şekillerinden birisi de giydirme cepheler.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Cam binalar yazın orta büyüklükte bir fabrika kadar elektrik harcıyorlar.
Bu binalara Türkiye'nin kanseri diyorum ben. İstanbul'un bu duruma öncülük yaptığını bilmiyordum. Şaşırmadım. İstanbul zaten Türkiyenin kanseri. Metastaz başlamış demekki. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
cam bina ve sera etkisi
evet maalesef cam binalar yapı içerisinde geniş bir mahal ya da oda olsun o mekan içerisinde sera etkisi oluşturuyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış. Ayrıca Japonya'daki metropollerde yüzölçümünün küçük olması sebebiyle yüksek yapıların yapılması neredeyse bir zorunluluk ve bu yapılar her sene gölgeye maruz bıraktıkları binalar için yıllık olarak belli ödemeler yapıyor.
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|