![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
Tarihî Ertaş Çarşısı Örtüsü
Bursa'da çarşıların üzeri örtüle örtüle bitmiyor
![]() Organik yapılaşma dokusu olan Hanlar Bölgesinde, geometrik tasarımlarda bu aksaklıklar olabiliyor...Hoş görülüyorlar... Yağmur önlemi, oluk felan görmedim...yağmurda ne oldu bilmem! Arkitera'da ki haberi; Tarihi Ertaş Çarşısı ahşap ve cam çatı ile örtülüyor Diğer bir kaç fotoğraf için; Albümler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
Manisa
Mimar
![]() |
Tarihi Ertaş Çarşısının yapıldığı tarihi bilmem ama eskilere dayandığı belli.
Yağmurun bol, soğuğun don, rüzgarın ıslık, çaldığı eski dönemler. Çarşı açık. Kışlar ılık ve kurak, yazlar sıcak ve yine kurak bir zamandayız. Çarşı örtülü. Örtü fena değil de neyin nesi anlaşılır değil. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
İstanbul
Mimar
![]() |
Konuyu yeni gördüm. Aslında ArkiPARC nedeniyle foruma eskiden olduğu kadar sık bakamıyorum; bu nedenle herhalde çok eski bir konu diye düşündüm ama zaten konu da yeniymiş.
Bana da kötü görünmedi doğrusu ilk bakışta. Bir an önce gidip yerinde görmeli.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
Türkiye dışı
Öğrenci
![]() |
Ahşap kasnak(ızgara)üzerinde spider cam tutucular mı var?Yoksa yanlış mı gördüm!
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
Bursa
Mimar
![]() |
Doğru görmüşsünüz, laminasyon teknolojisiyle üretilmiş ahşap kirişlere spider ile tutturulmuş lamine camlardan oluşan sade ve fonksiyonel örtü bence de. Ertaş Çarşısı'nda yapılan çalışma sadece çarşının örtülmesiyle sınırlı değil, aynı zamanda mevcut dükkanların cepheleri de değiştiriliyor ve çarşının kirpi saçakları da yenilendi.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Etiketler |
| bursa |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|