![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ora Bayrampaşa - Şefik Birkiye
Bayrampaşa’da 275 milyon euro’luk yatırımla alışveriş merkezi, otel, çocuk eğlence parkı ve kongre merkezinden oluşan bir proje başladı.
http://www.oraistanbul.com/main.html |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Mimarı kimdir? Web sitesi çalışmıyor da.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Enfes bir proje olmuş, çok yaratıcı kesinlikle. Hele ki 4. görsel Avrupa orta çağ mimarisine ya da Walt Disney'e ilham kaynağı olabilecek kadar dinamik bir tasarım.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Emek falan, ama sebze çorbası. Kusura bakmasınlar, mimarlığımız geriye mi gidiyor ne. Şefik Birkiye tarzı ama çağımızın tarzı değil. Konu çok güzel mimarlığın konuşturulacağı bir proje. Ancak, projeden gayrı herkes konuşacak. İlk tepkim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Teşekkür ederim.
Bu tarza basitçe arz - talep meselesi olarak baktığım zaman "bu tür bir mimari anlayış kim tarafından talep ediliyor" sorusunun muhtemel cevabı olan "kullanıcılar" cevabı bana pek gerçekçi gelmiyor. Her neyse beklemek ve görmek lazım herhalde. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu postmodern eklektik mimariyi birileri ısrarla üzerimize yapıştırmaya çalışıyor ... İstanbul Park F1 pisti projesi ortaya çıktığında pek ses çıkmamıştı. Oysa Dünya'nın bizi TV den en çok gördüğü yapı grubu bundan daha eklektik ve postmodern bir üslupla elealındı Herman Tilke tarafından... Baksanıza MEB'in tip okul projelerine , Adalet bakanlığının tip adliye saraylarına... Hepsi postmodern eklektik ... Kim çiziyor bunları demekten çok , kim çizdiriyor bu projeleri diye sormak istiyorum, çünkü bunlar tasarlanmış değil bence 'tasarlatılmış' projeler... Antalya Belek , Lara otelleri de bu gruba giriyor. Birkaç hafta önce gittiğimde dekoratör bir ekip otelin çevre duvarlarını altın yaldıza boyayıp, barok detaylar işliyordu...
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 20-06-2008 16:24. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Direnilmesi Gerekiyor.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gökçe Aras Hanım,muhtemel cevabı olan"kullanıcılar"size ve bize gerçekçi gelsin. Ben söyleyeyim. Türk-İslam sentezcileri. Bu yeni akım.
Bu projenin bir benzeri yanlış olmasın Silivri'de bir oteldi. Çok seneler önce belki bir derece ve bişey de almıştı. İyi de 2008 deyiz. Ne kadar lezzetli olursa olsun hergün aynı yemek yenmez ki. "Temcid pilavı" tekrarlanan söz de söyleniyor,ama,bu da bu. Kimse alınmasın,ülkem açısından kanıma dokunduğu için yazıyorum. Türkiye bu değil çünkü. Fazla incelemedim hastalanıcam. Projenin bir ağırlık merkezi yok,plan dümdüz olduğu gibi,cephede de dümdüz. Ufkiliği bozayım derken binaların tepelerine külah,takke,bayrak,direk,... olmaz. Herkes ayrı bir yeri planlayıp toplanmış gibi. Bu gibi şeyler olmuyor değil bilgisayar,araba,tv,falan ama marka koyamıyorlar. Kimliksiz bir proje. Bu devir kapanmadan birde dalda yolda bir derece verirler. Biz oturur ağlarız ondan sonra. Az sonra oynanacak Milli Maça heyecanlanıyorum. İnşallah yeneriz. Sonra sıra bu projeye gelecek. (Bunları samimiyetimle söylüyorum. Gerçek de projeleri bu kadar anlatmam, meslekdaşıma ayıp oluyor ama. Ben dahi bu kadarını yapamam,yapmam.) |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|