![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Citroen Binası - Manuelle Gautrand
Paris'de yapılmış, tüm cephe markanın logosu
yapının içersinde de daire formunda araçları sergileme asansörü(?) ve kesit ilginç..Manuelle Gautrand Architects businessweek ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence çok da hoş olmuş.Özellikle bitişikteki binalar cepheyi çok güçlendirmiş.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Fotoğrafın sahibi kimse tebrik etmek lazım çünkü çok iyi bir açı ve ışık seçmiş. Bina, yakından ve gündüz gözüyle, hiç de iç açıcı görünmüyordu. Cephe son derece kirli ve bakımsızdı. Şöyle içinizi kaldıran, "ıyy" dedirten şekilde... Aslında beğenmek istediğim bu tasarımda, belki bu sonucun suçunu uygulamasına ya da işletmesine atabilirim. Belki de, bu kadar otomobil trafiği olan bir caddede bina tasarlarken bu tür veriler de göz önünde bulundurulmalıydı.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bu binayı gündüz gördüm, bakımsız ve kirli bir "deneme" gibi duruyordu, hatta bu caddede bu binaya nasıl izin verilmiş? diye düşündüm, yukarıdaki fotoğrafı görünce şaşırdım, aslında iyi bir binaymış... Gündüz resmini bulabilirsem siteye ekleyeceğim...
En son architurk tarafından düzenlendi : 30-05-2008 17:53. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet, cam cepheler iyi de temizlik giderleri/maliyeti hiç hesaba katılımıyor herhalde, hep kirli görüntüler! Bu yapıyı görmedim fakat gerçekten, bu kadar cam nasıl temizlenir, her gün temizletilse, masrafı da firmayı göçertir! Zor iş
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
foto
gündüz foto;
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Gün ışığında çok farklı görünüyormuş; makyaj öncesi - makyaj sonrası fotoğraflarını anımsatıyor
![]() Üstelik cephedeki şirketin logosu, yaya görüş açısında da hiç algılanmıyor, madem araba firması keşke pencere camlarına da silgeç aparatı ekleselermiş, temizliğe faydası olurmuş! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Bu son fikri ben de çok tuttum.
![]() |
|