![]() |
|
|||||||
| Mimarlık Mimarlar ve mimarlık dünyasına ilişkin genel konular bu başlık altında. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence taklit değil de beğenilen ve ilgi gören özelliklerin marka tarafından özel olarak istenmesi gibi bir durum var sanki ama gerçekten çok güzel olmuş.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ömer Bey, sizin bu yapı fotoğrafları gerçekten çok iyi, ArkiteraGörsel'de görmüştüm, fakat buraya yazarken aklıma gelmedi
![]() TAZ_arımcı, taklit değil de, kendini tekrar etmiş desem daha doğru alacakmış Aynı tasarıcımcı(lar)ın eserleri. New York Apple'ın girişi/ dükkanı yerin altına alma fikri çok iyi, yapılara biz hep yere 90 derecelik açısı olan kapılardan girmeye alışkınız, bu yapı bu alışkanlığı yokediyor, yere sıfır derecelik kapı, kuyuya iner gibi... bu çarpıcı! Boston Apple ise, cam giydirme cephe, merdivenler felan tekrar edilmiş! Dediğniz gibi firma ilk mağazanın gördüğü ilgiyi burayada yönlensin istemiştir. Diye düşünüyorum! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Aslında dışarıdan gördüğümüz bu yapıyı bir şeylere benzeteceksek tam olarak I. M. Pei'nin Louvre Müzesi için tasarladığı ve uygulanan giriş yapısına benziyor. Neredeyse tek farkları birisinin küp diğerinin piramit olması ve ölçek.
Daha iyi algılanması için bendeki fotoğraflardan bir kaç tane daha gönderiyorum foruma. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Merdiveni de Referans bölümünde örneklenmişti.
Tami cam cam herkesin gözü önünde bir bina. Tam "Apple"lık.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
New York'ta meydanda yapılmış cam küp ihtiyaçdan oluşmuş. Meydanın görüntüsünü bozmamak için küp şeffaf yapılmış. Bu,fonksiyona uygun düşünce taklid edilerek Boston'da ki binanın cephesine de cam takılmış. Aynı cam işçiliği Apple'ın simgesine dönüşmüş. Bu da bir varsayım.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Apple'ın endüstriyel ürünlerini inceleyince bu tasarımın apple'ın genel tasarım ilkeleriyle bütünleştiğini söyleyebiliriz sanırım. Basit geometrik formlar, minimalist detaylar i-pod,i-mac,i-phone gibi ürünlerin genel özelliği.Apple kurumsal kimliğine de ancak böyle birşey yakışırdı.
sanırım bu tasarımı kendi başına değil de apple konseptine bağlayarak inceleyerek yanlış birşey yapmadım. Bu tasarım elbette bir markanın dışında elealındığında da güçlü bir ifadeye sahip ama genel konsept içinde düşünüldüğünde benim için daha anlamlı oldu. Cam küre içindeki beyaz apple logosu çıkarıldığında sanki birşeyler eksik kalacak gibi. Yada oraya başka bir kurumun logosu gelse yakışmayacak gibi...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|