Arkitera Forum  
Geri Git   Arkitera Forum > Mimarlık > Projeler

Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar...

Yanıt

Konu Araçları Modları Görüntüle
Eski 02-06-2008, 12:37   #106
Arkitera Üyesi

Sayın Redrapsody;

Rencide etmek için projeye "hiç" demek yetiyor,zaman geçtikçe "hiç" olmadığı anlaşılıyor,bence bunu söyleyenin rencide olması gerekiyor.

Bence de dünya küçük,Sayın CUREYEN de bizi tanısa söylediklerinden utanır,sen en azından bizi kısmen tanıyorsun,organizasyonumuzu biliyorsun,heryerde karşılaşmak zevk verir,burası ayrı,belki birgün bir yarışmaya beraber gireriz.Biz ulusal ve uluslararası arenada mimarlık yapmak istiyoruz,buna çalışıyoruz,sanırım bu ay Tasarım dergisinde başka projemiz yayınlanacak,onlar da tartışılsın istiyoruz.Bu projeyi Arkitera kendisi yayınlamak istedi,demek ki tartışmaya değer görmüş.
Biz şu anda elimizdeki işlerin yoğunluğu nedeniyle Yozgat ve Ankara'daki yarışmalara katılamıyoruz,çok istiyordum gerçekten,inşallah başk yarışmalarda karşılaşırız.
alpart offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-06-2008, 12:46   #107
Arkitera Üyesi

...

Hiçbir yerde akademisyen olduğumu yazmadım, söylemedim. Hele ki size ''ahlaksızsınız'' hiç demedim. Sadece meselelere yasal açıdan bakarsak yanılırız, mesleki faaliyetin ahlaki yanı da var ve çok önemli dedim! Başından bu yana, yanlış yanıtlar veriyorsunuz! Tartışmanın zeminiyle oynaya kalkıyorsunuz ve beceremiyorsunuz dahası. Tıpkı doğru anlamayı beceremediğiniz gibi.
Size birşeyler anlatmaya çalışmak ne kadar zor ve ne kadar boşunaymış. Siz anlamak istemiyorsunuz. Tartışmayı konu üzerinden alıp, kişiler üzerine taşımaya uğraşıyorsunuz. Redrapsody'nin yazdıklarında ''kışkırtma''ya ilişkin hiçbir ize rastlamadım, yeniden yazma nedenim de o değil. Sadece insanı çileden çıkarmaya yetecek ölçüdeki anlayışsızlığınız! Terörize ediyorsunuz, sokak kavgasındakine benzer biçeminiz. Bizler burda eleştiriyoruz. Acımasız da olabilir, olumlu da olumsuz da.
Ucuz mahalli politikacı ağzıyla yazıyorsunuz, yersiz alkış bekliyorsunuz.
Şu ana kadar değinmediğim ama bilmenizde yarar olacağını düşündüğüm başka bir konu: Çizmek, konu üzerinde oluşan ilk fikirden, işletmeye alınmaya kadar olan sürecin yalnızca bir parçasıdır. Çizmekle ifade edilmemeli tasarımlama ve maddileşme süreci.
Neyse arkadaşım, sana iyi alışlar,yapışlar ve kavgalar. Söylenecek çok şey yok sizin için!
cureyen offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-06-2008, 13:23   #108
Arkitera Üyesi

Sayın Cureyen;

Daha önce bana gönderdiğiniz bir mesajda öğrencilerinizin olduğundan bahsettiniz,bu da akla akademisyen olduğunuzu getiriyor.Bence anlatamıyorsunuz ne demek istediğinizi,redrapsody kendisi kışkırtıcı olduğunu söylüyor siz anlayamıyorsunuz,itirafı anlayamıyorsunuz.
Bir projeye "yalan" diyerek tamamen politik ve ucuz söylem yaparak mahalle kavgasını siz başlatmak istiyorsunuz.Ayrıca "ben yorum yaptım ama niye yaptım" diyerek söylenenleri anlayamayacağınızı baştan kabul etmişiniz,anlamak gibi bir niyetinizinde olmadığı belli.
Süreçlerin ne olduğunu biliyoruz,öğrencilik devresini atlattık efendim,siz öğrencilerinize öğretin bunları..
Eski 02-06-2008, 14:09   #109
Arkitera Üyesi

Genelde yerel yönetimlerde ihaleleri almak için en önemli kriter işin en kısa sürede, en ucuz maliyete bitmesidir. Hele bir de seçim zamanında bu kadar kısa sürede, hemde kelepire bir projeyi kimse kaçırmaz. Yanlış anlamayın kesinlikle eleştirim size değil sadece yerel yönetimden ihale almakla tasarımınızın iyi olacağı anlamına gelmiyor. Baksanıza proje daha bitmeden kolonlar dikilmiş bile.
(Madem ki alpart mimar olarak tartışmak istemiyor, kişisel kavgaya dönüştürüyor. Bir de işin bu boyutu var demek istedim.)

En son arch_coco tarafından düzenlendi : 02-06-2008 14:37.
arch_coco offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 02-06-2008, 15:20   #110
Arkitera Üyesi

Sayın Arc_coco;
Sanırım sizin bu yolla yaptığınız projeler var ki çok iyi biliyorsunuz gelişmeleri.Bu projenin üstünden bir yıla yakın zaman geçti,neresi aceleye gelmiş anlamadım.Kendi fiyat politikanızla başkasını karıştırmayınız.Proje bitmediyse kolonlar nasıl dikiliyor,vahiy mi geliyor ustalara? Yani yorum yapacağım diye komik olmayın.
Eski 02-06-2008, 20:56   #111
Arkitera Üyesi

...

Ucuz mahalli politikacıların hepsinden özür diliyorum! Ne büyük bir haksızlık etmişim meğer.
Eski 02-06-2008, 22:22   #112
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin alpart tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Sayın Cureyen;

Daha önce bana gönderdiğiniz bir mesajda öğrencilerinizin olduğundan bahsettiniz,bu da akla akademisyen olduğunuzu getiriyor.Bence anlatamıyorsunuz ne demek istediğinizi,redrapsody kendisi kışkırtıcı olduğunu söylüyor siz anlayamıyorsunuz,itirafı anlayamıyorsunuz.
Bir projeye "yalan" diyerek tamamen politik ve ucuz söylem yaparak mahalle kavgasını siz başlatmak istiyorsunuz.Ayrıca "ben yorum yaptım ama niye yaptım" diyerek söylenenleri anlayamayacağınızı baştan kabul etmişiniz,anlamak gibi bir niyetinizinde olmadığı belli.
Süreçlerin ne olduğunu biliyoruz,öğrencilik devresini atlattık efendim,siz öğrencilerinize öğretin bunları..
Eksik söylüyorsunuz çünkü derdiniz başka! Evet öğrencilerimden bahsettim özel mesajda çünkü ilk yazımdan bana özelden yanıt verdiniz. Özel yanıta verilmiş (yanıtla) seçeneğinden doğmuş bir sonuctur ki, size de yazılmıştır ''neden özel mesaj?'' diye...
Siz de bilirsiniz ki (herkes bildiğine göre...), her mimarlik okuluna serbest mimarlar çağrılır. Kayseri Erciyes mezunu olduğunuza göre sizin de yakından biliyor olmanız gerek çünkü yakından biliyorum. Üstelik o mesajda ofiste süren işlerden sözetmişim ki anlamamak için ''siz'' olmak gerek!
Sizin ipe sapa gelmez yanıtlarınıza bile bu ortamda mimariniz(!) üzerinden yanıt veriliyor.
Ayrıca ''bedava çalıştırdıkları öğrencileri'' için akademisyenlerin ellerini sıkıyorum.

Bu arada merak ettim, ''kazandığınızı'' söylediğiniz teklifçileri kimdir? Emek karşılığı ödenen nedir? Seçici kurul kimlerdir?

Ve dahası, Kayseri İç Kalesi yarışmasına girdiniz mi? (yanıt vermek zorunda değilsiniz elbette)...
Ve siz mimar mısınız? Yoksa birileri bizimle dalga mı geçiyor?
Eski 03-06-2008, 09:28   #113
Arkitera Üyesi

Sayın cureyen;
Akademisyen olduğu halde ofisi olan tanıdıklarım var,eminim sizinde vardır.
Özel mesaja gelince; bilinçli olarak bir kısım mimar örgütlü şekilde heryerde aleyhimize karalama kampanyası yapıyor,üstelik takma isimlerle ama siz onlardan değilmişiniz bu anlaşıldı.

6 mimardan oluşan seçici kurul bizim projelerimizi uygulamaya uygun gördü Kayseri'de.Fiyatını merak ediyorsanız belediyeden isteyiniz.

Yarışmaya girmedik,çünkü dedikodusu girmediğimiz halde yapıldı.

Bedava öğrenci çalıştıran akademisyenlerin ellerini sıkmıyorum...
Eski 03-06-2008, 10:17   #114
Yönetici

lumina'in Avatar'ı

Tartışma eksenini kişisel çekişmelerden kaydırıp yapı üzerinden düşünce beyan etmeye doğru yaklaştırabilme şansımız var mı bu noktada?
lumina Şu anda online   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-06-2008, 11:16   #115
Arkitera Üyesi

Sayın Lumina;
Bence de tartışma eksenden kaydı,iş fiyat sormaya kadar geldi.Bundan sonra yazılacaklar proje analizi olursa bende sevineceğim.Uyarınız için teşekkürler...
Eski 03-06-2008, 12:01   #116
Arkitera Üyesi

lumina'ya...

Elbette yapılabilir ancak bunun için müellifin, yanıtlarını yapıtı üzerinden vermesi gerekir. Eleştirinin dozu olmaz. Beğendim, sevdim, sevmedim eleştiride kullanılamayacak kadar duyumsal.
Bu ortamda tasarımını yayınlayacak kadar medeni cesarete sahip müellif, eleştirileri de duyguları, laf kalabalığı, anlayışsızlığı ve tartışmanın zeminiyle oynamaya çalışarak değil, aklıyla verebilecek medeni düzeye sahip olmalı.
Eminim, sakin olup aklıyla davranabilse, önce yazılanları doğru anlayabilecek.

Not: Davetli yarışmalarda veya proje teklifi alma yönteminde, katılımcılara emek bedeli ödenir. Sorulan bedel proje bedeli değil! Proje teklifi değil de fiyat teklifi ile belirlenmişse müellif, sözkonusu emek ihmal edilir doğallıkla. Belki yararı olmayacak ama, sizi tekrar ve son kez okuduğunuzu anlamaya çalışmaya davet ediyorum.
(Not alpart için düşülmüştür)
Eski 03-06-2008, 12:29   #117
Arkitera Üyesi

Sayın cureyen;

Biz bir kısım davetlerimizde işi alamamıza rağmen emek bedeli dediğiniz ücretleri aldık,başkalarının hesap numaralarını bilmediğim için kontrol edemedim.

Cureyen; neredeyse hakarete varan sözler söylüyorsun,sana edebe uygun şekilde cevap veriyorum,okuman yazman varsa çoğunda da teşekkür ettim,bir düzeyden bahsediyorsan kendi düzeyine bak,fiyat sorar hale geldin.Topyekün bir projeye "yalan" diyerek mi düzeyli yorumculuk yapılıyor?Adam gibi analiz yaparsın cevabını alırsın."Ben bir yorum yaptım ama niye yaptım bilmiyorum" dersen ciddiye alınacak bir tarafın kalmaz.Lafebeliğini de sen yapıyorsun,kendini dünyanın en bilge mimarı zannediyorsun,karşındakileri de hırpaladığın öğrencilerin zannediyorsun.Proje hakkında açıklayıcı,tek kelimeyi geçen analizler yaptığın sürece cevabını alırsın...
Eski 03-06-2008, 12:49   #118
Arkitera Üyesi

RedRapsody'in Avatar'ı

Bence bu forum konusu artık kapatılmalı. Yapının tartışılması mümkün değil şu durumda.
Ulaşım-yaklaşım açısından bir terminal binası tartışmamız için revize edilmiş planları görmemiz gerek.
Şu haliyle son derece ham şeyler üzerinden yorum yapmak durumunda kalınıyor. Hiçbir anlamı yok söylediklerimizin.
Kütle içinde bence mantıklı yorumlar yapıldı, Kapadokya bölgesinin analizi açısından biraz yüzeysel kaldığı görüşü hakim.
Fakat kütle etkisi açısından kendi başına birşeyler ifade ediyor. Buna da bence en iyi yakıştırma 'peynir' hatta 'izmir tulum peyniri' idi hem esprili hem de yapının karakterini daha iyi özetler nitelikte bir eleştiriydi. Bu yakıştırmayı hakaret olarak algılamak son derece gereksiz. Çünkü en basit haliyle (bir çocuğa sorsanız) bunu peynir diye özetleyecektir. Bunun dışındaki mimari yorumlar ise yapının işleyişi, ulaşımı, iç sirkülasyonu, ışığı, malzemesi, detayı vs. ile ilgili olacaktı ki bunu beceremedik.

Son dönemlerde özellikle üstad saydığımız mimarların sessiz kalması, biz gençlerin sesinin fazla duyulmasına neden oluyor. Bunu ben şöyle yorumluyorum. Ahir zaman tanımında 'ustalar susacak, çıraklar konuşacak' şeklinde bir hadis vardır. Ben bunu şöyle yorumluyorum:
Bir toplumun çöküşü, yani o toplumun kendi kıyameti yaklaştığında, ustalık hiçe sayılacak ve söz çıraklara kalacaktır.
Bu yüzden şu halimize şaşırmıyorum. Bir kültürel ve toplumsal çöküşün işeretleri sadece. Herkese kolay gelsin.
Eski 03-06-2008, 13:06   #119
Arkitera Üyesi

Alıntı:
Orijinal metin RedRapsody tarafından gönderilmiş Mesajı Görüntüle
Son dönemlerde özellikle üstad saydığımız mimarların sessiz kalması, biz gençlerin sesinin fazla duyulmasına neden oluyor. Bunu ben şöyle yorumluyorum. Ahir zaman tanımında 'ustalar susacak, çıraklar konuşacak' şeklinde bir hadis vardır. Ben bunu şöyle yorumluyorum:
Bir toplumun çöküşü, yani o toplumun kendi kıyameti yaklaştığında, ustalık hiçe sayılacak ve söz çıraklara kalacaktır.
Bu yüzden şu halimize şaşırmıyorum. Bir kültürel ve toplumsal çöküşün işeretleri sadece. Herkese kolay gelsin.
Sayın RedRapsody,
Son mesajların projenin tartışılmasına faydası ne kadar yoksa, son yorumunuzun da o kadar ilgisiz olduğunu düşünüyorum, ayrıca şahsi fikrim mimarın ustalığı sadece inşai ve yönetimsel deneyimle alakalıdır. Mesleğimizin tasarımla ilgili bölümünde ustalık gibi bir şey sözkonusu bile olamaz. Bu anlamda yorumunuzla foruma fikirlerini yazma medeni cesaretini gösterebilen her bireyi (mimar ya da değil) tenzih etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Sayın alpart'la cureyen arasında devam eden tartışma da bize konuyu unutturdu. Kişisel fikrimi daha önce belirtmiştim, proje müellifi daha sağduyulu ve objektif kalarak proje eleştirilerine cevap vermeli, olumlu ya da olumsuz her düşünceye değer vererek yanıtlamalı.
t2000 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla
Eski 03-06-2008, 13:09   #120
Arkitera Üyesi

Sayın redrapsody;
Sana katılıyorum,tartışma derinleşemedi,çünkü genelde yorumcular işten çok işin nasıl yapıldığına odaklandı,bunda seninde katkın oldu.Gerçekten projenin analizinin yapılmasını çok istiyorum,iç mekanlar,mekan kurguları,yapım teknolojisi,detaylar.Bunlarla ilgili neredeyse hiç konuşamadık,belki iyi şeyler çıkacaktı,böyle yorumlar yapan olursa seve seve cevap vereceğim...
Yanıt

Yerimi olarak kaydedin

Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Modları Görüntüle

Mesaj Yazma Hakları