|
|
#61 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın mimar mahmut;
proje için gerekli zaman harcandı,böyle bir projenin aceleye gelmesi sözkonusu olamaz. ulaşım şemalarıyla ilgili eleştirler var,aynı şemayı daha önce kullandık çok iyi işliyor ama yine de gelen eleştiriler üzerine yeniden inceleyip aksayan yönlerini revize edebiliriz,uyarınız için teşekkürler........ |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın arkitera yöneticileri;
redrapsodu rumuzla yazan kişi sürekli olarak bizleri ve mimarlık mesleğini küçük düşürücü yazılar yazıyor,herşeye müdahele edip buna müdahele etmemeniz sizce de garip değil mi? |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın arccoho;
adnan menderes terminaliyle bu terminalin ne ilgisi var anlamadım,alakası yok diyosan onu da anlamadım,o örneği niye verdin onu da anlamadım,konuttan bozma terminal binasına benzeyen a.menderes terminaliyle bunun ne ilgisi var,peri bacası dikmediğimizi projeye bakınca anlarsınız,peri bacası nerede onuda söylerseniz sevinirim,projeyi çizen biri olarak bizim projenin neresinde peri bacası var göremedim.. |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Arkitera Üyesi
|
hedef göstermek yanlış...
Alıntı:
Yanlış anlaşılmasın burda kimseyi savunmuyorum.Kimsenin savunması bana kalmadı.Benim tepkim bu garip tepkiye.Ne demek müdahale etmeyecek misiniz?Ömer Yılmaz'la forumdaki müdahaleleri yüzyüze de mesajlarla da birkaç defa görüştük.Bu forumdaki hiçbr yönetici "durun tartışmayın","ayıp ayıp ayrılın" falan gibi bir müdahaleye başvurmayacak kadar aklı başındadır.3 yıldır bu forumu takip ediyorum.En azından böyle birşey olmayacağını umut ediyorum. Saygılar..
|
|
|
|
#65 |
|
Yönetici
|
Redrapsody'nin yazdıklarını ayrıntılı olarak okumamıştım, Mimarcık'ın bu mesajından biraz önce Alpart'ın uyarısını görerek okudum. Forum yöneticisi olarak müdahale edilecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
Öte yandan tartışmaların -olumlu ve olumsuz görüşlerin tümünün- sağlıklı bir zeminde yürümediğini umarım tartışmalara katılanlar da görüyordur.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Arkitera Üyesi
|
"rastgele"
En son arch_coco tarafından düzenlendi : 28-05-2008 09:06. |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir virgül unutulduğunda uyarı geliyor,mimarlara söylenen "gidin kapı kapı dolaşın","enayi olmayın" gibi cümlelere müdahele edilmiyor,eleştirilere sözüm yok,istediğini söylemekte özgür.
Türkiye'deki mimarların çok az bir kısmı yarışmalardan gelir elde edip varlığını sürdürüyor,hepsine büyük saygım var ama bu onların dışındaki mimarların saygıyı haketmediğini,sürekli aşağılanacağı sonucunu doğurmaz,yarışmaya girmek bir tercihtir,girmeyenler kötü mimar,yeteneksiz mimar demek saçma olur,her mimar önce kendisiyle yarışıyor zaten,ondan sonra diğerleriyle yarışıyor,biz bugüne kadar yaptığımız işlerde hep en az 5 grupla yarıştık,bunu görmezden gelip sürekli hakarete varan sözler söylenirse kimse kusura bakmasın itiraz ederim. Redrapsody rumuzlu kişinin bugüne kadar burada hangi projesi tartışılmış? Ya da redrapsody herhangibir proje yapıyor mu?Redrapsody nin mimarlıkla ilgisi nedir? Hiçbirşey üretmeden insanlara saldırmak marifet midir? Sırf kıskançlığından dolayı sürekli kötü yorum yapmak etik mi? |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın alpart, yapmayın allah aşkına, ne demek kıskançlık, nasıl bir ithamdır bu? İlkokul çocukları gibi... Olumlu, olumsuz fikirlerimiz daha aklı selim bir şekilde dile getirsek? Varsayalım bahsettiğiniz üyenin kıskançlığı sözkonusu, sizin bunu bu forumda bu şekilde dile getirmeniz size ne kazandırır? Açılan konuda dile getirilen olumsuz fikirlere bence sadece projeniz üzerinden yanıt vermelisiniz.
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yatılı okulun birinde sabah kahvaltısında öğrenciler peynirin koktuğundan şikayetçi olmuşlar.Kahvaltı hazırlayan ekip başı koklamış"hayır kokmuyor"demiş.yemekane sorumlusu kokmuş,öğrencilerden bir çoğu koklamış.Kokmuş diyen var,kokmamış diyen var.Peyniri ne yapacaklarını bilememişler.Okul müdürünü çağırmışlar yemekaneye,müdür peyniri koklamadan "bu peynir yenmez atın" demiş.Müdürün, koklamadan böyle bir hükme nasıl vardığını merak eden talebelere müdür,"Peynir kokmamış ama bu peynire herkes burnunu sokmuş".Projeyi yapan arkadaşlar eleştirelere cevap vermişler kendilerini savunacaklarına projeyi savunsunlar.İşlevini,yapım şartlarını,belediyenin isteğinin ne olduğunu ve bu projenin çalışan canlı bir proje olduğunu anlatmıyorlar.Yalnız bütün bu tartışmalardan şu sonuç çıktı.Bu projeyi,fotoğrafı nerede görsek Nevşehir'i anımsayacağız.Simfiliz'in haklı tarafları da yok değil.Mutlaka yoğun çalışılmış emek harcanmış,başarılar dilerim.Terminal projelerin de ihtisas sahibi olurlar bundan böyle.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Arkitera Üyesi
|
artık LÜTFEN diyelim...
Emeğe sonuna kadar saygılıyız..O konuda bir problem olduğunu sanmıyorum.Bu tarz kamu yapıalrında "tasarım" konuşmanın zorluğunu, mimari eğitim almamış bir gruba sunum yapmanın ne demek olduğunu iyi bilirim.En basit bir konuda yok o olmaz bu olsun diyenlerle nasıl başedilir, yer yer nasıl çaresiz kalınır bunu da bilirim.
En başından beri fikirleri proje bazlı yürütmeye çalıştım ama sapmalar olabiliyor.Tanımıyoruz mimarlarını -ki tanısak bile şahsi eleştri haddimiz değil- ve sadece “Ayinesi işidir kişinin,lafa bakılmaz!.." diyerek projeyi eleştirmeye çalıştım.. İyi ya da kötü bir tasarım çıkmış ortaya.Bir emek var.Eleştirenler bu yolda eleştri yaparlarsa ve mimarlar da eleştrileri daha dışardan bakarak kabul ederlerse sorun çıkmaz diye umut ediyorum..Şunu hepimiz biliriz ki sürecin içindeyken herşey bize çok iyi gözükür.Herşeyi anlarız ama birisi gelip "ben bunu anlamadım" dese "yuh nasıl anlamıyorsun" deriz.Projenin buradaki temsilcilerinden ricam biraz daha dışardan bakmalarıdır.. Sonuç olarak bir temennim var.Bir ara futbolda türlü olumsuzlara karşı "LÜTFEN!!" şeklinde bir sağduyu çağrısı yapılmıştı.Şimdi ben de "LÜTFEN!!" diyerek proje odaklı konuşmayı teklif ediyorum.Saptırmayalım LÜTFEN!!.. Saygılar..
|
|
|
#71 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın mim-arc-ık;
Redrapsody 4. yorum sayfasında bizi kıskandığını itiraf ediyor,lütfen okuyunuz,yoksa durduk yere kıskandığından böyle söylendiğini iddia etmedim,yanlış anlamayın lütfen,bu kaçıncı oluyor bilmiyorum ama vakit ayırıp yorum yazan herkese teşekkür ettim.Yapılan yorumların birçoğunda projenin incelenmesinin yerine,projenin yarışmayla olup olmadığına değinmmişler,keşke projeyle ilgili yorum yapılsa da bende cevap versem.Biz projemize inanıyoruz,hem de sonuna kadar. |
|
|
|
|
|
#72 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Alpart tasarım ekibindeki mimarlar neden suskun kalıyor. Seni mi seçtiler sözcü olarak. Yanılmıyorsam tasarım Bahadır KUL'un.
"Bir gecelik tasarım" Max arşivinde palmiyeden başka ağaç yoksa verebilirim. (Senin konuttan bozma terminal eleştirine karşın) En son arch_coco tarafından düzenlendi : 28-05-2008 13:37. |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bizi tanımayanlar var,normaldir,bende diğer yorum yapan arkadaşları tanımıyorum.Kayseri Kaleiçi yarışmasının kolokyumuna gelecek olanlar varsa tanışmak isterim,iyi ya da kötü yorum yapması önemli değil,meslektaşız,kolokyuma gelecekler haber verirse burda tanışır sohbet ederiz.Arkitera yönetiminden gelecek olanlar varsa onlarla da tanışmak isterim.slmlar....
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın arch_coco;
Emre Arolat Dalaman'a gidiyor,gündüz işlerini bitirdikten sonra bir tekne kiralayıp denize açılıyor,bir süre sonra bir koya sığınıyor,çok sıcak ve nemli,sıcaktan korunmak için bir tentenin altına uzanıyor,tam o sırada aslında havalimanınında tente gibi,bir çardak gibi olması gerektiğini düşünüyor,tasarım kafasında canlanıyor,İstanbul'a döner dönmez eskizlere başlıyor,daha sonra yarışmaya giriyor bu proje birinci oluyor,uygulanıyor ve Dünyanın en iyi 10 havalimanından biri oluyor.Sence bu tasarım kaç gecelik,tasarımın kaç gecede olması gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Alpart sizce bu tasarımdaki yırtıklardan birtanesinin veya birkaçtanesinin eksik olması, veya açılarının değişik olması neleri değiştirir.Bu arada hem tasarımınızı tartışma platformuna taşıyorsunuz hem de çocuk gibi şikayet ediyorsunuz. Bence alışmanız gerekiyor eleştirilere.
Her Eleştiriye karşılık vemekle tasarımınız meşruiyet kazanmaz. En son arch_coco tarafından düzenlendi : 28-05-2008 14:33. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|