|
|
#46 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nevşehir'de yıkılan eski Adnan Menderes Terminali'ni gören arkadaşlarımız varsa ne demek istediğim biraz da olsa anlaşılır sanırım.
En son arch_coco tarafından düzenlendi : 26-05-2008 09:04. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Arkitera Üyesi
|
Forumda yazılanların tamamını okuyunca, tasarım ekibinin projeye kurduğu duygusal bağ ile eleştirileri mimari ekibe özellikle saldırı gibi algıladıkları fikrine kapılıyorum.Bu nitelikte yani terminal gibi büyük bir projeyi gerçekleştiren ekipten,iş anlamıdaki profesyonelliğin dışında projeyi anlatma ve eleştirilere cevap verme konusunda profesyonel bir yaklaşım bekliyor insan...
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Arkitera Üyesi
|
iki gün önce şantiyedeydim,ilk kat kolonları yükselmeye başlamış,yapının ilerlediğni görmek heyecan vericiydi,3. kez olmasına rağmen ilk otobüsün kalkacağı anı hayal etmek güzeldi.vakit ayırıp eleştiri yapanlara teşekkür ederim.......
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu kadar iyi özetlenemezdi ' gelişigüzel' ... Ne gerek var yarışmalara falan girmeye, ulaşımı çözülmemiş bir otogarın renderlerıyla iş alınabiliyorsa bu ülkede yarışmaya falan girmeyin arkadaşlar, boşuna zaman kaybediyorsunuz. Renderlerınızı toparlayın, belediye başkanlarına sunum yapın. Çok ciddiyim , bu ortamda yarışmaya girmek enayiliktir.
|
|
|
#50 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sayın RedRapsody, anlatmaya çalıştığımı ya doğru anlayın ya da anlamayın ama yorum da yapmayın.Gelişigüzel bir mesaj okunarak yorum yapılmasını da bir şekilde yasaklayalım artık. Mesajımın altında yatanı da parantez içinde anlatmak zorundaysam vay halimize Yine de şunu söyleyebilirim: Yarışmalarda yapılanların birçoğu uygulanmıyor zaten ama böyle halkımıza uç gelebilecek bir proje kabul görmüş ne güzel...Artık ne anlarsanız anlayın,ben öyle boşyere yorum yapmam, yazmış olmak için ya da birilerini taşlamak için de yazmam, çünkü bunların bana yapılmasını istemem.
|
|
|
|
#51 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
'Yarışmalarda yapılanların birçoğu uygulanmıyor zaten...' Diyerek bu konuya bakışınızı da açıklıyorsunuz, umarım yanlış anlamışımdır. Yarışmalarda ortaya çıkan pekçok güzel fikir ne yazıkki bu kadar kolay 'uygulanma ' şansı bulamıyor. Nedenleri araştırılmalı... Sizin 'uç' diye nitelediğiniz bir proje de bana bir o kadar 'sığ' gelebilir. Bu da kişinin tasarım altyapısıyla değerlendirebileceği göreceli bir durum... Onca yarışma projesi ve fikir dururken hala bunları tartışıyor olmam da benim yanlışım.
|
|
|
|
#52 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tasarım altyapılarımızı tartışmayı bu ortamda yapmayalım
Bırakalım yazdıklarımızı okuyanlar belirlesin o altyapıyı...Tabii ki sığ gelebilir proje size içeriği itibariyle ama bu ülkede ne derin tasarımlar bile geri dönmüşken insanımıza çok uzak gelecek (standart sövesi, standart giydirme cephesi...vs olmayan bir proje) bir proje ve kabul görmüş ne güzel. İyi bir başlangıç dedim ben. Kıskanmayalım lütfen ne kadar şanslılar ki uygulanıyor projeleri biz çırpınalım duralım projelerimiz ödül almışken uygulansın diye...Bu kadar basit.
|
|
|
#53 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kıskandığımı itiraf ediyorum. Ama özeniyorum diyemem. Yarışmalar için gecesini gündüzüne katan pek çok mimarın hakkı yeniyor. Yarışmacı mimarlar 'enayi' durumuna düşürülüyor. Bu durumda ben de bırakın yarışmaları , renderlarınızı belediye başkanlarına sunun diyorum. Hergün kapısına dayanın belediyelerin, diğer kamu kurumlarının. Bütün Kamu Yapıları Yarışma İle Projelendirilsin kampanyası da sönmüşken hali hazırda...
|
|
|
#54 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hadi dayanalım kapılarına belediyelerin bizi 'Avrupa görmeye göndersinler'...
|
|
|
#55 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mümkün. Belki bu sene futbol takımlarına bir futbolcu almayıp yerine 10-15 mimara gezmeleri ve rapor vermeleri için bütçe ayırırlar. Fakat işte korkum' gidin görün de ordahiler gibi binalar yapın' diye bir beklentiye girmeleri.
|
|
|
#56 |
|
Arkitera Üyesi
|
redrapsody uzun zamandır bizimle ilgili neredeyse hakarete varan yazılar yazıyor,nedeni belli oldu:kıskançlık ama ilk kez güzel birşey söyledi,futbolculara bir şehrin bütün imkanlarının aktarılmasını bende yanlış buluyorum,çokta önemli olmayan bir konu için bu kadar paranın futbola yatırılması içler acısı...
redrapsody istediğin kadar aleyhimizde yazı yaz,bizi küçümse,bunların bize bi faydası yok,sana faydası varsa devam et,çünkü kıskançlıktan gözü kör olmuş birinin objektif yorum yapamaycağı çok açık... Bu projenin bu türden eleştiriler alacağını biliyordum,bence en ilginç yorumu simfiliz yaptı.Böyle bir binayı Türkiye de uygulatacak birini bulmak zor ama bina yükseliyor.Söve,kat silmesi,giydirme cephe,kare pencere olmadığı için garipsendi bence....... |
|
|
|
|
|
#57 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu kadar tartışma biraz gereksiz olmuş, tabi konu içeriklerine göre değişken tavırlarla. herşey bir yana "emeğinize sağlık " diyorum proje ekibine. haddim olmayarak "büyümüşte neler yapmışlar,helal walla" diyesim geliyor.
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Arkitera Üyesi
|
işin aceleye geldiği ve birileri tarafından dar bir çerçeveye hapsedildiği belli
|
|
|
#59 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın alpart, belki basit bir soru olarak nitelendireceksiniz ama;çok basit bir detaya takılmış durumdayım ... kesit ve renderlarda yer alan binanın merkezindeki palmiye ağaçlarının gerçekte projede yer alıp almayacağını merak ediyorum? Bu palmiye ağaçları bana niteliksiz alışveriş merkezlerini anımsatıyor... yoksa işveren isteği mi
.. Kapadokya ve projenin bağlamının gücünün altını bu kadar çizdiğinize göre böyle önemsiz gibi görülebilecek bir detaya ancak işverenin yani belediyenin isteği üzerine yer vermişdirsiniz diye düşündüm... |
|
|
|
|
|
#60 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın zzzlem;
palmiye ağaçları olmayacak,yöreyle bir ilgisi olmadığı besbelli,bölge üzüm ve şarabıyla ünlü,asmalarla ilgili bir çalışma olabilir,henüz tasarlanmış birşey yok... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|