![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın cureyen yazdıklarınızı gerçekten düşünerek yazdığınıza inanamıyorum. Ne için yazdığınızı bile bilmiyorsunuz. Eğer şehrin dokusunu yansıtması gerekiyorsa bence bu da gayet açık bir şekilde vardır yapıda. tamam her projeyi eleştirmek gerekli birşey, ileride yapılacak olan projelerde eksikler görülür ama herşeyin bir seviyesi var. ben inceledim ve gayet güzel bir yapı olmuş emeği geçen herkese teşekkürler...
En son lumina tarafından düzenlendi : 27-05-2008 20:44. |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sayın cerit, potansiyeliniz farkediliyor, aynen devam. |
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
yırtıkların gelişigüzel olduğunu söyleyenler aşagıdaki tavan planına bakabilir
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Arkitera Üyesi
|
kapadokya bölgesiyel ilgili güzel fotoğraflara aşağıdaki linkten bakabilirsiniz;
NEVŞEHİR BELEDİYESİ |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kimseye hiçbirşey söylemeden Türkiye'deki tüm mimarlara defalarca sorun bu yapı nereye yapılacak diye, bir kişiden "Bu yapı ancak olsa olsa Kapadokya'da, Nevşehir'de yapılır." cevabı gelirse sonuna kadar tasarım düşüncenize katılırım.
Bu objenin Nevşehir'e bırakılmasından bir Nevşehirli olarak çok büyük üzüntü duyacağım. Denize bırakılmış pet şişeler geliyor aklıma.... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
|
perspektif
perspektif
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
önemli olan sizin aklınıza nevşehir gelip gelmediği,nevşehirli olan sizsiniz,ülkemizdeki biçok insan malesef o bölgeye hiç gitmemiş,onların bunu algılayamaması normal,siz de benim aklıma nevşehir gelmedi diyorsanız saygı duymaktan başka bişey yapamayız.
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nevşehir'e terminal diye getirip peribacası dikmek saçma olurdu zaten, sizin istediğiniz bu tarzda birşey olsa gerek diye düşünüyorum. bence yapının üzerindeki yırtıkların Kapadokya'daki dokuyu yeterince anlattığı düşüncesindeyim.
"Bu yapı ancak olsa olsa Kapadokya'da, Nevşehir'de yapılır." cevabı gelirse sonuna kadar tasarım düşüncenize katılırım." demişsiniz ya size cevap olsun bu.. bence Kapadokya'da Nevşehirde yapılır. sanırım ikna olmuşsunuzdur.... |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bağlamsal yönden Nevşehir, hatta iç Anadolu ile hiç bir ilgisi olmayan bu yapının terminal olduğunun anlaşılabilmesi için ise bence "Bu bina terminaldir." yazan dev bir tabela dikmek gerekiyor.
Bağlamdan anladığınız peri bacası dikmek ise yaptığınız bu yapı 21.yy modern mimarlığına damga vuracak bir yapı olmuş diyebilirim. Ayrıca o kadar süslü laflar varki bu yapının anlatımında hiçbiri bağlamsal bir nitelik taşımıyor. Şizofreni olmak lazım sizin bağlamsal yaklaşımlarınızı bu yapıda görebilmek için. |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Sanırım bu konu ile ilgili yazılan bir çok mesajın bağlamsallık konusunda anlatmak istediğini çok açık şekilde ifade etmiş sayın arch_coco. |
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın arch_coco,t2000,cureyen,fikirlerinize saygı duyuyorum,ama bu benim projeye olan inancımı değiştirmiyor,istediğiniz eleştiriyi yapmakta özgürsünüz,bu arada tabelasız bina var mı bilmiyorum,
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tek başına insan, bir acı duyuyor fakat bu acının sebebinin ne olduğunu anlayamıyor.Sonra bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapmaya çalışıyor,ses çıkarıyor,sağa sola vuruyor.Sonra etrafına bakıyor,belki bir kartal görüyor,onu avlanırken inceliyor.Pençelerini fark ediyor,sonra onun pençelerini nasıl kullandığını düşünüyor,pençenin özelliklerine bakıyor ve asıl olayın sivrilik olduğunu ve avını pençelerindeki sivrilik ile yakaladığını fark ediyor.Sonra insan pençe’nin onda uyandırdığı imgeden yola çıkarak bir taşı alıp sivriltmeye başlıyor,ve sivri bir taş elde ediyor.Kullandığı araç doğanın taklidi olsa bile,taklit edilen şey biçimin kendisi değil,elde edilen şey sadece bir sivrilik ve işlevsel açıdan aynı işe yarıyorlar.Aynı işlevin biçimsel karşılıkları ise farklı iki şey oluyor.Ancak bir başka insanın da aynı durumda ortaya çıkaracağı şey diğerinin aynısı mı olacaktır?
devamı... -LABs: form,tipoloji,gerçeklik üzerine Ayrıca bu bağlamda yukarıda linki verilen blogda 3 yazı daha var.Göz atmakta fayda var(bence).En azından burda tartışılan doğayı taklit etme,"yer" e uyum ve form üzerine yeni düşünme biçimleri üretmiş(elbette tartışmaya açık fikirler) 5 mimarlık öğrencisinin düşüncelerini sizlerle paylaşmak ilginç olabilir diye düşündüm.
|
|
|
#43 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bence ne Nevşehir'i yansıtıyor olup olmamasının önemi var ne de yırtıkların gelişigüzel yerleştirilmiş olmasının...Bence bu yapı iyi bir adım olur (çevremizdeki diğer yapılara bakarsak
) alpart bu cümlemi yanlış anlamayın diğerleriyle kıyasladığım için yazmadım asla... Bence süper bir başlangıç mimarlık adına ne kadar şanslısınız, çizdikleriniz gelişigüzel de olsa uygulanacak...Zaten gelişigüzel mimarlık yapan iyi mimarlarımız da var... |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elinize sağlık, yazmayı unuttum...
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Arkitera Üyesi
|
anlaşılır gibi değil...
Şimdi sizlere konuşmanın akışıdan birkaç kesit sunacağım...
Bu benim yazdığım: "Ayrıca benim öngörüm şudur.Bekleyen yolcu ilen giden peronunun görsel olarak kuvvetli ilişki kurması lazım(bknz: Ankara AŞTİ, Bursa Terminali).Bu şekilde "sığınıyoruz" lafının arkasına sığınıp yüzeyi sağırlaştırmak bana mantıklı gelmedi." Bu da sayın alpartın anladığı: "gelen giden yolcu bağının iyi olmadığı aşti nin iyi olduğu söyleniyor,düz arazide neden üst kat gelen alt kat giden bölümü yapılır izahı yok sanırım,aşti de bu iyi yapılmış,orda doğal bi kot farkı var,ama burası düz bi arazi." Allah aşkına size düz arazide kot farkı yapın diyen oldu mu?Yazımı tekrar okursanız faydanıza... Size nacizane 2 önerim var; -Ya projelerinizi buralarda yayınlatmayın.Anladığım kadarıyla eleştrileri mimarinize ve şahıslarınıza yapılan saldırılar olarak görüyorsunuz.Kaldı ki buraya koyuyorum demek tartışmaya açmak fikirleri paylaşmak ve gelecek eleştrileri değerlendirmek içindir.. -Ya da insanların eleştrilerine saygınız olsun.O şekilde cevap verin.Bu konu hakkında değerli paylaşım yapan insanları bir bir uzaklaştırırsınız.Unutmayın onlar zoru yapıyorlar.Sizi eleştriyorlar.Kimsenin böyle bir misyonu da yok mecburiyeti de.İnsanlar yapınızı kaale almış fikir beyan etmişlerse insanlara kör vs. diyerek aşağılamanın bir takım garip cevaplar vererek ortamı germenin anlamı yok... Israrla yırtıkların bir mantığı olduğunu sistematiği olduğunu söylüyorsunuz.Ben hala o mantığı göremedim.Gören varsa lütfen bana açıklasın.Korkarım sayın alpart da benim gibi görememiş ki yapının bitmesini bekliyor... Mimari yöreyi yansıtmak zorunda değildir.Bunu böyle kabul edip metaforik bağlantı kurduk gravyerle deseniz inanın kimse bişi diyemeyecek.Çünkü bu da tasarımın sezgisel olan yanının bir dışavurumudur...Siz ısrarla Kapadokya'ya benzettik diyorsunuz.Biz göremedik ama eminim iyi niyetlerle o düşünceyle yapılmıştır.Tsarım sürecinin sürekli içinde olmak bazen gerçeklerin görünmesini zorlaştırır.. Düşüncelerimi paylaşmak istedim.Umarım kırıcı olmamışımdır.Kırıcı olduysam özür dilemesini de bilirim... Saygılar...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|