![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Doğan Medya Merkezi (DMC)-Tabanlıoğlu Mimarlık
Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından Ankara'da tasarlanan ve Doğan grubuna ait televizyon kanalları ile Hürriyet, Milliyet gazetelerine ev sahipliği yapacak Doğan Medya Merkezi (DMC), içinde yer aldığı arsanın kare biçimine uyumla, küp formunda tasarlanmış.
![]() Projeyi incelemek için tıklayın. En son Emine Merdim tarafından düzenlendi : 29-05-2008 18:06. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
gerçekten dikkat çekici bir bina...
bir yerde okuduğum kadarıyla medyanın şeffaflığını vurgulamak amacıyla cam kullanımına önem verilmiş... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Son zamanlarda ilgimi çeken projelerden bir tanesi diyebilirim.Küp konseptiyle yola çıkılmış olması benim için ayrı bir temayüldür.
''Bir tasarım ancak biri onu kullandığı zaman bitmiş demektir'' En son architect9 tarafından düzenlendi : 02-05-2008 12:24. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ankaraya gittiğimde görmüştüm binayı ve ne olduğunu ve kimin yaptığını merak etmiştim açıkçası. Tabanlıoğlu çizigisinin dışında bir bina gibi geldi bana aslında ama çok başarılı bence de Ankara için fazla mı yorum yapmayacağım ama konumu itibariyle tek başına öyle bir bina kalmış Eskişehir yolu üzerinde. Ankaralılaarın alışık olmadığı bi tarz açıkçası beton yok duvar yok
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok başarılı ve heyecan verici bir bina olmuş...ellerine sağlık...
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şu anda çok şaşırdım.Büro stajımı yaparken kaba inşaatı önünden geçtiğim binayla karşı karşıyayım ve inanılmaz güzel olmuş.Çok güzel olacağını tabelasındaki Murat Tabanlıoğlu yazısından anlayabilmiştim sadece.Hatta bir akşam yurduma giderken kaba inşaatına bakıyordum aval aval çalışan işçilerden birisi benim yanımdaki arkadaşıma çok güzel dediğimi duymuş bana dönüp "daha da güzel olacak bi bitsin." dedi. Çalışan işçilerde gerçekten çok severek çalışmışlar.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Özellikle son dönemde ürettikleri projeleriyle Tabanlıoğlu Mimarlık'ın mimari kalite anlamında görece kendi çıtalarını yükselttiklerini söyleyebilirim. DMC Binası da en son örneği kabul edilebilir. Daha önce Arkitera dahil çeşitli yayın organlarında görme şansı bulduğumuz proje görsellerinden daha iyi inşa edilmiş yapı. Genelde aksi söz konusu olmasına rağmen, proje görselleri ile nihai yapı olumsuz anlamda farklılık göstermekteyken - örneğin Levent Loft projesinde de Tabanlıoğlu için geçerlidir bu durum - DMC şaşırtıcı derecede kailteli bir yapı olarak ortaya çıkmış. Türkiye'deki mimarlık ortamı adına heyecan verici, tebrikler.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
BASİT'İN MUHTEŞEM İFADESİ.Mimari de son nokta bence basiti yakalamak.Dünya da yapılanları yeni akım diye sunuyorlar.Zorlamayla elde edilmiş buruşturulmuş kağıt görünümlü projeler.Bir o kadar da maliyet.Bu proje küb mü ?Küb. Ama değil.Kare mi ? Kare. Ama değil.Ne güzel ifade.İlk bakışta göze çarpmıyor.Ama,durup baktırıyor.Tebrikler.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkür ederim.Sizin uyarınızda çok yerinde.Basit ama,ne kadar farklı.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet size katılıyorum ayrıca çok iyi bir cephe tasarımı aynı zamanda cephe, iç tasarıma da yansıtılmış. Sadece o en üst kattki köşeden çıkan kolon biraz rahatsız etti beni.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Projeyi incelemedim ama bu fotoğraf üzerinden yorum yapacak olursam,kütlesel olarak orijinallik veya yeni bir yaklaşım göremedim yapıda.Tamamen şeffaf yüzeylerden oluşan bir dörtgen prizmayı sağır yüzeyli konsollar ile monotonluktan kurtarmaya çalışmışlar.Burada da çok başarılı bir kompozisyon olduğunu söyleyemem.Cephede bir amaçsızlık hakim gibi geldi bana.Ancak yapı,uygulama kalitesi olarak iyi gibi görünüyor.Ayrıca projedeki renk ve doku uyumu gayet güzel.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|