![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Urbanecopolis - Boğaçhan Dündaralp
Boğaçhan Dündaralp tarafından tasarlanan Urbanecopolis, örgütlenmesini, finansman koşullarını kendi kendine üretebilen ve sürdürebilen, farklı bir araya gelişlerinin enerjsini kullanarak dönüştüren, simbiyotik bir yaşam biçimi öneriyor.
![]() Projeyi incelemek için tıklayın. En son Gül Keskin tarafından düzenlendi : 17-04-2008 18:10. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Türkiye'de böyle bir projenin yürütülmesi harika!
Projenin ayrıntıları linki çalışmıyor sanırım?
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Ayrıntıları derken sağ menüdeki başlıklardan bahsediyorsunuz sanırım ama linkler çalışıyor gözüküyor. Sorunu daha detaylı tarif edebilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kurokawa'ya göndermesi açısından ilginç. Ancak önerilen yeni yaşam biçimi kurgulandığı çevreye ve bu çevrede bulunan sosyal oluşuma taban tabana zıt olursa, biraz yersiz olur bence. bu açıdan proje beni fena halde tedirgin etti. Teknik yaratım olarak harika ama kentsellikten uzak durmaya gayret eden bir proje çalışması olmuş.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekkürler, gül_keskin, menülerin sağ tarafta olmasına bir türlü alışamadım sanırım.
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Rica ederim...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstanbul kent dokusuna taban tabana zıt bir proje
Kent dokusundan uzaklaşmaya çalışmak niye? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
doku içindeki zıtlık bazen iyidir hele bu doku istanbul dokusu olursa
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence öyle bir dokunun içerisine böyle bir yapı yapılmasına ben karşıyım..ben yapının iyiliği veya kötülüğü hakkında birşey söylemiyorum..çok iyi bir yapı olabilir veya olmayabilir... bir çok mimar bu dokunun ne kadar önemli olduğunu söylüyorlar...zıtlıktan basediliyor artık buraya yapılan bu yapı bu dokuya ne kadar zıt o da tartışılır...tek bir bina ile koca bir dokuya zıtlık olur mu o da tartışılır..
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 03:04. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
yapilan elestirilerin yalnizca `istanbul kent dokusuna gercekten cok zit` cumlesinden ibaret olmasi uzucu.
tek durum yapinin zit olmasi mi? onerdigi yeni yasam sekli, ya da gercekten yapilacak olsa nasil bir tasiyici sistemle cozulur sorusuna getirecegi cevaplar da heyecan verici. onerilen bir sistem var, sehrin hatta dunyanin farkli yerlerinde uygulanabilir diyen bir suru de imaji var, arka planin istanbul olmasi midir herseyi degistiren. atlanilan bir sey daha olmus galiba, `siluete` zarar veriyor demeyi unutmus mimarlar.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Urbanecopolis projesinin kent dokusuyla ilişkisine dair üç yeni imaj...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
EAA 'Kağıthane Tekfen Ofisleri' projesiyle yaklaşımı ne kadar zıt. Emre Arolat'ın projesi bana ne kadar yakın geldiyse, bu da o kadar uzak...
Bu tür bir yaşam şekli önerisini ben elimin tersiyle iterim, ama bundan hoşnut olacaklar da vardır mutlaka. Ben istanbuldan böyle bir ütopya kuracak kadar sıkılanlara şehir dışında, küçük kasabalarda yaşamalarını öneririm... Kenti 'ötekilere' bırakıp, plazalar ve gökdelenlerden İstanbul'u yaşama fikri rahatsız edici. Birde aklıma geldi' boğazdaki bayrakları da bu binaların ucuna asarlar ozaman!'
R&R En son RedRapsody tarafından düzenlendi : 21-04-2008 20:39. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
redrapsodye kesinlikle katılıyorum....osmanlı zamanında olsun ve şimdiki zamanda olsun ünlü ressamlar bu bölgeyi görmek bu dokunun resmini silüetini çizmek için istanbula gelmişlerdir..o muhteşem silüeti ve dokuyu bozacak böyle bir yapının yapılmasına ne gerek var..burası dubayi tayland veya tokya değil..burası istanbul..tarih kokan bir şehir...niye istanbul??
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ama Dündaralp için çalışma şeklini genel anlamıyla beğeniyorum. Bazı dinamikleri harekete geçirecek, atölye çalışması tadındaki konseptler bir boşluğu dolduruyor biryerde.
Ama İstanbul slüetine bu denli iddialı yayılmış bir proje içerdiği 'ego'dan dolayı eleştiri almalı. Yoksa ölçülü bir yükselmenin pek çok sorunu çözeceğine inanıyorum. Ama nezaman? Önce Tarlabaşını kurtarın, beyoğlunu kurtarın istanbul'un yapı stoğunu değerlendirin. Bakalım sığıyormuyuz istanbula? Sonra kızdırıyor tarihçileri böyle yaklaşımlar işte...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|