![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Tercüman Lisesi Binası-Günay Çilingiroğlu
Cevizlibağ'daki Günay Çilingiroğlu tarafından tasarlanan Tercüman Binası bir restorasyon dönemi geçirdi. Aman iyi oldu, eli yüzü temizleniyor, beyaza boyandı neyse tamam derken bir de aynalı camlar eklenmiş! Ortaya çıkan sonuç gerçekten kötü olmuş! Bunu da bir gayrimenkul danışmanlık şirketinin kiralık ilanından gördüm. Şimdi bina mavi aynalı camları ile yeni müşterilerini arıyor!
![]() Ömer Kanıpak geçtiğimiz Aralık ayında blogunda konuyla ilgili gayet iyi niyetlerini belirtmiş ve bir de tadilatdaki fotoğrafını eklemiş. Onu da buraya ekliyorum. (http://kanipak.com/blog/2007/12/19/mimarlikta-cesaret/) ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hatırladığım kadarıyla bu bina eskiden Türcüman lisesi olarak kullanılıyordu sonrasındada kendi haline bırakıldı. İstanbuldaki, özelliklede çevresindeki yapılarla kıyaslandığında oldukça dikkat çekici bir mimariye sahip, restorasyon çalışmalarını gördüğümde ben de çok sevinmiştim tekrardan geri kazandırılıyor diye ancak söylediğiniz ve çalışmalarda belirttiğiniz gibi "mavi aynalı camlar", o farklı yapısını biraz söndürüyor gibi. Yeni işlevini merakla bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu yapıyı ilk gördüğümde ilk önce dikkatim çeken konsol çıkmaların fazlalığıydı.
Deprem için büyük sorunlar teşkil eden ve yapıya özellikle köşe kolonlarda burulmaya zorlayan çıkmaların fazlalığından kaçınılırken buradaki muazzam konsol çıkmalar gerçekten çok fazla. tabi bunun yapımıda bizim klasik yapım metodundan oldukça uzak olduğunu aşikardır. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Türkiye bunun gibi dikkat ve cesaret gerektiren yapılara aç bence. Bu yapıya yapılan mavi camların kötülüğünü br kenara bırakırsak bence restorasyonu gayet hoş olmuş. Ama ben geçen sene bu yapı hakkında biraz literatüre araştırması yapmak istedim ancak birşey bulamadım maalesef. Eğer varda ben gözden kaçırdıysam lütfen bilen arkadaşlar beni yönlendirsin. Eğer gerçekten yoksa çok üzücü bir durum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
bakırköyde bulunan bir mimarlık ofisinin oraya taşınacağını duymuştum..
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yönetici
|
Bina Sahibini Buldu
Taraf gazetesindeki haberin başlığı şu şekilde:
Tercüman binası Altınbaş’ın üniversite kampüsü olacak Tercüman binası Altınbaş?ın üniversite kampüsü olacak Anlaşılan binaya sahip bulundu... Alıntı:
En son Emine Merdim tarafından düzenlendi : 01-09-2008 11:21. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar..
Açıkca söylemek gerekirse ben yapıyı başarılı buldum.Geçen gün Cevizlibağdan geçerken uzun uzun baktım.. Maket tadında gayet keyifli bir yapı olmuş.(Yapının restorasyon olduğunu bilmiyordum.Arkadaşımla bir konuda karara varmıştık:Tasarım aşamasında fazla maketle çalışmışlar galiba)Bu keyif konsol mesafelerindeki cesur tavırla yerini biraz gerilimle paylaşsa da ben çok sevdim bu yapıyı.Bu tarz yapılara ihtiyacımız var. Saygılar..
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Ben de bu yapıyı sevenler ve destekleyenlerdenim. Ama şu yeni moda pazarda satılan güneş gözlükleri gibi parlak aynalı acamı anlayamadım. Olmasa iyi olurmuş.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
Giydirme cephe ve aynalı cephe anlaşılan janjanlı güncelliğin tescil edildiği ortak dil olarak garip bir kabul görmüş durumda, gözönündeki holding yapılarında ya da ortalama bir ticaret kuruluşunda. Dolayısıyla içine yerleştikleri yapıların niteliklerini anlamaya çalışmak, yeniden ilişkilenmek gibi kaygılar göremiyoruz. Yapının içi ne halde acaba? Nasıl bir bölümlenme stratejisi izlendi?
En son lumina tarafından düzenlendi : 02-09-2008 19:18. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Binanın güzelliği zaten aşikar ama sayın Ömer Kanıpak'ın da blogunda kullanıldığı hali ne kadar da zarif duruyor.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir zamanlar çevresinde hayranlıkla dolaşarak defalarca fotoğraf çekmiştim. Araba ile yakınından geçerken hep gözüm kalırdı. Her ne kadar simetrik olsa da...
![]() "bittersalt"ın dediği gibi literatür araştırması yaptığımızda detaylı bilgilerini bulamamamız büyük bir eksik...
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
crazy-art yine mi simetri be kardeşim.
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |