![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Le Corbusier Koçarlı'ya uğramış mıydı?
Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 18. yüzyıldan bugüne ulaşmış bir kule ev var. Aydın'ın köklü ailelerinden Cihanoğulları'nın yaptırdığı bu kule ev hem Akdeniz kule ev mimarlığının değişik bir tipi, hem de Ege'de 18. yüzyıl modernleşmesinin mimarlığa yansımasının ilginç bir örneği. Ama yapının ilginç olan bir tarafı da en üst kattaki mazgallı odası. Ne dersiniz, Le Corbusier Türkiye gezisinde Koçarlı'ya da uğramış olmasın!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Bu da merak edenler için kule evin genel görünümü:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
bu tür fotoğraf-kanıtlarla corbusier çizimlerini yanyane getirmek ya da zihnimizdeki imgelerine referanslar vermek son zamanlarda sıklık kazanmaya başladı: arredamento mimarlık taklit dosyası sanat dünyamız:le corbusier sayısı gibi
ancak bunun ne anlama geldiğini çok fazla kavrayamıyorum sanki biraz kompleksli bir işte kutsadığımız adamlar da aslında çok ta deha değilmiş demeye mi getirmeye çalışıyor bu tarz çıkışlarla diye düşünmeden edemiyorum bir geleneği dönüştürme becerisi ya da kültürü bizler de eksik olduğu sürece okuduklarımızı ya da gördüklerimizi ya da öğrendiklerimizi hep bir takım bizler de olmayan esin perilerine yorup hayıflanacaz ve yeryüzünde örneklerini gördüğümüzde arşimetvari bir heyecanla koşturacaz buldum buldum naraları ile! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Bir kez de gülümsemeyi deneseniz...
Sevgili Lumina
Her okuduğunuza sıkı entellektüel yorumlarla karşılık vermek yerine, biraz da mizah duyarlılığıyla bakmak hiç aklınıza geldi mi? Bakın bir meslektaşınız büyük bir olasılıkla varlığından haberdar olmadığınız bir yapıyı size tanıtıyor, can sıkıcı bir metin yerine de mesajını hoş bir latifeyle süslüyor... Ne dersiniz, hayata biraz da bu taraftan bakmak daha zenginleştirici değil mi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
bu tür fotoğraf-kanıtlarla corbusier çizimlerini yanyane getirmek ya da zihnimizdeki imgelerine referanslar vermek son zamanlarda sıklık kazanmaya başladı: arredamento mimarlık taklit dosyası sanat dünyamız:le corbusier sayısı gibi
ancak bunun ne anlama geldiğini çok fazla kavrayamıyorum sanki biraz kompleksli bir işte kutsadığımız adamlar da aslında çok ta deha değilmiş demeye mi getirmeye çalışıyor bu tarz çıkışlarla diye düşünmeden edemiyorum bir geleneği dönüştürme becerisi ya da kültürü bizler de eksik olduğu sürece okuduklarımızı ya da gördüklerimizi ya da öğrendiklerimizi hep bir takım bizler de olmayan esin perilerine yorup hayıflanacaz ve yeryüzünde örneklerini gördüğümüzde arşimetvari bir heyecanla koşturacaz buldum buldum naraları ile! |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Umarım Lumina'nın mesaj tekrarı ciddiyet israrından değil giriş hatasından kaynaklanıyordur, ama yine de benim latifeyi ciddiye alabilecek arkadaşlar için kısa bir açıklama yapayım: Tabii ki Le Corbusier Türkiye gezisinde Koçarlı'ya uğramadı ve Ronchamp'ı Koçarlı ilhamıyla tasarlamadı ("yatay" pencereleri de çok kişinin düşündüğü gibi Amcazade yalısının ilhamıyla ortaya çıkmamıştı...).
Bazen bu forumdaki "geyik" sohbetlerinden sıkılıyorum ama galiba ortalama zihinlerin ciddiyeti daha sıkıcı... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
mesaj tekrarı teknik bir durum sanırım
ortalama zihniyet temsiliyeti için yazmadım belki içinde bulunduğum akademik ortamın kısırlığının yarattığı bir karamsarlıktır hani bilimsel bir düşünceymiş gibi sunulan kelime kalabalıklarının aymazlığı herhalde şahsınıza doğrudan yöneltilmiş bir arguman değildi benim ki ya da şöyle bir durum da ifade edilebilir buraya gönderilen mesajlar başka çağrışımlarla kişilerin söylemek, dile getirmek istedikleri için bir ateşleyici ve bahane oluyor saygılar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
Bence çok hoş bir yapı ve de güzel çekilmiş bir fotoğraflar, özellikle de genel görünümün olduğu fotoğraf. Selim Bey'e teşekkürler, bu tarz başka fotoğraflarınız da varsa paylaşırsanız sevinirim.
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili Turist,
Hoş sözleriniz için teşekkürler. Peki, sizleri çok sıkmadan başka yapı fotoğraflarını da sizlerle paylaşacağım... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|