![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
İstanbul Sheroton Oteli bir dönemin mimarlık anlayışının sembolü olan önemli bir bina, ancak Otelin Ceylan Intercontinental'a geçmesiyle yapılan renovasyon binanın yansıttığı anlayışı taşıyan temel özelliklerini aldı götürdü. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Otelin köşe odalarını kapatmaları küşük ve şekilsiz olan odaları birazcık olsun daha iyi yaptı diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Bu binayı bütün olarak düşünmek lazım, odaların şekilsiz olduğunu zaten düşünmüyorum. Yapılan müdahaleler binaya fonksiyonel çözümler getirse bile bence kabul edilemez. Mimarlık tarihinde yeri olan bir bina, bakıyorsunuz şekil değiştirmiş, benim yanlış bulduğum bu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Otelin köşe odalarını kapatmaları küşük ve şekilsiz olan odaları birazcık olsun daha iyi yaptı diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
tam bir kakafonik kavşak
sheraton oteli, karşısında hyatt regency,çaprazında taşkışla binası ve biraz aşağısında gökkafesle muazzam bir mimari kakafoni sergiliyor. artık köşe balkonu kenar sövesi aramayacak kadar rezillik dizboyunu aştı çoktandır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
brütalist olarak yapılan otelin dış cephesi boyandı. brüt beton olarak yapılan bu binaya bu müdahalenin yapılması kabul edilir bir şey değil. köşe üçgen alanlar ise uzun yıllardır kullanılamıyordu, bunun sebebi de yerleşimini çözememelerinden kaynaklanıyor. 1. kat restorandaki üçgen alan bile yıllarca depo olarak kullanıldı ve bu görüntü otelin dışından cephesinden bile görülüyordu. oysa 2 yöne de cephe sağlayan bu alan daha iyi değerlendirilebilirdi diye düşünüyorum. yan cephesinden parka çıkan merdivenlerin üzerine de çok şekilsiz bir saçak yaptılar, bu cephe üzerinde yer alan heykelleri kapatmak pahasına.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|