![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Az önce Discovery Channel'da tanıtıldı.
İnşa edildiği ada çöküyor, bunun vereceği zararı yok etmek için krikolar yardımıyla yükseltilebilen kolonlar mevcut, binanın ağırlığı 3 milyon ton, her yıl 30 cm suya gömülüyor, krikolar 4m yukarı kaldırabilme özeklliğine sahip şu an da deniz seviyesinden 5m yüksekte... 17 Ocak 1995 Kobe depreminde 15 ay önce açılmış 7.2 büyüklüğünde depremin merkez üssünden 30 km uzakta bulunuyor... inanamadım... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Yapanlara helal olsun demekten başka birşey gelmedi şu an aklıma....
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
bizim inşaat mühendisleri neler düşünüyor onu merak ediyorum ben de yıllardır...son zamanlarda frank llyod wright in 1920lerde inşasını bitirdiği tokyo daki imperial hotel in temelleriyle ilgili tasarım kararlarını inceliyorum
o da ayrı bir takdir konusu...bilgisizliğimizin kaynakları ne acaba? kültürel soyaçekimlerimiz de mi sorun nedir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
havaalanı
kansai havalimanı ile ilgili discovery de özel bir program yayınlanıyor. ben 2 defa seyrettim. program tekrar yayınlanabilir.
bu arada mevcut piste çapraz bir pist daha yapacaklarmış. binanın bodrum katı aşağı doğru giderken zemin kat aynı seviyede kalıyor. bunu her kolonun altına yerleştirdikleri hidrolik krikolarla yapıyorlar. yanlış hatırlamıyorsam 9000 tane kolon vardı. binanın çokeceğini önceden hesaplayarak bodrum kattaki kapıları da özel bir sistemle yapmışlar. kapı lentoları hareketli. ayrıca basmaklarada zamanı gelince ek yapıyorlar. adamlar çökmenin yavaşladığını tespit etmişler. esas korkuları olası bir tsunami. sevgiler. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|