![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Prestige Alışveriş Merkezi - Uras & Dilekçi
Görmek istediğimiz bir yapıyı daha bayramda gezdik.
Arkiv'de ne gördüysek yapıyı gezdiğimizde onunla karşılaştık. Şaşırtıcı değil mi Burası Hollanda değil; Türkiye'de, İstanbul'da bu yapı.Uras & Dilekçi ekibinin eline sağlık. Yakın zamanda bu ikinci oldu (Birincisi mi?). ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Arkitera Harita'da da belirtilmiş durumda ama yine de yapıyı görmek isteyenler için yerini işaretliyorum:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Üye
|
![]() Durmuş Dilekci ve Emir Uras'ın kurduğu uras+dilekci architects tarafından tasarlanan Prestige Alışveriş Merkezi, Arkitera Proje'de. Projeyi incelemek için... En son Melis Göker tarafından düzenlendi : 19-10-2007 11:18. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Görsel olarak birbirlerini anıştırmaları açısından örneklenmiş gibi görünüyor. Belki de Prestige Alışveriş Merkezi'nin foruma taşınmasına imkan veren motivasyonun kırılganlığına işaret etmek için de iletilmiş olma duruma var. Bir başka mesajıma gelen hasant tepkisinden sezebildiklerim bunlar; yani beni böyle bağlıyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Seçilmiş olan yalın bir form ve çok fazla olmayan malzeme ve renk tercihi ile kaliteli bir işçiliğin buluşturulabildiği yapılar,genel olarak bitmiş,tamam denebilen ve kolay okunabilen olumlu bir etki yaratmaktadırlar.Alışveriş merkezinin gereksinim duyulan yataylık koşuluna rağmen, yapıldığı çevreyi zorlamayan ölçek ve kararlarının yanısıra,bu anlamda duyarlılık taşıyan bir örnek oluşturduğu söylenebilir.Müelliflerinin eline sağlık değerlendirmesine keyifle katılabilirim.
Doğrudan bir ilgi kurulamaz konuyla ve kurulmadıda.Paylaşmak istendi yalnızca. Tasarım eylemi,kaçınılamaz olarak geometriye,geometrinin kombinasyonlarına ve tasarlayanın anlayışına,tercihine ve ulaşmak istediği amacına bağlıdır.Dışımızda gelişen ve varolan,doğal yada yapılmış elemanların kitle formları zaman zaman,tesadüfleri birlikte taşıyabilmektedirler.(Mısır piramitleri ile Aztek piramitleri gibi). |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yapıyı gördüm ama çok ayrıntılı olarak gezemedim, ve mimarlık eleştirmenide değilim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
prestige mall
merhaba;
bahcesehirde duz bir alanin ortasina konumlanmis. cevredeki diger yapilarin daha yukaridan bu duz alana (golet ve goletin olusturdugu bu park bahce gezi alanina) baktigi bir cevrede, nasil oluyorda boyle konumlandirilabiliyor. cevresiyle uyumlu bicimde konumlanmamis hicbir yapinin dogrulugu benim icin soz konusu olamaz. hatta ilk gordugum cok sasirdim ve boyle birseye izin veren kurumlarin anlayisini boyle bir yapinin burada konumlanmasini dogru bulan proje mimarina inanamadim. malesef ulkemizde genis meydanlar buyuk gezi ve park alanlari bulunmamakta. kucuk olcekte olan yerlerinde muhakkak yakinindan birkac cadde gecmekte. bahcesehir ilk yapildigi yillarda bende bu golet cevresi iyi bir etki birakmisti. biz neden gozumuzun gordugu bu manzaranin devamini kesecek bir kutleyi burada gormekten nasil keyif alabiliriz buna anlam veremiyorum. egimli bir "yamac cevre" nin icinde konumlanmis duz bir ova dusunun ve tum yapilar bu egimli cevrenin suluetinin icinde arazinin egimiyle orantili yukselip bu ortada kalan duz dairesel "ovaya" bakiyor. ve birgun ortada bir yere siyah renkte yatay uzamis ve butun bu alana bakildiginda gordugumuz manzarayi orten buyuk bir kutle dusuyor gokten ve gordugumuz manzaranin derinligini orten bu kutleyi izlerken unutuyoruz eski halini gozumuzu rahatlattigini. yapinin icine girdiginizde hatta girmeden dahi disaridan gorebileceginiz birsey var: surekli yerleri silen gorevliler. dakika aralik vermeden yerleri siliyorlar. cunku zeminde kullanilan malzeme siyah ve parlak. surekli uzerine aldigi tozu ve ayak izini gosteriyor. ve gosterdigi diger seyde yansima yaptigi icin insanlarin iclerini gosteriyor. alt katta bekleyen etek giymis bir bayanin ic camasiri yukaridan galeriden bakan biri tarafindan gorunebiliyor cunku goruntunun tersi zemine yansiyor. bu nasil bir hatadir. daha yanlis sekilde konumlanmis disini ve icini yanlis cevresiyle uyumsuz buldugum bir yapi yakinlarda gormedim. belki de mimari baska bir yerde degerini bulabilir ama boyle birseyi nasil hickimse gormez ve bundan rahatsizlik duymaz buna anlam veremiyorum. h. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Not: Lütfen Türkçe karakterleri de eksiksiz bir şekilde kullanınız.
Manzaranın izlenebildiği başka yerler var halen. Oralar da yapılarla dolduğunda daha anlamlı hale gelecek bu yazdıklarınız. Doğrular değişmez buna itirazım yok ama ister istemez göreceli konuşuyoruz; içinde bulunduğumuz fiziksel ortamı düşününce... Bu proje uygulanmasa başka bir proje uygulanacaktı. Burada bir yapı olacağı ön kararını aklımızda bulundurararak değerlendirebiliriz. Belki o zaman gölet tarafı daha başka tasarlanabilirdi denebilir. Her neyse bana yazdıklarınız kadar vahim gelmiyor bu durum. Ama malzeme seçimi ile ilgili söylediklerinize katılmamak elde değil. Hatta bir kez gittiğim binada yağmurlu bir günde kayarak düştüm. İç mekanlardaki yansıma konusunu ise sizin yazdığınız satırlar ile öğrenmiş olduk. Eğer doğru ise gerçekten inanılmaz bir hata demekten başka çaremiz yok. Benim bir başka tespitim yapının önünde geçici park alanı bulunmaması. Yani bir aracın girişte geçici olarak durup birisini indirip bindirmesi için tasarlanmış bir çözüm yok. Hoş bu Türkiye'de nerede var ki! Ayrıca iç mekanda üst katta, havalandırmalar koyu renkli asma tavan elemanlarının tir tir titremesine neden oluyor. Görüntüsü hoş olmadığı gibi ilerisi için sorun yaratması da beklenebilir. Tüm bunlar yapının benim için değerini azaltmıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu yapıyı inanılmaz merak ettim.
Arkitera haritadan anladığım kadarıyla yapı Bahçeşehir 2. Etap içinde yer alıyor,yani 1.Etaptan geçilerek gidiliyor. Yönlendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Arkitera Harita'da ve bu forumun içindeki haritada oldukça detaylı bir şekilde var aslında.
Haritayı uydu görüntüsüne getirip yakından bir bakın, TEM Otoyolu Bahçeşehir gişelerinden çıktıktan sonra kolayca bulabilirsiniz yerini. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cook teşekkür ederim.
Haritayı uydu görüntüsüne getirmeyi akıl edememişim,böylesi çok açıklayıcı oldu. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|