![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
istanbula yapay ada
değerli arkadaşlar,
daha önceki teknik ve ticari tecrübelerim beni, şu anda dubaide yapılan bir suni adanın (palm island) benzerinin istanbulda yapılabileceği düşüncesine sevketti,ancak malumunuz böyle büyük bir projenin taslağının taslağına çalışmak dahi epeyce zaman alacak olduğundan bu görüşümü gerek bu projeye zaman ve para harcamak isteyebilecek girişimcileri cesaretlendirmek, gerekse bu konunun bazı kritik noktalarını kuşatabilecek uzmanların görüşlerine ihtiyacım olması sebebi ile, tartışmaya açıyorum.bu konuda fikri herkesin görüşüne ihtiyacım var ve görüş bildirenlere şimdiden teşekkür ederim. böyle bir projede 1-projenin taş dolgu olduğu ve sahilden bir bağlantısı(köprü vs) olduğu varsayılıyor. 2-şeklinin ay-yıldız formunda olması ve yaklaşık 2 milyon m2 olması ön kabulü yapılıyor. 3-dolgunun miktarı yaklaşık 100-150 milyon m3 olduğu hesaplanıyor. 4-böyle bir dolgunun üzerine yapılacak otel ve villa yapılarının depreme dayanıklılık açısından nasıl tasarlanması gerektiği bilinmiyor. 5-bu projenin pazarlanmasında hükümetin desteğinin alınması gerektiği biliniyor.ama bu desteği verirmi? verirse neye mal olur? bilinmiyor. 6-başarıldığında istanbula prestij katabilir. 7-inşaat sektörünü yerel olarak canlandırabilir.(beraberinde taş ocaklarını) 8-üzerine yapılacak yüksek standartta oteller ve bu bölgenin turizmde ayrıcalıklı bölge hüviyetini kazanması durumunda istanbulun turizmini arttırıcı etkide olması ve beraberinde ülke gelirlerine katma değer oluşturması açısından faydalı olabilir. 9-bu projenin ihtiyacı olan taşın temininin mümkün olduğu biliniyor. 10-böyle bir projeye şehircilik açısında yada çevrecilik açısından nasıl bakılacağı bilinmiyor. 11-son yıllarda amerikanın arablara olan kötü muamelesi sebebi ile ciddi bir arab sermayesinin istanbulda mülk edinme hakkı istediği biliniyor. tekrar tüm arkadaşlara teşekkürlerim ve saygılarımı sunarak değerli görüşlerini bekliyorum. halis okur halisokur@mayornet.com |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|