![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Miltaş Otomatik Otopark
Merhaba
Tartışmaya açmak istediğim yapı, Miltaş Otomatik Otopark Binası Binanın mimari proje müellifi Umo Mimarlık - Sn.Yaşar Marulyalı -Sn. Levent Aksüt . Yer: Büyükdere Cad. Harman Sokak (Harmancı Giz Plaza, Polo Garage, Polat Center ve hatta sokağın sonunda Eczacıbaşının eski arazisi üzerinde yapılacak bir İŞ-ECZACIBAŞI çok amaçlı bina inşaatı sürüyor) Bu binanın Otomatik Otopark Sisteminin yapımcısı firmanın satış sorumlusu bir mühendisiyim ve ortağıyım. Bir mimar değilim. Pazarlama amacım bir yana.. Bu bina konusunda görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Bina hakkında bilgi için www.baharp.com sayfasını inceleyebilirsiniz. En son Şeref tarafından düzenlendi : 08-02-2003 23:28. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Sitenizi inceledim ve ürününüzü (her ne kadar ürün demek yanlış olsa da) beğendim. 9 senelik aktif şoför ve 2 sene otopark projesinde çalışmış bir mimar olarak gerçekten de kullanışlı bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
Henüz herşeyi tam olarak okuyamadım ama okuduğum kadarıyla aklıma takılan bir soru var. Sisteminizde yangın ihtimalinin çok az olduğu belirtiliyor, inşa sisteminin ise mümkün olduğunca çelik olduğu.... Her ne kadar yangın ihtimali çok az da olsa kullanılan çelik sistem yangına karşı korunuyor mu acaba? |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Cevaplar
Turist
Öncelikle ilginiz ve övgünüz için teşekkürler.. Otopark sisteminin çelik taşıyıcı sistemde oluşu, taşıyıcı sistemin kesitlerinde tasarruf ile alan ve hacim kazancı sağlarken, esasen bir makina gövdesi için gerekli hassasiyette raflar inşa edildiği için imalattaki kusursuzluk nedeni ile tercih edilmiştir. Sorunuza gelince; Çelik taşıyıcı sistem için özel bir yangın güvenlik boya ya da kaplaması yapılmadı. Tüm yapıda yangın durumunda otomatik olarak devreye giren sprinkler yangın söndürme-soğutma tesisatı uygulandı. Her araç yerinde 4 adet sprink uygulandı. Ayrıca duman dedektörleri ve otopark giriş katında yangın hortum istasyonları tesis edildi ve klasik yangın söndürme tüpleri zaten mevcut... Yapının tüm giriş çıkış noktaları ve içerisi kameralar ile ayrıca gözlenmektedir. Esasen sistemin içerisinde otomobiller çalışmıyor ve binaya sürücüler ya da insanlar giremiyor olduğundan riski azaltan önemli bir avantaj da var doğrusu. ----------------------------------------------------------------------------- blur Nazik uyarınız için teşekkür ederim. Esasen web sitesi bu bina üzerine kurulu değil tabi. Ama inşaata ait tabela -resimler- bölümünde var ve orada mimarların yanı sıra tüm teknik sorumlular ve yüklenicilerin adları yer alıyor. Ancak sanırım küçük kalmış biraz. Böylelikle bir tanıtıcı metin ilave etmeye karar verdik. Buraya yazdığım ilk posttaki eksiğimi şimdi ikinci postumda düzeltiyorum. Binanın mimari proje müellifi Umo Mimarlık - Sn.Yaşar Marulyalı -Sn. Levent Aksüt . Üstelik bu bina bir proje yarışması ile hayata geçmiştir. Konsept olarak Sn. Yaşar Marulyalı'nın projesinin tercih edilmesi ile yapımcı firma olarak otomatik otopark sisteminin yüklenicisi olmak üzere aday olabildik. Yani tam anlamı ile "mimar"ın yarattığı bir projedir. Merci! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Otopark
Yahu bu aralar otoparksız bir sürü otel ve bina projesi çizen mimar, onaylayan belediye görüyorum, duyuyorum, sonra orayı burayı eşmeyelim yolların altını, tarihi binaları ellemeyelim deniyor, sokaklarda değnekçilerin tezgahlarına muhatap olunup, dayak yeniliyor....
Yazıktır, günahtır, bu şehirde trafiğin de imar düzeninin de de mimarlara özgün çözümleri var, fonsiyonel, faydalı, verimli, planlı aman planlarken dikat edelim, sonra düzeltmeye kimsenin boyu yetmiyor diye ağlaşıyoruz.. Merci! |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|