![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Bruder / Klaus Şapeli - Peter Zumthor
Peter Zumthor'un üzerine 6 sene düşünerek inşa ettirdiği Belçika sınırındaki bir köyde yaşayan bir çifte ait şapel. Duvarları 50cm lik bantlar halinde dökülen beton dışarıdan dövülerek yükseltilmiş. Duvarların inşası için destek verecek kalıplar bir tür koni oluşturacak şekilde kerestelerden bir örüntü elde edilerek oluşturulmuş daha sonra kalıp almak yerine kalıplar içeriden yakılmış. betonun iç ve dış yüzey etkileri bu yüzden bambaşka.
ReportageI Zumthor chapel is in a field of its own - Building Design Einsegnung der Bruder-Klausen-Feldkapelle in Mechernich-Wachendorf am 19. Mai 2007 thomas mayer_ archive*/*Architecture*/*Peter Zumthor: Brother-Claus-Chapel En son lumina tarafından düzenlendi : 06-10-2008 14:06. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
zumthor 'un diğer yapılarındaki gibi burada da kendine aitlik ve başarı var...yapıyı görmeden dahi ,baktıklarımızın içinden böylesi etkilemeyi başarması bence kesinlikle çok özel bir durum ,yaşıyormuşçasına hissedebilmek ...
ne denebilir ki eline kalemine sağlık ...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archinect de ayni konuyu konuşuyor.
Bence mimarinin şiirsel işlevini kusursuzca uygulamış olan bir usta işi. Ne söylenebilir ki. Archinect de bir arkadaş binayı görüp te icinde bulunmuş birinden çok işitmek isterim diye yazmış. Bende isterim, bu tür bir 'yapıt' ancak yaşanabilir. Güçlü bir sanat eseri olmuş. Bina hakkında hiç bir şey bilmeseydim şüphesiz inançla ilgili bir yapıt olduğunu düşünürdüm. Hz. lsa'dan biraz uzak, şamanizme biraz yakın türünden... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Gidelim
İstanbul - Köln ucuz uçuşlar var... Ben bir bakayım buna. (Köln'e çok yakın bu kasaba.)
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Pegasus ve Germanwings 100-200€ arası dönüş, 40-60€ arası gidiş fiyatı veriyor. Bir gece konaklanarak yapılabilecek bir gezi.
En az 400€ civarında bir bütçe ayırmak gerekli herşeye rağmen. (Eğer yüksek fiyat sezonunda olunmasa ve akıllıca bir plan yapılsa 150€ daha ucuza yapılabilirdi bu gezi )
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yönetici
|
sonbahar da böyle bir imkan yaratabilsek? pasaportu, vizesi toplu halde daha kolay olur sanırım.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
Olabilir aslında. Hele biletler şimdiden alınırsa ucuza yapılabilir.
İlk denememde şöyle bir sonuca ulaştım Germanwings'te.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Üye
|
Issız Sadelik - Bruder Klaus Field Şapeli Üzerine Düşünceler
Jonathan Glancey'nin Peter Zumthor'un mimarisini, mimarlığa bakışını irdelediği, özelinde de Bruder Klaus Field Şapeli'ne dair görüşlerini dile getirdiği makalesi Arkitera.com'da.
"... Zumthor’un binasının basit formu ilk bakışta görünenden çok daha zengin. Beton, Herr Scheidtweiler ile ailesi ve arkadaşları tarafından çadıra benzeyen bir ahşap çerçeve üzerine döküldü. Beton yerleştirildikten sonra bu çerçeve ateşte hazırlanarak şapelin duvarları oluşturuldu. Bu şekilde oluşturulan duvarların iç kısımları ahşap çerçevenin kalıntıları ve karartıları sayesinde mistik bir görünüm kazandı..." Makaleyi okumak için... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Buyrun gelin kölnde size rehberlik yapabilirim.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|