![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#31 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben kamuya ait yapıların etik olarak mimari proje yarışmaları yoluyla elde edilmesini değil yasal olarak hangi yolla elde edildiğini sormak istiyorum.
Belediye bir kamu idaresi olduğuna göre belirli bir bedelin üzerindeki hizmet, mal vb.. alımlarında bu kanuna tabii'dir. Zaten yarışmaların da oturduğu yasal zemin bu kanunda tanımlanmıştır. Aynı kanunda belirlenen proje hizmet alım metodlarının biri yarışmalar, diğeri ise en düşük fiyat usulüdür. Pek çok kamu kurumunda, örneğin; TSK Hizmet Binaları, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurtları proje hizmet alım ihaleleri duyurusu kanunda belirtildiği biçimde yapılır ve en düşük teklife göre hizmet alımı yapılır. Not: Bu tip proje hizmet alımları ruhsuz-kimliksiz kamu yapı dilini hararetle beslemektedir, kesinlikle bu tip alımları savunmuyorum ama kanun böyle diyor. Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminal'i proje hizmet alımı nasıl yapıldı? Belediye, Belediye iştariki bir kurum ya da Yap-İşlet-Devretçi bir kurum mu alım yaptı? Eğer merakımı giderirseniz minettar kalırım. Tasarım anlamındaki yorumların içeriği içeriğinden çok üslubuyla ön plana çıkıyor, tasarımcının da tavrı bundan kaynaklıyor galiba. Ben de bu binayı çok beğenmedim ama stadyum projesini başarılı bulmuştum. Hatta tasarımcının görece genç yaşı beni hayrete düşürmüştü. Son olarak, benim de gönlümden geçen bu ölçekte tasarım hizmetlerinin yarışma yolu ile alınmasıdır. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Arkitera Üyesi
|
korhan bey,yine tekrarlıyorum,bu proje davet usulü teklif yöntemiyle projelendirildi,bunların ödeme yöntemleri de kanunlarda var,ihale yöntemleri de kanunlarda var,herhangibir usulsüzlük yok,olsa zaten her yıl müfettişler bu dosyaları birkaç kez inceliyor,ortaya çıkardı.
üsluptan bahsetmişiniz,eleştirileri iyi okursanız ima içeren çok sayıda eleştiri var,neredeyse AK PARTİ üyesi yapmışlar bizi,mimari bir proje böyle yorumlanırsa üslupta böyle oluyor.Bence eleştiriler seviyeli olursa tartışmada seviyeli gider,ilginiz için teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Arkitera Üyesi
|
yorum yok...
Yorum yapmadığımı söylememe gerek var mı bilmiyorum. Söylemiştim de üstelik.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın cureyen bu projeyle ilgili bilgiler arkiv'de var.bugüne kadar bizim ofiste staj yapmak ve çalışmak için gelip ayrılanların sayısı 50 nin üzerinde,bu 50 kişinin bir kısmı aleyhimizde davranış sergiler,onların yaptıklarından sorumlu olmadığım gibi lehimize yorum yapanlardan da sorumlu değilim,kadro merakından neyi kastettiğinizi anlamadım,eğer ekip kurup çalışmaksa mimarlık ekip işidir...
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Arkitera Üyesi
|
fotolar
bitmiş hali;
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Arkitera Üyesi
|
foto
bitmiş fotolar
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Alpart;
Kapalı alanlardan birşeyler çıkarmaya çalıştık, fena görünmüyor, yalnız bu fotolar da bir tane Otobüs göremedim, galiba daha sefere başlamamışlardı...Yolcular bu otobüslere açık alandan mı? ulaşmakta, biner ve iner iken yağmur, kar,güneş ve fırtına etkilerinden nasıl korunmaktadırlar? Esenkalın, emeğinize sağlık...
Sen sonsuz' luğa giden yolda, yürekleri ısıtan bir ışık olmalısın...C.B... En son cbekleyen tarafından düzenlendi : 24-05-2008 14:43. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Arkitera Üyesi
|
sayın cbekleyen;
otobüsün olduğu fotoğraflar var,en kısa zamanda ekleyeceğim,dış alanda saçaklar 7 metre,7 metre yeterli bir uzunluk diye düşündük.Binamızın bekleme bölümleri çok şeffaf,gelen ve giden yolcular otobüslerini rahat görebilir,biz beklemelerin cam yüzey arkasında olmasını arzuladık... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 5 (0 üye ve 5 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|