![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 | |
|
Yönetici
|
Tatilya - Oktay Nayman
Tatilya'nın yıkılarak yerine bir alışveriş merkezi yapılacak olması ile ilgili haber geçtiğimiz sene yaz aylarında yayınlanmıştı. Türkiye'nin Mimarlık Yayını - Tatilya yerine 200 mağazalık dev alışveriş merkezi geliyor
Binanın mimarı Oktay Nayman'ın Tatilya'nın yıkılması ile ilgili görüşlerini içeren bir yazı elimize ulaştı. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Mimarlık Arşivi Arkiv'de Tatilya: Tatilya Eğlence Merkezi
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sayın Oktay NAYMAN'ın söylediklerinin tek bir kelimesine bile katılmamak mümkün değil.Bu kadar güzel,özel,simgesel,orjinal bir binanın yıkılması gerçekten çok kötü.Ayrıca Arkiv'den Tatilya'ya girdiğinizde çalışan mimar ekibini görüyorsunuz ve onca mimarın bu güzel emeklerine çok büyük bir saygısızlık.Türkiye'de grçekten kaliteli binalar yapmak bu kadar zorken yapılanlarda hakettikleri değeri görmüyorlar.Nasıl düzelteceğiz kendimizi bu daha ne kadar sürecek hiç bilemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yönetici
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
İşe giderken hergün önünden geçiyorum, gün geçtikçe daha çok acı veriyor onun bu halini görmek...Çatısını örten cam kaplama söküldü, çelik iskelet ortaya çıktı, yakında o da kalmayacak, içim buruk, hergün biraz daha ölüşünü izliyorum. Bir mucize olsa da yıkım kararı iptal edilse ne güzel olurdu.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
İş Bankası,Kuleler'i yaparken de Doğan Tekeli'ye ve Sami Sisa'ya az çektirmemiş. Yani Şişe-cam yönetimiyle mükemmel bir çalışma şekli varken bozmuş bozdurmuş.
Şimdi ise bu (benim de çok beğendiğim) binayı yıkacak. Açıkçası reklam yapmak değil "İŞ TÜRKİYE'NİN MİMARİ DEĞERLERİNİ KORUMAKTA" Ama bunu İş Bankası beceremiyor. BUDUR.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Hangi banka beceriyor ki! (Aman uzasın diye söylemedim, bankaların mimarlığını konuşacaksan yeni konudan buyrun.)
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Nayman Mimarlık'tan Kadir Üçvet'in bize ulaştırdığı Tatilya'nın yıkımından fotoğraflar.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|