![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tırtıl Köprü - Thomas Heatherwick
Londra'da 12Mt'lik yaya köprüsü "Rolling Bridge" tekneler geçerken tırtıl gibi kapanıyor.
Köprünün açıldığı zamanki fotoğrafı için tıklayınız |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
çok şık ve akılcı. bunun yanındada sistem olarak örneklerinden daha farklı. tasarımcı veya tasarımcılarını tebrik etmek lazım. güzel paylaşımınız için teşekkürler ... ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ara sıra kafa yorduğum, "mimarlığın geleceğin teknolojik ihtiyaçlarına nasıl cevap vereceği" sorusuna güzel bir yanıt. Eğer istenseydi, tamamen çelikten açılır kapanır bir köprü de yapılabilirdi buraya. Ancak çelik bir strüktür ve bunun ahşap tabanı, yapı hem açık hem de kapalıyken yeri ile bir anlam birliği kuruyor. Yani buraya ek hissi uyandırmıyor.
İnteraktiflik ve yerelliğin iyi birleşimi diye yorumluyorum kendimce.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Hatta çevresindeki mimari kimlikle uyumlu bir kent heykeli olarak da değerlendirilebilir. Çelik aksamlar arkadaki yapıların çelik özellikleriyle tamamlayıcı bir görsel birlik içerisinde. Teşekkürler ninlil ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ninlil, ![]() Suyla böylesine içiçe kentlerimiz varken, bir Golden Horn'numuz varken, dalyanlarımız, Ege, Akdeniz, Karadeniz kıyı kentlerimizin su ile yaşadığı bir hayat varken her yanımızın böyle akılcı ve zarif 'sanat' eserleriyle çevrili olmaması gerçekten garip... Estetik minik köprülerin şampiyonu olabilirdik, sadece mimarlık fakültelerinde her yıl yarışmalar yapıp, projeleri belediyelere uygulatabilseydik.. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Ne Yapar?
Evet olabilrdik...hala da olabiliriz fakat bu işleri kotaracak olanların faaliyet alanı, imar dışı alanlara taştı. Geçen gün forumda AKM konusuna sanatçıların sendika görüşünü eklerken, Kültür Bakanı hakkında ki eleştirileri okuyunca bizim Bayındırlık Bakanı nerelerde, ne yapıyor sorusu aklıma geldi. Bakanlık sayfasına bakınca, bakanın faaliyetleri sayfasında sonpeygamber.com web sayfasının açılışına katıldığını gördüm. İmar konularında son yılların en çok faaliyeti olurken, bakanlık faaliyet olarak bunu yazmışlar. Bayındırlık bakanlığı, web sayfası mı inşaa ediyor acaba? ya da diyanet mi eklendi
Bu tarz gelişmelerin önünde bu tür sorunlar da olduğunu düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
DÜŞÜNÜLEREK uygulanan çok güzel bir çalışma.Yalnız benim takıldığım nokta bu mekanizmanın çelik halatlar yardımıyla mekanik bir çalışma kurulmuş.Peki bunun öngörüldüğü yerdeki tek bir uygulamamı yoksa devam edecek bir projenin prototipimidir.Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz..
İyi çalışmalar dilerim..
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Tek uygulama sanıyorum, çünkü ikinci uygulamasını başka bir yerde görmedim...fakat iyi fikir, aynı koşullara sahip bir mahalde uygulanabilir elbette! Tasarımcısı da uygun gördüğü takdirde. Ayrıca; 2005 yılında Architectural Review dergisi bu tasarımı farketmiş ve mansiyon ödül vermiş aşağıdaki pdf dosyada köprü kapanmak üzere iken de bir fotorğafı var
![]() http://www.arplusd.com/arawards05/ar...eatherwick.pdf İyi çalışmalar. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|