![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstinye Park
Uzun bir aradan sonra dün ilk defa Maslak'tan İstinye'ye indim ve inerken sol tarafta, Maslak'a yakın bir noktada büyük bir inşaat gördüm. Fakat binanın ne binası olduğuna dair tek bir pano bile yoktu. Sadece Gökçe İnşaat'ın yüklenici firma olduğuna dair bir yazı gördüm, o kadar. Cam ve çelik ağırlıklı bu bina hakkında bilgisi olan var mı?
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
istinye park
merhaba;
bahsetmiş olduğun yer istinye park'tır. alışveriş ve konut yapıları. çelik ve cam ağırlıklı dediğin kısım alışveriş merkezidir. orjin group tarafından yaptırılmaktadır. Saygılarımla... O.Cenk TERZİOĞLU İnş.Yük.Müh. Project Mühendislik projectmuh@gmail.com |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bilgiler için çok teşekkürler.
Gökçe İnşaat'ın web sitesinden öğrenmeye çalışmış ama siteyi bile bulamamıştım Belki Orjin Group'un sitesinden bulabilirim.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
istinye park
Benim aldığım bilgiye göre bu yaz faaliyete geçecek.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
İstinye Park Alışveriş Merkezi 21 Eylül'de açılıyor.
Ancak iki defadır açılış tarihi ileri bir tarihe erteleniyor,eğer bir aksilik olmazsa tarih kesin. Ertelenme sebebi mağazaların iç dekorasyonlarını istenen seviyeye getirememiş olmaları..... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Evet, İstinye Park açıldı. Biz de yeni açılan binaları keşfetme geleneğimize uygun olacak şekilde yapıyı bugün gezdik.
Bu alışveriş merkezini tek kelime ile özetlemek gerekseydi herhalde Cevahir 2 derdim. Mimarlıksızlığın sonucu ortaya bu ucube AVM çıkmış. İnşaat devam ederken AVM açma geleneği de sürüyor. Meydan AVM'ni gezdiğimizde henüz inşaat halindeydi ve bizi şaşırtmıştı bu durum. Ama İstinye Park, Meydan'ın bu sorunu görece çok daha iyi yönetebildiğini göstermiş oldu bize. Otopark'dan yapıya giriş tam bir felaketti. Alçıpan plakalar heryerde, güvenlik kapıda ama siz yandan giriyorsunuz, otoparkta kaba saba inşaat atıkları (bir yandan yerler epoksi iken) vesaire... İstinye Park gündemdeki yerini medyada yer alarak da pekiştirmiş. Ve bu haberlerden öğreniyoruz ki işin bir de "Kapalı Çarşı" modeli, "tamamen Osmanlı Mimarisinden esinlenerek" tasarlanmış bir bölümü daha varmış. Orada bulunduğumuz sürede biz bu bölümü görme şerefine nail olamadık. AVM'nin bir başka bölümü içeridekilere göre kendilerini daha "lüks" bularak farklı konumlandırmak isteyen -ötekilerle yanyana gelmek istemeyen- bir grup markanın bulunduğu açık alan. Mimarlıksızlık burada da kendini gösteriyor. Ekteki iki fotoğrafta da görülebileceği gibi burası için de Modoko 2 denebilir. Dünyanın en önemli markalarının mağazalarının yer aldığı bir yerin mimarisini bu kadar beter hale getirebilmek özel bir yetenek ister herhalde. Devam edeceğim.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cevahir 2 yorumunuz tam anlamıyla bu AVM için düşündüğümdü.Neden öyle hissettiğimi sordum durdum kendime,acaba benzer büyüklükte bir alana yayıldığı için mi?Kapalı çarşıya benzeyen kısmi ve de Bazaar alanı diye tanımlanan bölgeyi henüz görmediyseniz hiç görmeyin daha iyi
![]() Ben o bölgede bir mağazayı yetiştirmeye çalıştığım için bizzat yapım aşamasında bulundum. AVM açık alanla ilgili yaptığınız Modoko 2 benzetmesi mükemmel......... Ayrıca diğer konu,AVM arkasındaki İstinye Park konutları,konut konusu ayrı başlıkta incelenmeli ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
modoko ya katılıyorum
cevahir le kıyaslayamayız bence otopark giriş cıkışları ve altyapıya etkileri berbat olacak- otopark rampalaarı biraz dik yiyecek alanı tek bir yerde değil dağıtılmış bu iyi bence küçük istinye pazarı gibi bir bölümü var ilginç olmuş - otopark iç düzeni ne akmerkez kadar berbat nede kanyon kadar karmaşık çok sıkışık da değil idare edecektir içerideki mağaza ve yemek yenecek mekanların dağılımı akıllıca (sistem olarak) ucuz ve pahalı mağazaların ayrılmış olması ayrı bir konu olabilir - neye göre doğru neye göre yanlış tartışılır |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
atrium'un oldugu yer değil ama dikine kesen alışveriş katları(hillside'ın oldugu taraf) gerek üzerindeki celik konstrüksiyon gerekse giderek daralan kat yırtıklarına ve yaya alanlarına amorf, düzensiz yaklasan dükkanların duvarları... sadece bakınca bile daraldım... icinde yürüken 2 kat daraldım...
yiyecek-içecek alanlarının dagınık olması iyi ma havalandırma ve koku faktörünü zaman icinde göreceğiz... kısaca ben pek tutmadım...
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Bu ayki tasarım dergisinde çıkmış.İlgilenenlere duyurulur.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|