![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Showroom Önerisi - Emre Apak
Merhaba,
![]() Sayın Emre Apak, ekibi ve kendisinin üzerinde çalıştıkları yeni projenin ilk görüntülerini bir başka konu altına göndermişti. Burada, kendi başlığı altında projeye dair herşeyi kendisiyle tartışabilirsiniz. İyi çalışmalar ................................. Emre Apak'ın mesajından ..: "Hürriyet Gazetesi'nin karşısında, bir kozmetik firmasının yaklaşık 10 000 m2'lik 'showroom' işini aldık. Avan projesi bitti. Şu an belediye safhası basladı. (İnşallah sorun çıkmazsa yakında inşaasına başlanacak) Ekte ilk 3d calsımasından bir örnek yolluyorum. İlgilenen olursa projeden bahsedebilrim." |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Bir kozmetik firması için tasarlarken, firmanın ürün yelpazesi ve ilgilendiği konular yapının tasarımına içte ve dışta etkin oldu mu, yoksa sadece mimari bir tasarım olarak mı düşünülmesi ile mi yetinildi? Örneğin; binanın estetik görüntüsü sadece sizlerin beğeninizle mi yoksa binanın yüklendiği fonksiyona yönelik hamleleri vurgulayıcı olarak mı ortaya çıktı? Nasıl bir çevre içerisinde yer alacak bu yapı, yoğun yapılaşmanın öngörüldüğü bir yer mi, kendini gösterebileceği kendi arazisi içerisinde büyük bir alan içerisinde mi? Soruları yapıya ait görselleri zaman içinde ekleyerek de yanıtlayabilirsiniz, hatta böylesi daha iyi anlaşılacaktır ...Teşekkürler Not: Konu başlığı ile ilgili veya ilk mesajda yer almasını istediğiniz bir açıklama / değişiklik düşünüyorsanız bana iletmeniz yeterli, mesajı yeniden arzunuz doğrultusunda düzenlerim.. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba;
Öncelikle sizi iki şey için kutluyorum: Birincisi; Çok postmodern belkide daha da kötü,karakteri olmayacak bir yapı isteyen bir müşterinin taleblerine; o işi ve dolayısıyla maddiyatı kaybetme kaygısıyla boyun eğmek yerine mücadele edip, dogru olanı ikna etme çabanızı ve başarınızı.. İkincisi; bahsettiğiniz süreç ve çaba sonunda çok sade ve şık bir proje ortaya cıkarmış olmanızı kutluyorum.. Ben iki şeyi merak ediyorum. 1) Diger forum altında müşterinin size geldiğinde bir eskiz çizgidiginden bahsetmistiniz.eger mümkünse bunu bizimle paylaşabilir misiniz? ![]() ![]() ![]() ( Mimarlıkta 'zor' müşteriye karşı nasıl davranmalı? ) 2 ) Projede kıvrılarak projeyi saran çok hoş bir hat görüyorum.Gerçekten çok estetik duruyor.Bu hatın oluşamasını sağlayan bir neden var mı?Yoksa keyfi oluşmuş hareket mi? (keyfi ise notunuzu kıracağım ![]() )şimdiden yanıtınız için teşekkürler.. ELÇİN En son elçin tarafından düzenlendi : 27-02-2007 09:43. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bu hat projeyi plandamı kesittemi yoksa üç boyuttamı sarıyor?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba :)
Alıntı:
Sorulları tek tek cevaplamak gerekirse; 1.Müşterimizin çizdiği eskiz büyük ihtimalle çöptedir. Ama ben müsait bir zamanimda kendim çizip yollayabilirim.2.Bu soru aynı zamanda sayın Asteria ve Holydio 'nun sorusuna da cevap olacak sanırım.Projeyi sarmalayan hat salt bir cephe hareketi değil. Planda o sınırlama devam ediyor.Sınırlama diyorum çünkü binanın fonksiyonundan çıkan bir harekettir. Şöyle ki; Bina üç parcadan oluşmakta. 1.zemin kat.Yani kiraya verilmesi planlanan kat. 2.Şirketin showroom binası. 3.son üç katta üretim katlatı olarak ayrıştırıldı. Ve bu hat ; fonksiyonların ayrımını 3. boyuttada farkedilir kılmaya çalışmanın bir sonucu olarak oluştu. Binanın çevresinden de bahsetmek gerekirse; Proje Küçükçekmecede, İkitelli yolu üzerinde,Hürriyet gazetesinin tam karşısında yeralmaktadır.
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Proje şuan belediye safhasında.Ve henuz uygulanmasına baslanmadı.Bu yuzden acıkcası planları yollamaktan çekindim.Affınıza sığınarak.
Ancak '' http://forum.arkitera.com/showthread...1024#post71024 '' Bu linkte bütün '' planların '' ve 3 boyutlu görsellerinin de olduğu başka bir projem var. İlgilenenler olursa inceleyebilirler.( konuyu eğer yanlış yerde açtıysam sayın asteria 'nın bir zahmet düzeltmesini rica ediyorum.) selamlar, emre... ![]()
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
tebrikler emreciğim..........
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Konuların yeri konusunda çok endişelenmeyelim şimdilik. Sizin projenizi tartışmaya açmış olmanız ve sadece 'render' eleştirisi almak amaçlı görseller göndermediğinizden yola çıkarak ve hatta zaten projenin kendisi tartışılmaya başlandığından yerleri doğru sayılır... Daha önce de Ömer Selçuk'un projeleriyle benzer bir durum yaşanmıştı. O 'Mimari Görselleştirme' bölümüne göndermiş ama daha çok mimari tartışmalar yapılmıştı. Her iki durum da çok göze batan değişikliklere uğramadığı sürece doğru gibiler... Her zaman düzeltilebilecek bir durum. İyi çalışmalar ve yanıtlar için teşekkürler...gelişmeleri de bekleriz... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Emre APAK
Projenin formunun bahsettiğiniz işlevle şekillenmesi başarınızı arttırmış bence.(ben de not kıramamış oldum
) Sizin daha önce de birkaç projenizi incelemiştim.Gerçekten başarılı bir mimarsınız. Tebrikler ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Bir sorum daha olacak. Malzeme ahşap mı olacak?
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler Emre Bey gerçekten projeyi beğenmiştim kıvrımların çıkışını anlatmanızla daha da etkilendim.Benim renderdan gördüğüm kadarıyla bina brüt beton olacak ve çok da yakışacağına inanıyorum.Diğer çalışmalarınızda da başarılar.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|