![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
"Ö" Evi, Bodrum - Erginoğlu & Çalışlar
![]() Merhaba, Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık tarafından Bodrum Yalıkavak'ta tasarlanan "Ö" Evi, Arkitera Proje'de. Detaylı bilgi için; http://arkitera.com/project.php?action=displayProject&ID=136 En son Şebnem Şoher tarafından düzenlendi : 27-02-2007 16:50. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
neden ingilizce?
form ve fonksiyon cok net çözülmüş gayet başarılı bence.
elinize sağlık... ama neden "ground level plan" ingilizce...? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Ben yapının içinde bulunduğu tabiatın çeşitliliğine ve ağaçların kıvrımlı estetiğine hayran kaldım. Kıvrılarak yükselen güzel zeytin ağaçlarının dikeydeki etkisiyle, yapının yatayda kübik, hatta Mies'vari etkisi bir kontrast içerisinde ve birbirlerini daha çok ortaya çıkarıyorlar... İç mekanın hareketliliği ve bölücülerden arınmış olması ve o özgürlük hissettiren foto-paneller ilgimi çekti..paneller tabiat içindeki bu yer için biraz sofistike olsa da...ama oturma mekanı, şöminesiyle ve sade yöresel vurgusuyla çok rahatlatıcı.. ![]() Her zaman merak ettiğim bir konu ise, tabiattan fire vermeden buraya bu yapıyı oturtma / inşaat süreci nasıl güçlükleri barındırmaktaydı? Ve mal sahibinin tasarımda mimarları sonuna kadar özgür bırakıp bırakmadıkları veya kendisinin nasıl bir katkısı olduğu? İyi çalışmalar ![]() En son Şebnem Şoher tarafından düzenlendi : 27-02-2007 16:44. Nedeni: İmajin yeri degistirildi, bu nedenle eklemis oldugunuz fotograf goruntulenemiyordu. Dogru adresi yeniden belirttim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Üye
|
Merhaba,
Bence de doğa ile iç içe ve çok da uyumlu bir yapı olmuş.Binanın üç ayrı çekirdek kütleden oluşması ve aralarında cam yüzeylerle bağlantı sağlanmış olması bu kütlelerin vurgulanıp ön plana aktarılmasında çok başarılı bir etki yapmış.Mekan içerisinde de bölücü eleman kullanılmaması ferah bir etki uyandırmış.İç mekanda kullanılan fotobloklar da ''hadi havuza!'' dermişcesine tatil beldesine yakışır bir espiri olmuş bence Tebrik ettim ekibi. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Mal sahibinin hiçbir şekilde isminin geçmemesini istemesi üzerine projede gerekli revizyonlar yapılmıştır. Bu konuda sizleri de bilgilendirmek istedik.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, Benim mesajımdaki düzeltme için de teşekürler, Emine Hanım... İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
doğaya uyumla kastedilen şey nedir?
taş kaplamalarmı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çevreye en az zararla oturtulmuş bir kitle gibi görünüyor sanırım şaşırtıcı olan da bu. Bu kadar sık ağaç dokusunda ve bu topoğrafyada bina uygulamak hiç kolay olmasa gerek. Cephedeki, Bodrum beyazına tercih edilen taşlar, yapının gizlenmesini sağlamış, bu da çevreye uyumun bir kanıtı. Yaşlı zeytin ağaçlarının içinde genç, modern ve saygılı bir bina...Ben çok beğendim. Ekibin eline sağlık.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
çok başarılı buldum...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok beğendim
kentten uzakta bir yerlere gitmeye ihtiyaç duyduğumuzda çoğunuzun aklına böyle bir yer gelir,en azından benim aklıma böyle bir yer geliyor.
içi modern düzenlenmiş, dışı çevreye uyumlu bir yapı olmuş mis gibi... tebrikler.. eskizinize sağlık... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
esin
Doğayla iç içe bi yapı..sanki doğanın bi parçası..yapını topografyaya uygun yerleşerek gereksiz istinat duvarlarından arındırılması , kullanılan malzeme seçimi ve iç mekanlarındaki sadelik doğayı koruyarak da etkili yapılar oluşturulabileceğini gösteriyor..çok begendim..ekibin ellerine sağlık
![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
2.taş kaplamalar: betonarme yada tuğla bir bina yapıp bunu taş kaplamak nasıl ve hangi mantığa dayanarak doğaya uyumlu yapı yapmak oluyor bunuda anlamış değilim.bu taşlar göktenmi iniyor?bunların çıktığı bir taş ocağı yokmu? bu taş ocağı doğayı bozmuyor mu?acaba aranızda bir taş ocağının nasıl açıldığını bilen yada merak etmiş bir arkadaş varmı? vs vs vs... bir takım yorumlara girmeden bazı şeyleri düşünmek gerekli gibime geliyor. 3.mimarlığa dair genel bir tanım:mimarlık özünde doğaya insan tarafından yapılan bir müdahaledir.bir binayı taş kaplayarak doğaya uyumlu hale getiremeyiz.mimarlık doğayla çelişen bir eylemdir.bunu başarabilen yapılar muhakkak var evet.ancak ben bu yapıda böyle bir şey göremedim. doğaya açık, kendi içinde tutarlı,dış mekanla güzel bir ilişki içinde olan ne istediğini bilen bir yapı evet... ancak nasıl doğanın bir parçası olmuş bu konuda hiç bir fikrim yok..bir zeytinliğin içinde güzel bir yapı o kadar. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
dekoratif edim alışkanlıklarıyla gölgelenmiş bir mimarlık denemesi diyebiliriz eğer resimler detaylı incelenirse...taşın taşlığını (stereotomik niteliğini) bilerek mi yüzeyin derinliksizliğine "sıkıştırılmış" şüpheli. taşın iç ve dış ortam resimlerine bakınca daha çok poster ya da duvar kağıdı - camlar üzerindeki baskılar gibi - inceliğine zorlanması kurgunun kabalıkları estetize etme ve sterilleştirme (beton yüzeyler) üzerinden yürüdüğü hissini kuvvetlendiriyor. şeffaflık düşüncesi de camlaştırmanın maddiliğine sıkışınca iç ve dış ortam arasındaki "eşikler" aslında bu şeffaflık iddiasının "tökez"lediği sınırlar olarak okunuyor resimlerden.
"şık" bir deneme... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
anlatmakta yetersiz kaldığım bazı konulardan dem vurmuş lumina teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
[quote=HolyDio;71384]1..topoğrafyaya uyugn yerleşme: binaya bakan bir insan (yada mimar) binanın önündeki en az 2 metrelik duvarı rahatlıkla görebilir.topografyaya uygun yerleşmek teraslama yada vb. şeylerle oluyor genelde burda gördüğümüz bina düz bir düzleme oturtulmuş ve eğimden dolayıda ne kadar istinat yapılması gerkiyorsa yapılmış.yani herhangi bir mimarın düşünüp yapacağı bir şey yapılmış.bu şekilde bu yapı nasıl doğanın bir parçası oluyor hayret içindeyim...
aynen katılıyorum! "betonun" içinde oturmak nasıl doğayla içiçe hissi uyandırıyor anlayamadım. Bunu sağlayan pencereden dışarıya bakınca görülen ağaçlardır olsa olsa... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|