![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
Yapıyı yek pare incelersek kat planları , kesiti ve resimlerin bakıldığında uyum içinde süreklilik arz eden bir etkileşim göze çarpıyor.Çevresindeki yapıların kat yüksekliklerinin fazla olmaması ve yol cephesinde ufka doğru geniş bir boşluk oluştuğu için bina yüksek duruş sergiliyor.Yapının daha detaylı bilgileri olduğu takdirde daha güzel kritik edilebilir.
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elbetteki yapının formunu beğeniyorum.Yoksa planı, işlevi, çevresi ile ilişkisi sadece binanın başarısı yada başarısızlığı.Ben onlarla ilgilenmiyorum. Yani siz bir Picasso tablosuna baktığınızda çerçevesi sizi ilgilendirir mi? Ya da bir Michalengelo heykeline baktığınızda yeri uygun olmamış der misiniz?
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
güne katılıyorum.eser tabikii istediği kadar güzel(göreceli tabii o ayrı), farklı ya da çarpıcı olsun. çevresiyle beraber değerlendirirlir. eğer çevre ile arasında uyum yoksa hiç farkedilmeyebilir bile. bu yüzden bence de picassonun çerçevesi önemlidir.
|
|
|
#20 | |
|
Arkitera Üyesi
|
...
Alıntı:
|
|
|
|
#21 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Ayrıca @gün ve @gulshen Picasso sergisine gittiyseniz, çerçevelerin Picasso'ya ait olamdığını görebilirsiniz.Benim demek istediğim o resimleri hangi çerçeveye koyarsanız koyun değerinden bir şey kaybetmez.Tam tersi çevresine değer katar. |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
örnek vermek gerekirse amasra'yı hiç gördünüz mü bilmiyorum.ama çok küçük şirin bir kasabadır. eski evler vardır. yeşil vardır. doğa, deniz. siz alırda bu gökdeleni orda yaparsanız inanılmaz itici olur. ama maslakta yaparsanız gözünüze güzel görünebilir. umarım anlatabilmişimdir.
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|