![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Battery, Kopenhag - BIG
![]() BIG tarafından Kopenhag, Danimarka'da tasarlanan ve içerisinde bir caminin de yer aldığı, bütünlüklü bir kentsel alan tarifleyen projesi Battery Arkitera Proje'de açıldı. İlgilenenler bu projeyi http://www.arkitera.com/project.php?...Project&ID=125 adresinde görebilirler. En son asteria tarafından düzenlendi : 28-12-2006 12:13. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
açıkçası pek bişey anlamadım. bi bitsin bakalım...
şimdilik sadece danimarka'nın ilk camisinin de bu komplekse dahil edilmesi güzel bence. bu kadar... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Big Big Big
Bjarke Ingels ile söyleşiyi okudum az önce ve çok şaşırdım. 100.000m2'den az bir alanın lafı geçmiyor. "Mahalleyle yarışıyoruz" gibi ifadeler, isimlerinin "big" olusu ve Rem Koolhaas'ın adı parçaları tamamlıyor elbet. Biz "büyük"üz, biz "büyük" işler yaparız, sürekli büyürüz, öyle büyürüz ki ofisimizi de başkaları yönetir...Korkarım ki yakında ofisi yönetenleri de yönetenler olacak ve onları da yöneten başkaları. Genç Bjarke Ingels korkarım ki yakın bir zamanda dünyanın tümünü kaplayan bir bina yapacak. Dünya tek bir binadan oluşacak. Eeee şimdi mahallelerle yarıştığına göre... Yakında, dünyanın tümünü kaplayan, bu tek binayı, tek bir mimar ve onun yüz bin kişilik ekibi tasarlayacak. Dünyanın geri kalanı ise bu yüz bin kişinin çalıştığı ofisin işlerini üstlenecek. Evet evet, hiç de uzak değil, yakında OMA'nın ofisinden ayrılma genç, deha bir mimar atmosferin altını tümüyle kaplayacak. Bu, dünyanın tümünü kaplayan, tek binanın sahibi ise tek bir adam olacak. Mimarın kendisi...
Rem Koolhaas'ın ortaya attığı "Mimari'de Büyüklük Kavramı" bu mudur? Nedir "büyüklük"? |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|