![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Üye
|
Mirador Konut Blokları - MVRDV'
![]() 12 Aralık'ta Arkimeet'e de katılan Hollandalı mimarlık ofisi MVRDV'nin aynı zamanda bir kamusal alan projesi olan Mirador Konut Blokları projesi Arkitera Proje'de açıldı. İlgilenenler bu projeyi http://www.arkitera.com/project.php?action=displayProject&ID=126 adresinde görebilirler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
işte budur ..
Ben kendi adıma hayran kaldım. Herşeyiyle çok modern olduğunu düşünüyorum ve çok beğendim projeyi. İnternetten araştırdım ne yazık ki fazla birşey bulamadım bulsam buraya eklemek isterdim. İlk başta dokuya çok aykırıymış hissi uyandırsa da, görsel galerisindeki 'binaya genel bakış' isimli görsel, öndeki dokuyla çok uyumlu olduğunu ortaya koyuyor. Hatta öyle bütün bir uyumluluk var ki aklıma acaba öndeki binalar da aynı grubun tasarımı olabilir mi fikri geldi. Ağırlık merkezini boşaltan büyük terasa hayran kaldım cidden. Görsellerden ortak bir mekan olarak tasarlandığı anlaşılıyor.
Bu projenin detay projesini de incelemek ayrı bir heyecan ayrı bir zevk olurdu. Özellikle boşluğun üstündeki açıklığı geçerken hangi tekniği kullandılar çok merak ediyorum. Statik ekibi de ayrıca tebrik etmek lazım. Renk kullanımına ilginç bir örnek olacağı düşüncesindeyim. Özellikle birbirini çapraz teğetleyen merdivenlerden oluşan hol çok gözalıcı ve ilgi çekici. insan keşke benim işim olsaydı diye kıskanıyor ne diyeyim ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 29-04-2007 00:57. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
MVRDV'nin Rotterdam'daki Didden Village projesi tamamlanmış. Bana göre değişik bir kat çıkma örneği ve strüktür ilgi çekici. Evin sahibi Atelier Sjoerd Didden bu süper strüktürü 17:00 - 19:00 saatleri arası ziyaretçilere açmış. Daha fazla foto burada...
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|