![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Hızlı Tren Projeleri ve Ankara Terminali
Gidiş-geliş 412 kilometrelik Ankara-Eskişehir kesiminde 300 kilometrelik hızlı tren rayı döşenirken, 2007 yılında hayata geçecek olan hızlı tren için Ankara'da inşa edilecek yeni 'terminal binası'nın ön projesi tamamlandı...
Haberin devamı için tıklayın. Bu projeyi merak edenler için de, Aydın Balamir'in bizlerle göndermiş olduğu sayfayı takip edebilirsiniz. Proje hakkında ne düşünüyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ankara Hızlı Tren Terminali .. Mİ?
Öncelikle sayın Başak Bozkurt'a teşekkür.ankarada tarihi terminalimiz yıkılıyor.YERİNE ÇEK FİRMA PROJEYİ HAZIRLIYARAK İNŞAATA BAŞLANACAK..benim toprağımda,benim mimarımın yapması gereken bu önemli işi ali mehmet farketmez yabancı bir mimara verilmesi bir takım değerleri yok saymaktır..bu ülkede kalitesi ve yetenekleri çok yüksek mimari bürolar var..değerli meslektaşlarım:buna nasıl bir tepki koymalıyız..bu ve benzeri olaylar karşısında tavrımız ne olmalı..mimarlar odamızın organizasyonu ile bu ve benzeri olaylara tepki şart olmuştur..
Değerli arkadaşlar,tarihi bu garın yıkımı, belleklerin silinmesidir..kurtuluş savaşı yılarından tutunda,CUMHURİYETİMİZİN kuruluşu ve geçen zamanın ankara garındaki kısmını yabancı eliyle silmektir..BİZLER TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN MİMARLARI ORAYA EN İYİSİNİ HEMDE EN DOĞRUSUNU YAPARIZ.. Çok değerli arkiteradaki arkadaşlardan bir ricam olacak:konuyu çok daha etkili biR platforma taşıyalım..Çünkü bu olay bizler için kesinlikle bir ilk olmayacaktır.... SAYGILARIMLA.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler..
öncelikle proje hakkında fikir beyan etmekten öte çok daha vahim bir konu olduğu için farklı bi konu olarakta açtım..projenin kendisinden öte yapılması doğrumudur?salt bağımısız öylesine şımarık bi çocuğun heykel yapması gibi olmalımıdır sorularını cevaplamamız gerekmektedir..bir mekana tarih girmişse şayet, onu bu kadar kolay yıkamazsın adama dur derler..biz diyemessekte birisi demeli..bi de bu işlemi yabancıya yaptırdınmı ozaman çift taraflı hata yaparsın..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
inanın anlamaya çalışıyorum..
emin değilim..bi yanlış anladım acaba...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
kullanımına son veriliyor...
kulanımına son verilmesi söz konusu..başka bi kaynaktan daha sonra yıkılacağını öğrenmiştim ancak başak bozkurtun yazısında kullanımına son verileceği yönünde..tabi bu bir şekilde biraz daha iyi...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın Balkay, bu konuyu bir yerde tartışalım diye sizin benden sonra aynı konuyla ilgili açmış olduğunuz diğer konu başlığını buraya taşıdığımı söylemek isterim.
Ankara'da yapılacak yeni terminal binası ile ilgili elimizdeki tüm bilgileri, bildiğiniz gibi dün sizlerle, web sitemizde paylaştık. Eski gar binasının yıkılacağına dair hiçbir bilgi gelmedi kulağımıza, bunun olacağını da olabileceğini de sanmıyorum. Böyle bir hareketi yapmaya kimsenin cesaret edebileceğini düşünmüyorum. Şehrin tarihi kimliğini yansıtan böyle önemli bir yapıyı korumak konusunda herhalde herkes bizlerle hemfikirdir. Değillerse de zaten bizler gibi zihniyetlere sahip insanlar, böyle bir şeye izin vermeyeceklerdir. Elbette hızlı tren gibi hayatımıza yeni girecek olan teknolojik olan bu ulaşım aracı için yeni bir yapıya ihtiyaç olacaktır. Ancak asıl önemli olan yeni yapıyla eski yapının nasıl biraraya getirileceğidir. Konu şu ki, yeni terminal binasının yapılmasıyla eski gar binasına ne olacak ve yeni yapının yanında nasıl bir görüntüye sahip olacak? Yeni yapının gölgesi altında mı kalacak yoksa tarihle bugünün içiçe geçtiği güzel bir kombinasyon mu olacak... Projeye bakılırsa ilki olacak gibi görünüyor. Bu elbette üzücü, Ankara Garı'nı gören, kapısında içeri bir kez giren bir kişi, binanın insanı nasıl da kucakladığını bilir. Her ne kadar farklı fonksiyonlar kazandırmayı düşünerek bir şekilde bu tarihi yapımızı avutacak olsalar da, bunu yapmadan önce gerçek bir nabız yoklaması gerekiyor şüphesiz... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Yeni gar sadece hızlı trene tahsis edilecekse eski gar gene kullanılır asıl işleviyle.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bildiğim kadarıyla Çek firma sadece hatları yapıyor.Hızlı tren terminalini ise Türk mimar yapmış.Bence eski garın yıkılması söz konusu olamaz;hem tarihi bir bina hemde diğer anahat trenleri için kullanılacaktır çünkü bu proje hızlı tren için yapılmış.
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
Sayın ney,
Hangi mimar yapmış gar binasını? Bizimle paylaşabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba,
bu konuda, asagidaki adreste bir tartisma yer aliyor: http://www.bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=1237 sevgiler, aydan balamir Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
ankara gar binasini o kadar begenirim ki dogrusu bu yapiyi, malum mekanda yadirgadim. o masum, korunaksiz alanda, -ki gar binasinin çevresinden bahsediyorum- sövalyenin yumrugundaki yüzük gibi güç gösterisi yaparcasina gerilmek, asiri zitlik gibi geldi. tasarimcinin istedigi bu mu acaba?
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|