![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Uzun Çarşı ve Bursa'daki Diğer Mekansal Tasarımlar Hakkında
bursada bi tasarım öyküsü.eleştiriler ve hep eleştiriler.yetersiz kalmış saçak uzunluklarından mı bahsetmeli.yoksa mekansal zenginliklerdeki farklılıklardanmı.daha iyisi nasıl olurdu.mevcut tasarımdaki oluşan eleştirel durumlar nasıl çözüme ulaşır.eleştirip kaçıp gitmekmi.yoksa durup varsa bi sorun çözüm aramak mı..saygılarımla..
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Konuyu biraz açsaydınız? Uzun çarşı neresi, ne olmuş orada?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Sayın Gün,
http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=12641 http://www.arkitera.com/news.php?act...sItem&ID=12725 Balkay yukarıdaki haberlerde geçen konudan bahsediyor sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
kusura bakmayın..
foruma eksik yazmışım özür dilerim..konu olan bursada ulucami civarında semt pazar alanının esnaf ve belediye ortak çalışması sonucu kapatılması ve ortaya çıkan bi takım teknik problemler..örtünün saçak mesafesinin yetersizliği..statik yapısının eleştirel durumu..bi noktaya değinmeden geçemiycem:bu da şu ki neden eleştirirken yanlış bulduğumuz bir oluşum karşısında nasıl düzeleceğine dair fikir beyan etmektense sonuçsuz çıkarımlara gidiyoruz..kanımca yapılan örtü saçak mesafelerinin yetersizliği haricinde(pek tabii düzeltilebilir)sorunsuz ve alana belli bir kimlikte katmıştır.uygulamadaki bi takım hatalar yapılmaya çalışan işi bu kadar gölgelememelidir.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Açıkçası, nasıl düzeltilebilir bilmiyorum ![]() İyi çalışmalar. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bursa ortulerı
Geçen hafta Bursa da idim. uğramak istediğim yerlerin başında ulu cami civari gelir herzaman. yıllardır gitmediğim için bursaya oradaki çarşıları gezerken resmen ürperdim.
sebebi aşağıdaki resimlerde. nedense iyi hissetmedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
mimariye temelde de tasarıma bağnazca yaklaşımlar ne zaman son bulacak? Daha cesur ve özgün tasarımlar yapan mimarlara karşı daha fazla saygı duymak gerekir. Bu bağlamda Bursa uzun çarşı örtüsü alkışlanması gereken bir tasarımdır.Bu günün malzemeleri ve tasarım mantelitesi ile yapılmış,avrupada ki örneklerini aratmayacak derecede doğru yaklaşım içerisindedir. Başınızı kaldırmadığınız takdirde, hiç örtü yokmuşcasına ışıl ışıl ve ferah ortamda yürüyorsunuz. Bence çok başarılı................
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Gidip yerinde görmeden bu iş hakkında bir yorum yapamıyorum. Ancak gördüğüm resimlerden gözüme güzel bir tasarım gibi geliyor. Türkiye standartlarının üzerinde bir kalite var. Bulunduğu çevreyle ilişkisini bilemiyorum tabi ama gene de mimarını tebrik ederim.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
önceki hali..
önceki halinin fotolarını buldum..bi kıyas yapmak gerek şimdi..
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Uzun Çarşının devamı olan okçular çarşısının şimdiki halini gönderiyorum.Uzun Çarşı ile okçular çarşısını kıyaslayın lütfen. Neymiş ne olmuş?!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
uzun çarşıdayım. gayet ferah bir mekan. ama güneş eskisi kadar etkilemiyor nedense...
uzun çarşıdayım. yağmur damlalarını hissederim. ama bu ferahlatan yağmur fazla da ıslatmıyor nedense... uzun çarşıdayım. sel var sanki bursada. ama yalnızca iki tarafımdan yoğun su akışları var ara ara. iki tarafından su akan etkileyici , özel bir sokak sanki uzun çarşı_nedense... kafamı kaldırıyorum ve o da ne. cam ve metaldan oluşan yalın ama dalgalı bir saçak(ortamla uyum sağlamaya mı çalışmış ne) var NEDENSE... ![]()
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Peki siz ne önerirsiniz bu örtü yerine önerilerinizi merak ediyorum....Sadece eleştirmek yeterli mi? Çözüm üretmeden sadece eleştiri bana mantıksız geliyor???
![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
neymiş ne olmuş?!!!!!!!!!!!!
En son hay.turgut tarafından düzenlendi : 28-11-2006 14:13. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
niye bu kadar tartışıldı anlayamadım...
Canım sıkıldıkça hanlar bölgesinde şöyle bir gezerim.Orda çok kuvvetli iki ak var şahsımca.Birincisi Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Caddesini bağlayan aks,ikincisi ise söz konusu uzun çarşı aksı.İkisi de lineer ve bu bölgenin yükünü taşıyan akslar.Durup baktığımda bu aksı tanımlanmış-ihtiyacı olup olmadığı tartışılır-görüyorum.Neden bilmiyorum ama rahatsız etmiyor.Aksine bir üst örtü olması ve şeffaf olması sebebiyle hoşuma gidiyor.Ölçeği de iyi bence.Çok yukarıda değil,insanı ezmiyor.Bu bölgede bir lokantadan (üst katta)saçağı üst kottan da görme imkanım oldu.Daha çok sevdim.Nedenini hala anlayamıyorum ama çok tartışılan bir proje oldu.Bunlar cesur tavırlar ve desteklenmeli.Bu konuda da yer yer cesur tavırrlar gösteren Osmangazi Belediyesi'ni de tebrik etmek isterim.
Saygılarımla...
|
|
|
#15 |
|
Forum Üyesi
|
Eski halini ve yeni halini görünce, bence tekrarlamam gerekirse Türkiye standartlarının üzerinde bir çalışma. Her ne kadar o bölgeyi gezmiş olsam da şu anda hatırlayamıyorum burası neresi...Ancak sıradışı bir çalışma olmuş bence.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|