![]() |
|
|||||||
| Projeler Gündemdeki inşa edilmiş ya da proje aşamasındaki binalar... |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
yönetici
|
Feneryolu Sabit Pazarı ve Bağdat Cad. tarafındaki düzenlemeyi kimin yaptığını bilen var mı? Çok başarılı buluyorum da.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Feneryolu Sabit Pazarı ve çevre düzenlemesi; (Selamiçeşme Parkı dahil) Nevzat Sayın tarafından projelendirilmiş. Ancak belediye, genel hatlar dışında projeye sadık kalmayan bir uygulama yürütmüş.
ilgilenenlere... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Feneryolu Sabit Pazarı'nın nesini başarılı buluyorsun rennie?
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
yönetici
|
kotlarla başarılı şekilde oynayarak cadde ile olan ilişkisinin iyi çözüldüğünü ve iyi bir peyzaj uygulamasının yapıldığını düşünüyorum. Ayrıca basit, ucuz ama düşünülmüş aydınlatma, şehir mobilyaları ve çatı örtüsü detaylarını beğeniyorum. Sonuçta ülkemizde peyzaj projesi olarak başarılı gösterilebilecek projelerin sayısı bir elin beş parmağını geçmez kanımca. her ne kadar Belediye yüzünden Nevzat Sayın projeyi benimsemiyor gözükse de (çünkü hiç bir yerde yayınlandığını duymadım) bence başarılı bir peyzaj uygulaması.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Bu pazarın çevre ile uyumunu bende oldukça başarılı buluyorum, kod farkı ve pazarın cadde ile ilişkisini kesen peysaj düzeni çok iyi düşünülmüş. Pazarın geri çekilerek başlaması ve ortaya çıkan geniş alanın çay bahçesi olarak değerlendirilmesi, kullanışlı ve keyifli bir mekan yaratmış. Semtin kedileride bu pazarın bir parçası olmuşlar. İstanbul'da şehrin içinde nefes alınacak böyle açık mekanlar pek yok, buranın özel olmasının bir sebebide bu herhalde.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Çatı örtüsünü başarısız buluyorum
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
biraz geç oldu biliyorum ama yeni okudum feneryolu sabit pazarı yazılarını
20 yıl orada yaşamış biri olarak, şimdiki halini hiç de iyi bulmuyorum. nedense "mimarlar" bazen fazla tasarım yapıyorlar...ya da yaptıklarını uygulatamıyorlar. eskiden beri, cadde ile pazar yeri arasında zaten kot farkı vardı. vakıflar bankasının önü ise caddeden görülebilrdi, bu görüş de caddede yürüyen bir insan için kademeli bir yükselmenin verdiği ferahlığa sahipti, şimdi yapılan duvar ise sadece güzel dokulu bir duvar ama pazarın önündeki kafeden sonra varolmuş olan açılmayı yok etti. üstelik de nereden girilir nereden çıkılır belirsiz. insanlar kimin geldiğini bilmediği için birbirlerini karşılarında buluyorlar. eski hali "abartmadan" adam edilse mükemmel olabilrdi ![]() kısaca hem işlev hem de kentsel mekana katkı açısından başarısız bir uygulama olup sadece kent "dekorasyonu" olayıdır!!! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Eski halini hiç bilmiyorum. Ama bugünlerde hemen her gün Feneryolu Sabit Pazarına giden birisi olarak ben de yazayım.
Nevzat Sayın'la bu konuyu konuşmadan önce çok da önem vermediğim ama rennie'nin de neden o kadar beğendiğini anlamadığım zararsız bir uygulama gibi görünüyordu bana. Gezgin'in "kent "dekorasyonu"" ya da "sadece güzel dokulu bir duvar" nitelemesine de çok da katılmıyordum. Yani dekorasyon olarak da aman aman bir şey göremiyordum. Ancak Nevzat Bey'in tasarımıyla ilgli söylediklerinden sonra tüm fikrim değişti: Sabah saatlerinde Gebze-Haydarpaşa treninden inenler sabit pazarın içinden geçerek Bağdat Caddesi'nde karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu yaya trafiği gerçekten çok yoğun. (aynı anda 50-60 kişi belki daha da çok) Sabit pazarın içinden gelerek düz devam etmeyen ve sola doğru kıvrılan yol aslında yayaları trafik ışıklarında toplayarak karşıdan karşıya geçişte karmaşayı engellemek üzere tasarlanmış.
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|