|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Sanat Galerisi
arkadaşlar sanat galerilerinin tasarımında nelere dikkat etmeliyim? korkmayın daha öğrenciyim
ilgili kişilere şimdiden teşekkürler.. saygılarımla....En son KOYAANISQATSI tarafından düzenlendi : 25-10-2006 20:44. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bol bol sanat galerisi gezmeye dikkat edersen yeter...
Bol bol sanat galerisi gezmeye dikkat edersen yeter...
Galeri sahipleri, çalışanları ve o an orada sergisi olanlarla ve sergiyi gezenlerle konuşmaya çalış... Hazırlayacağın program için fazladan rezerv bilgi sağlayacak ne varsa toplamaya çalış. Örneğin, başka amaçla yapılmış olduğu için dönüştürülmüş yapılara daha dikkatli yaklaşırsan; daha ilk aşamada bu amaçla yapılmış olanların (diyelim küçük ya da büyük müzelerin) yapısını daha derinden okuyup daha yeni bir şeyler ortaya çıkarabilirsin. Belki de sanat galerisi diye bildiklerimiz gerçekte sanat galerisi olmayabilir... Örneğin sergilenen sanat ürünlerini içinde kaybeden ve sadece kendini öne çıkaran bir sanat galerisi biraz sorun yaratır. Eğer "sanat galerisi" tasarlamak konusunda sanatsal bir düzeyde üretimde bulunmak istersen, örneğin; sanat ürünlerini en iyi biçimde sunan ve koruyan bir ilkeyi gözardı etmemelisin. Isı, ışık, nem, doğal klima, servis, ek etkinlik, dönüşüm, bir dizi vb + bir dizi vs. ...
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim ilginiz için.
aslında benim asıl öğrenmek istediğim şey,resim,heykel, fotoğraf, ...vs. gibi sanat dallarının sergilenme şekilleri yani ne gereksinimleri olur. nasıl bir ortamda sergilenirler bunu merak ediyorum. Gerçi dediğiniz gibi mekanları gezmem aklımdaki soru işaretlerini kaldıracak.yada ip uçlarını edinmemi sağlayacak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba
Ben de bu donem sanat galerisi yapacağım,daha dogrusu sanat galerisi, cafe ve kitabevinin bir arada bulundugu bir proje yapmam isteniyor... Sen projeni coktan tamamladığına gore dikkat etmem gereken hususlar konusunda deneyimlerini paylaşırsan cok sevinirim ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|