|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Diğer Spor Yapıları > Yelken Kulübü
yeni dönem proje konumuz yelken kulübü olarak verildi.proje kapsamındaki birimler ise şöyle:
giriş,idari birim,eğitim birimi,dinlenme birimi ve servis birimi.türkiyedeki yelken kulüplerine baktığımda pek de mimari olarak çözüldüklerini görmedim.yurtdışı örneklerine de ulaşmak pek mümkün değil.açıkçası ne tür örnekler var bilmiyorum.kısacası projeye başlamadan önce yaptığım araştırma çalışması pek bir sönük geçiyor ve bu şekilde projeye başlamak istemiyorum. bu tarz örnekleri bulmamda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Seneler önce, 7. yarıyıl projesi olarak ben de Yelken Klübü tasarlamıştım. Haklısın, çok fazla örnek yok. Ama araştırma yaparken "yelken klübü" diye kendini kısıtlama. Yani... "giriş,idari birim,eğitim birimi,dinlenme birimi ve servis birimi" diye bahsettiklerin genelde her tür klüp binasında bulunan birimlerdir. Bu sebeple spor klüplerine, vb klüplere de bakabilirsin örnek olarak. Ayrıca İstanbul Yelken Klübü'ne gidip gezebilirsin. Belki önce telefonla arayıp bir yetkili ile konuş, onlar eminim ki o zaman gittiğinde sana yardımcı olacaklardır, seni gezdireceklerdir, vs vs
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Melodynin söylediklerine katılıyorum.Oyuzden ek olarak sunu söyleyebilirim.bende suanki proje dersinde kayak evi projesi ve aynı şekilde bizde de aynı birimler isteniyor.ben öncelikle bu birimler arasındaki ilişkileri göz önüne aldım.örneğin kayak hocası malzeme odası ve kayakçı giyim odasını yakın ilişkilendırıp buraya bağlayıcı hol yaptım.Sonra idari birim kendı arasında ilişkilendirip bunu resepsiyonun arkasına yerleştirdim vs...
yani bu gibi grupandırmaları illaki yelken projesi çatısı altında incelemene gerek yok buna eşdeğerdeki projelere de bakabilirsin. kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
cevaplarınız için teşşükürler.önümü görmemde yardımcı oldular.şu anki sorunum ise projemin bi anafikrinin olmaması
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|