|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Anaokulu / Kreş
arkadaslar selam ben bu sene anaokulu projesi aldım ki sevmem gel okadar cocugun arasında arastırma yap zaten cocukları sevmiyorum
ama neyse bu ayrı bi konu tabi arkadaslar bu proje için sabahlara kadar arastırma yaptım ama bir sonuc alamadım eger bildiğiniz ve yararlanacagım bilgiler varsa benimle paylasırsanız sevinirim simdiden hepinize tesekkurlerEn son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:12. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Pek hoşlanmasanız da bolca anaokulu gezmenizi tavsiye ederim çünkü ölçek konusu oldukça önemli bu projede. Pencere yükseklikleri, mobilyalar, odalar, kapılar, yataklar, tuvaletler, herşeyin ölçeği farklı olmak zorunda. Çocuklarla pek alakanız olmayabilir, sadece öğretmenlerle konuşursunuz siz de
Modüler mobilyaları oluyor mesela, gerektiğinde yatak, gerektiğinde yemek masası, gerektiğinde kara tahta, dolap, vs. olarak kullanılıyor. Her yaş grubu için farklı ölçüler ve farklı aktiviteler söz konusu. Ölçek bağlamında oldukça zor ama bir o kadar da zevkli bir proje süreci geçireceğinizi düşünüyorum. Ha bir de gürültü ve güvenlik de çok önemli problemlerden biri olacaktır.Bence mümkün olduğunca apartman dairesinden bozma olmayan, tasarlanmış anaokulu gezin, ve sorunları öğrenin. insanın aklına hiç gelmeyecek şeyler sorun haline gelebiliyor söz konusu çocuklar olunca Geçen ayki Tasarım dergisinde (ocak-şubat 2006 sayısı) çocuklara yönelik tasarımlar falan gibi konular işleniyordu, oraya bi bakabilirsiniz. Ayrıca Odtü, Bilkent ve Mimarlar Odası kütüphanelerinden kaynak bulabilirsiniz. Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
tesekurrler
tavsiyelerinizi dikkate alacam dediğiniz gibi olmadık problemler cıkabiliyor olcek konusunu hocalarımızda baya bir dikkate alın dedi zevkli olacagından eminim
hersey için tesekkurler sağolunEn son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:12. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tez Arşivine Bak
Okul projelerinde en önemli nokta bildiğim kadar standartlar
milli eğitim bakanlığını böyle standartları olması lazım. Yani yurt dışındakilerinde var. Ama eğer Üniversitelerin tez arşivlerine bakarsan bu standarlar mutlaka toparlanmıştır. Hatta bir arkadaşım Yıldız Tek. Eğitim binaları adı altında tez hazırlamıştı. En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:13. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben geçen yıl 3 tane anaokulu projesi çizdim.. Gayet keyifliydi.. Dergilerden araştırma yaptım..Ama arkadaşların da dediği gibi çok fonksiyonlu üniteler tasarlamak gerek..Bir de wc çözümleri önemli..
iyi çalışmalar En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:13. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
thanks
arkadaslar verdiginiz tavsiyeler için cok tesekkur ederim bu konuda dediklerinizi arastıracağım
En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:13. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
kasımpaşa cocuk esirgeme kurumunu
kasımpaşa cocuk esirgeme kurumunu ziyaret edebilirsen pek cok detay ve fonksiyon öğrenebilirsin... giriş serbest ve cok yardımcı olurlar...
![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
yurt dışı örnek okul projelerindeki vaziyet planlama örneklerini araştırabilir ve kreş planlamadaki esas olarak küçük yaş çocukların kullanım ihtiyaçlarını ve ölçülerini araştırarak projenize yön verebilirsiniz, türkiyede de bulunduğunuz il içerisindeki anaokullarını gezerek ve eğitimcileri ile görüşerek de projenize temel oluşturabilirsiniz.
Başarılar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
anaokulları:)
selam..
geçen dönem bina bilgisi 2 dersinde anaokulu yapılarıyla ilgili bir araştırma yaptık..eğer bana mail adresini yollarsan sana dosya halinde yollayabilirim.... ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 28-04-2007 22:14. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Nevzat Sayın'ın böyle bir projesi var diye hatırlıyorum.Amv'den baktım ama göremedim.Geçen yıllarda Arredemento Mimarlık'da yayınlanmıştı.Yardımcı olur sanırım.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
mimar_sabri den tesekkurler
arkadaşlar verdiğiniz tavsiyeler için hepinize teşekkürler bana bu konu hakkında detaylı bilgi verebilecek bildiğiniz bir web adresi varsa benimle paylaşırsanız sevinirim bu arada açelya mail adresimi istemişsin mimarsabri21@gmail.com herkese iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aldo van Eyck'in bu tür projelerde çocukların gün içinde kullandıkları, oynadıkları alanlarla ilgili gerçekten hoş ve sıradışı çalışmaları var.
En son lumina tarafından düzenlendi : 09-05-2008 01:00. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zihinsel engelliler yaz kampı
Gecen dönem 3. proje konum zihinsel engelliler yaz kampı. Bitmek bilmeyen bir projeydi. Konu zihinsel engelliler olduğu için hiçbirşeyi normal insanlara göre düşünemiyorsunuz. Her yere tekerlekli sandalyenin ulaşması gerekli. Bu ulaşılabilirliği kılmak beni baya zorladı. Arazide eğimli olunca işim iyice zorlaştı. Ayrıca araştırma dönemide çok kısır geçti. Çünkü bu konuyla ilgili fazla örnek bulamadım. Bu kampın kullanıcılarının cocuk ve engelli olduğunu düşünürsek standartların tamamen değiştiğini söylemek yanlış olmaz.
Ama bana bundan sonraki projelerimde engelli faktörünü unutturmayacak bir proje oldu. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
anaokulu
kendi anaokulumun,yeniden işlevlendirilmesi ve onarılması için rölövesini yaptım. hatırlıyorum da herşey yedi cücelerin evini anımsatıyordu.
özellikle de apareyler.oysa seneler önce tam da bana göreydiler.anaokuluna 0-6 yaş grubu çocuk gidiyor.onların vücut ülçülerini düşünerek tasarlamak gerek;özellikle de apareyleri. yapı dergisinin şubat ayında çocuklar için mimarlık temasını işlemişlerdi. bu incelemeler yardımcı olabilir. bir de bir dönem okul projesi yapmıştım.o zaman hocamız "çocuklar 'dur yavrum koşma,arkadaşını itme vs. sözlerini dinlemezler' " demişti.bu yüzden mümkün mertebe araziye yayılıp kot farkları yapmamayı tercih etmemizi istemişti.malum,çocuklar merdivenlerde itişirken düşebilirler. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
aslında ben alabilirim... |
|