![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 |
|
Forum Üyesi
|
Sayin Sacha ,
Üst Daİreye Sorun Nasil YapmiŞlar? Ben 10 Senedİr İstanbul Da ÇaliŞiyorum. ÖĞrendİĞİm Şey Beledİyeler Ve Mİmarlar Odasindan MÜmkÜn Mertebe Uzak Durmak. Ben Olsam DoĞramayi Hazirlatir. Saat 17.00 De DiŞ Duvari Kirar Ve Gece ÇaliŞip O Pencereyİ Bİtİrİrİm. İÇerdekİ İŞlemlere Zaten Kİmse KariŞamaz. DedİĞİm Gİbİ KomŞularla KonuŞmak Ve Olur Almak Önemlİ. Kolay Gelsİn
|
|
|
#17 |
|
Yönetici
|
Şaşkınlık
Burada konuşulan konuların yasal çerçeveler içerisinde olması gerekmez mi? Buna şaşırıyorum. İşimizi yürütmek adına mevcut düzeni olduğu gibi devam ettirmek ne derece doğru? Hadi bunu yapmak zorunda kalıyoruz ama burdan bunu yöntem olarak yazmak ne derece doğru?
Bunları düşünsek mi aceba?
Murat Çağıl Kamu yapıları yarışmayla projelendirilmeli. En son MrT tarafından düzenlendi : 07-02-2007 10:19. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Sayın MrT'nin taşıdığı kaygıya katılmamak mümkün değil. Yasal zeminli uygulamaların desteklenmesi ve iyileştirilmesi adına daha itinalı yazılar okumak güzel olur. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Ondan sonra da mimarım diye dolaşırız ortada. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Forum Üyesi
|
Sayin Asterİa Ve Mrt
Yasal Cevabini Bİlİyorsaniz LÜtfen Yanitlayin. Benİm SÖyledİĞİm Beledİyeye Gİdersenİz Son Derece Farkli Ve Keyfİ Uygulamalara Maruz Kalacaklari. Boya Yapmak İÇİn İzİn AlinacaĞini Ben İlk Defa Duyuyorum Mesela. Burada Yasal ProsedÜrler Konusunda Çok Uzun Bİr Yazi Da Yazdim. SonuÇta MeslektaŞlar Arasinda Deneyİmlerİn PaylaŞildiĞi Bİr Yer Burasi. Ben Projemİ Her İskİ Ye Veya Bellİ Beledİyelere GÖtÜrdÜĞÜmde RÜŞvet Vermem İÇİn İŞkenceye UĞruyorsam Bunu PaylaŞirim Ve Bunun AŞmanin Yollarini Denerİm. Sariyer Beledİyesİnde Bİr Eve Havuz Yapma Tadİlati İÇİn İstenen RÜŞvetİ Beledİye BaŞkanina BİldİrdİĞİmİzde YaptiĞimiz İŞİ Bİtİrmemİz Neredeyse İmkansiz Hale GelmİŞtİ. Yillardir Her Yerde KarŞilaŞiyoruz. Ve Bunu ÇÖzecek KİŞİ Bİz DeĞİlİz. Konu DaĞiliyor Bence. Amacim İŞİ Yasal Olmayan Bİr Yola SÜrmek DeĞİl Sadece Şahsİ Tavsİyem. Bİr Pencere AÇmak İÇİn Beledİyede Mİnİmum 3-4 Ay UĞraŞirsa İnsan Mİmarlik Yapamaz. Ben Olsam Yapmam Dİyorum. Herkese Sevgİler
|
|
|
#21 |
|
Yönetici
|
Görüntü
Rüşvet almakta vermekte suç değil mi? Yani sınır kapılarında olanlar kameraya kaydedildiğinde mi suç haline geliyor? Kendimizi böyle bir görüntü içerisinde, haberlerde seyretsek savunmamız yine sizin yaptığınız gibi mi olacak?
Burası da bir tür yayın ve "ben bunu yaptım, ben şunu yaptım" demek öyle bir görüntü içinde yer almak değil mi? Kendinizi böyle bir görüntü içerisinde düşünsenize....
|
|
|
#22 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
Kolaylıklar.. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Arkitera Üyesi
|
belediyeler hazırlanacak imar durumu olsun ruhsat için olsun..evraklar genellikle aynı.sadece bazı bölgelerde fazladan birkaç belge vs. isteyebiliyorlar...ayrıca projeleri belediyeye kontrol ettirmek lazım özellikle kentsel vs. gibi sit alanlarında kalan yerlerde çok önemli .çünkü dosyalar belediyeden onay aldıktan sonra kurula gönderilip bir de oradan onay alıyor..ben su tadilat olayı hakkında bişey sölemek istiyorum.. ruhsat ve izin alınması gerekli olan tadilatlar içerisinde iç ve dış sıva giriyor..boya değil..boya yapmak farklı bir kategoride sayılıyor ve bunun için izin alınması gerekmediğini biliyorum..
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|