![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#16 | |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba, ![]() Alıntı:
Emre Apak'ın o gün kullandığı kelime Türkçe'de argo bir ifadeyle 'mimari tasarıma ve mimara saygısı olmayan, kendi zihnindekini dikte etmekte kararlı, gelişmeye açık olmayan, biraz yobaz nitelikli' kişi anlamına gelen bir kelimeydi... Tahmini zor olmasa gerek... İyi çalışmalar ----------------------------------------- Sayın Emre Apak, ilginç bir projeye benziyor kozmetik firmasına sunduğunuz bu tasarım. Yeni bir konu açarak projenin güncellemeleri ile güzel bir tartışma başlatabilir ve bizi düşünceler ve detaylar konusunda arzu ederseniz bilgilendirebilirsiniz... ![]() Memnun oluruz İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Öncelikle daha önce kullandığım ''3 harfli'' kelimeyle ilgili birsey söylemek istiyorum.Biraz fazla uzadı aslında.İnsanlar 3harfli denince başka seyler de anlayabilirler.Bence o kadar da kötü bir kelime değildi.Hatta tanım olarak hala yanlış olmadığını düşünüyorum ama sizinde söylediğiniz gibi şık olmayan bir yaklaşım olmuş sanırım.Ben toplantıdan çıktıktan sonra o anlık öfkemle yazmıştım.Kusura bakmayın. Projeye gelince.Sayın asteria benim adıma konuyu ilgili yere acarsa ve proje hakkında merak edilen sorular olursa düşüncelerimi seve seve paylaşabilirim.Ben aslında işverenin daha önce sahip olduğu düşünce yapısını ve uğradığı değişimi ifade etmek için onu yollamıştım.Ama burada ayrıca projeyi tartişmaktan zevk duyarım. selamlar. emre...
|
|
|
|
#18 |
|
Forum Üyesi
|
Bütün topiği okuyamadım ama fikrimi kısaca söyleyeyim: O adam hasta... Ondan uzak durun
![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Arkitera Üyesi
|
Birincisi bence MÜŞTERİ değil- İŞVEREN
MÜŞTERİ pazarlanan bir ürünü beğenir ve satın alır. İşveren ise kendi istekleri doğrultusunda hizmet alır. Eğer işvereniniz biraz kültürlüyse, ne istediğini biliyorsa işi(niz) kolay. Ben şu tarzda (modern-ekspresyonist-postmodern-eklektik-arnuva vs.)bir yapı istiyorum diye yola çıktıysa, kendisine uygun mimari gidip bulacaktır zaten. Fakat ne istediğini bilmeyen, bilgisiz bir işveren tasadüfen sizi bulduysa ozaman işi(niz) zor. Öncelikle işveren aklında bazı şeyleri netleştirmelisiniz, bazı taktiklerle onu ikna etmelisiniz. Bazan öyle şeyler yaparsınız ki işveren kendi istediklerini size kabul ettirdiğini sanarak haz alırken, aslında sizin gösterdiğiniz yoldan gitmiş ve sizin ağınıza düşmüş olur. Bu olumlu bir tuzaktır, ortaya kaliteli iş çıkacak demektir...
|
|
|
#20 |
|
Yönetici
|
Foruma gönderdiğiniz mesajları daha iyi formatlamak ister misiniz? Tıklayın... Üyelik ile ilgili sorunlarınız için lütfen Güncelleme ve Duyurular başlığına bakınız. Bu konudaki özel mesajlara cevap yetiştirmem mümkün olamıyor. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bizde müşteri ilişkilerini babam götürüyor. En çok kızdığı konu ise müşterinin eline kalem alması ve mimarlık dersleri vermesidir. Gayet sabırlı bir şekilde müşteriyi dinler, konuşması bitince de kapıyı gösterir. Çok mu tuzumuz kuru? Kesinlikle değil, ama mesleğine ve kendine saygı duymak istiyorsan bu şekilde davranmak gerekiyor. Bütün mimarlar bu konuda bu kadar hassas olsa bugün bu problemleri yaşamazdık.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|