![]() |
|
|||||||
| Profesyonel Yaşam Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa.
Mimarlığa Yol Açın! >> |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kronik "Son Dakika" rahatsızlığı
Öğrencilikte proje teslim tarihinde son saat, son dakikaları dahi bir fırsat bilerek tam istediğimiz gibi proje teslim edememenin sıkıntısını hep yaşamışızdır. " ya yine son dakkaya kaldı" dediğimiz çok olmuştur.
Okul bittikten sonra da , artık damarlara işleyen bu alışkanlıktan vazgeçebilmek damar nakli ile mümkün oluyor heralde. -Projesini önceden bitirip, karşısına geçip " evet tam istediğim gibi oldu" diyen birileri var mı? -Varsa bunu nasıl sağlıyorsunuz? -Yoksa çoğunlumuz yine son dakikaları fırsat mı biliyoruz? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Türkler son dakikada bitirir
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sahiden hala aynen devam ediyor musunuz sizde...
Sahiden sizde hala aynen devam ediyor musunuz?...
Son gün, son iki gün, son üç gün... Ama nasıl da çalışmanın süresini son dakikasına öre ayarlayıp başlamak zorunda kalıyorduk... Onu da anlayamıyordum. Üç dört gün uykusuz ve neredeyse hiç oturmadan çalışmak ve sınırda iken yetiştirmek... Ya virütik ya da genetik; var birşeyler bu işin içinde... ![]() 1974-1980 arasında hiçbir ödev ve projeyi önceden bitirdiğimi hatırlamıyorum. Üstelik gündüz işe gece okula gidiyorduk. Yani işyerinde çalışırken zamanı verimli kullanmak konusuna (kendi isteğimiz dışında ) uymak zorunda olduğumuzu öğrenmiş olsak bile... Sonraki dönemlerde iş hayatında da birçok kez olmuştur böyle. Ama zamanla zaman cimrisi olmaya başlıyor insan. Zamanı daha verimli kullanma alışkanlığı gelip yerleşiyor. Bence sizin döneminizde yaşamınıza katmak istediğiniz renkli, cıngıl şeyler öyle çok ki. Herbirinin tadına bakmak merakı yüzünden sizden önceki dönemdekilere göre çok az zaman kalıyor. Yani erken uyanmanız gerekiyor. Örneğin bir projenin perspektifini iyi biçimde çizebilmek için üç gün uğraşmak gerekirdi. Ya şimdi?: Bilgisayar sayesinde zırt diye ortaya çıkarbiliyorsunuz... Üstelik envai çeşit açılardan... En üstelik de ıcığı ve cıcığı ile birlikte. Bana göre sizin daha en başından hiç zamanınız yok. Nıhahaha, acıyım mı, acıyım mı size ha? Böyle bir zamanda zamanı en iyi kullanan hanginiz ise ona esaslı bir aferim... ![]() Çünkü o, 22. yüzyıldan zaman çalabiliyor demektir... ...
Metin Karadağ 12390 En son Metin Karadağ tarafından düzenlendi : 16-08-2006 12:40. Nedeni: Ek |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
hep yapacak fazladan bişeyler vardır
Açıkçası proje yetiştirememek gibi bir sorunum olmadı şimdiye kadar.
Rapido ile çizdiğim projelerimde biraz uykusuz kadığım olmuştu. Ama autocad kullandığımdan beri proje yetiştirme gibi bir derdim olmadı. Sanırım bu biraz zamanı verimli kullanabilmekle alakalı. Benim gözlemim uyku düzenini bozmayanlar , uykusunu alanlar daha kaliteli ve zamanında teslimler yapıyorlar. UYKUNUZU ALIN ... diyorum ben ... Dinlenmiş bir beynin 1 saatte yaptığını dinlenmemiş beyin ancak 3 saatte yapar belki. Dikkat dağılır, hata yapma oranı yükselir vs...
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
RedRapsody'ye katılıyorum
Uykusuz kalmak, gecelerce çalışmak (ya da çalıştığını iddia etmek) sanırım sadece günü değerlendirememenin belirtisi |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|